F1-världsmästaren Mika Häkkinen testkörde Nokian Hakka Black 2-däcken

F1-världsmästaren Mika Häkkinen testkörde Nokian Hakka Black 2-däcken

Nokian Hakka Black 2 är utvecklat för att rulla säkert både i stadstrafik och i extrema situationer i högre hastigheter. Nokian Tyres produktutvecklingsteam har skapat däckets utmärkta egenskaper, men även hastighetsproffset, tvåfaldige F1-världsmästaren Mika Häkkinen, har hjälpt till i utvecklingsarbetet. Mika Häkkinen testade däcket bland annat på Papenburgs high speed-bana i Tyskland.

Lär dig mer om våra nya sommardäck

Nokian Tyres har haft glädjen att samarbeta med Mika Häkkinen under några år. Mika Häkkinen är en finsk ikon som är välkänd även utanför Finlands gränser.

Det var experter som utvecklade Nokian Hakka Black 2. Mika Häkkinen säger att han uppskattar både greppet och slitstyrkan på det nya däcket, speciellt utvecklat för snabb körning. Han ger även ett stort plus för däckets stabila och konsekventa köregenskaper, speciellt i extrema situationer.

"Jag har fått mycket positiva erfarenheter av däcket. För mig är det viktigt att ett däck gör som föraren vill. Däcket som jag körde med var stabilt även i högre hastigheter och svarade utmärkt på styrningen."
Mika Häkkinen, F1-världsmästaren

– Jag har fått mycket positiva erfarenheter av däcket. För mig är det viktigt att ett däck gör som föraren vill. Däcket som jag körde med var stabilt även i högre hastigheter och svarade utmärkt på styrningen, berättar Mika Häkkinen om sina erfarenheter av testkörningen.

På testbanan utmanade F1-föraren däcket till sitt yttersta och körde upp till 250 km/h. Däcket fick verkligen visa vad det klarar.

F1-maailmanmestari Mika Häkkinen testiajoi Nokian Hakka Black 2 -renkaat

– När jag var yngre var det viktigt hur ett däck ser ut. Nu vet jag att viktigaste på ett däck är hög kvalitet och att däcket är säkert, slitstarkt och att det behåller sina egenskaper under hela sin livscykel, sammanfattar Mika Häkkinen.

– Under min F1-karriär har jag samarbetat med många däcktillverkare. Nokian Tyres styrka är teamarbete. Eftersom Nokian Tyres produkter utvecklas för utmanande förhållanden så är säkerhet en viktig egenskap i alla faser under utvecklingsarbetet. Det råder en fin anda i bolaget och deras mål är att vara bäst på det de gör. Det skiljer Nokian Tyres från andra däcktillverkare.

Läs mer 

Tillbaka till föregående sida