FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterWhatsappYouTube
Menu

Fabrik i Dayton

Nokian Tyres nya fabrik i USA stödjer bolagets strategiska tillväxtplan

Nokian Tyres kommer att bygga en ny däckfabrik i USA.  Den nya fabriken kommer att vara bolagets första tillverkningsanläggning i Nordamerika och den kommer att ligga i Dayton (Rhea County) i Tennessee. Fabriken kommer att ha en kapacitet på fyra miljoner däck om året. Möjlighet finns att expandera fabriken i framtiden. Intill fabriken byggs även ett distributionscenter och lager för 600 000 däck. Enligt planerna ska byggarbetena starta i början av 2018 och produktionen ska vara igång år 2020.

Ladda ner illustrationer

Byggarbetena på Nokian Tyres tredje fabrik börjar i Nordamerika 

Nokian Tyres har haft en grundläggningsceremoni för att fira startskottet för byggandet av sin nya däckfabrik i Dayton, Tennesee, en investering värt 360 miljoner dollar. Den nya fabriken kommer att serva kunder i USA och Kanada och kommer huvudsakligen att producera däck för personbilar, SUV-bilar och lätta lastbilar specifika på den nordamerikanska marknaden. Tennessee-fabriken kommer att öka produktions-och lagerkapaciteten, vilket gör det möjligt för Nokian Tyres att möta den ökade efterfrågan i Nordamerika. Den  nya fabriken kan producera fyra miljoner däck om året och har kapacitet för expansion för framtida behov. Anläggningen kommer även att ha en distributionscenter  med lagringskapacitet för 600 000 däck.

Den nya fabriken ska byggas i Dayton (Rhea County) i Tennessee  - Nokian Tyres bygger ny fabrik i USA


"Nokian Tyres investering i Tennessee stödjer våra tillväxtambitioner och förpliktar oss att serva våra kunder på den nordamerikanska marknaden", säger Hille Korhonen, President and CEO för Nokian Tyres plc. "Med ökad fabrikskapacitet kan vi producera nya produkter, specifika för den nordamerikanska marknaden, minska leveranstider och ge bättre service för våra kunder i USA och Kanada."  

Det första däcket i den nya fabriken ska produceras år 2020. Den totala produktionskapaciteten på 4 miljoner däck uppnås år 2022.

"Vi investerar i vår framtida tillväxt. Den totala försäljningen väntas öka och därför krävs ny produktionskapacitet. Alla våra tre fabriker spelar en viktig roll i Nokian Tyres tillväxtplan och de servar alla olika marknader, säger Pontus Stenberg, Vice President of Sales. " Vi kommer att kunna förstärka vårt globala konkurrensläge genom att använda den senaste tekniken. Den ökande produktionskapaciteten gör det också möjligt att minska våra leveranstider, öka vår produktportfölj och förstärka våra möjligheter generellt för att kunna ge bättre service för våra kunder globalt", säger Stenberg.