Dayton fabrik

Dayton fabrik

NOKIAN TYRES NYA FABRIK I USA STÖDER FÖRETAGETS STRATEGISKA TILLVÄXTPLAN

Nokian Tyres firade den stora invigningen av den nya däckfabriken i USA den 3 oktober 2019. Fabriken är vår första tillverkningsanläggning i Nordamerika och ligger i Dayton (Rhea County), Tennessee. Fabrikens årliga kapacitet kommer att vara 4 miljoner däck med en expansionspotential i framtiden. På anläggningen finns också en distributionsanläggning med en lagringskapacitet på 600 000 däck. Vi tog första spadtaget på anläggningen hösten 2017 och startade däckproduktionen 2020. 

Ladda ner illustrationer

NOKIAN TYRES BYGGDE NÅGOT SPECIellt

Nokian Tyres satte spaden i marken på sin tillverkningsanläggning på 360 miljoner dollar i Dayton, Tennessee 2017, vilket markerade början på byggnadsarbetet för deras tredje fabrik. Den nya anläggningen betjänar kunder över hela USA och Kanada och kommer huvudsakligen att producera däck för personbilar, SUV-bilar och lätta lastbilar specifika på den nordamerikanska marknaden.

Fabriken i Tennessee kommer att öka produktionen och lagerkapaciteten, så att Nokian Tyres kan möta den ökande efterfrågan i hela Nordamerika. Den nya anläggningen kommer att kunna producera fyra miljoner däck årligen med utrymme för expansion för att möta framtida efterfrågan. På anläggningen finns också en distributionsanläggning med en lagringskapacitet på 600 000 däck. Juli 2019 var ytterligare en milstolpe, eftersom det första testdäcket tillverkades i fabriken. Vi firade den stora invigningen i oktober 2019 och den kommersiella däckproduktionen började i januari 2020.

Nokian Tyres - Fabrik i Dayton

Nokian Tyres investering i Tennessee stöder företagets tillväxtambition och engagemang för att betjäna sina kunder på den nordamerikanska marknaden. Med ökad anläggningskapacitet kommer Nokian Tyres att kunna lägga till nya nordamerikanska specifika produkter, minska leveranstiderna och stärka sin totala förmåga att betjäna sina kunder i hela USA och Kanada.

Investera i den framtida tillväxten

Medan Dayton-fabriken kommer att betjäna nordamerikanska kunder mer effektivt kommer den också att frigöra kapacitet för andra fabriker för att tjäna andra tillväxtmarknader. Den totala försäljningen beräknas öka och ytterligare produktionskapacitet kommer att behövas.

Alla tre fabrikerna kommer att ha viktiga roller i Nokian Tires tillväxtplan och betjäna olika marknadsområden.

Vi kommer att kunna stärka vår globala konkurrensposition genom att installera avancerad teknik. Med ökad produktionskapacitet kan vi också minska leveranstiderna, utöka vår produktportfölj och stärka vår totala förmåga att betjäna våra kunder globalt.

Toppmodern produktion 
Förutom USA har Nokian Tyres produktionsanläggningar i Finland och Ryssland. Vid huvudkontoret på Nokian, Finland genomförs centraliserad produktutveckling och prototyper och testkörningar genomförs. Nokias fabrik tillverkar bildäck, tunga däck och regummeringsmaterial för lastbilsdäck. Den kombinerade produktionskapaciteten i Nokia och i Ryssland Vsevolozhsk är mer än 20 miljoner däck. Läs mer om produktion