tor maj 19 10:00 2022 i kategori Produktmeddelanden

Fler däckalternativ för bussflottor – Nokian Tyres lanserar ett nytt åretruntdäck för alla väder och alla axelpositioner, avsett för körning på större vägar

För att kunna erbjuda bussflottorna ett mer omfattande däcksortiment lanserar nu Nokian Tyres ett åretruntdäck för alla axelpositioner – styraxel, drivaxlar och boggiaxlar – för användning på större vägar. Nya Nokian Tyres Hakka Truck Coach har alla de typiska kännetecknen för Nokian Tyres Hakka Truck-däckfamiljen: säkert grepp, mjuk och tyst körning samt låg total ägandekostnad.

Nokian Tyres är känt som en pionjär inom specialdäck, och bussdäckssortimentet har därför huvudsakligen fokuserat på optimerade vinteregenskaper och olika modeller för respektive axelposition. På senare tid har det dock funnits en tydlig ambition att bredda däcksortimentet för att tillgodose behoven hos olika kundgrupper.

– Ett omfattande erbjudande är en del av den goda service vi erbjuder, säger Teppo Siltanen, global produktchef vid Nokian Tyres. – På flera marknader efterfrågar bussflottorna ett däck som passar alla axelpositioner. Därför har vi nu tagit fram Nokian Tyres Hakka Truck Coach – som uppfyller detta önskemål.

 

Säkerhet, komfort och ekonomi

Det nya däcket för långfärdsbussar har utformats med tre tydliga mål: säkerhet, komfort och ekonomi.

– Klimatförändringarna leder till mer extrema väderförhållanden och gör att det är svårare att förutspå vädret, påpekar Teppo Siltanen. – Nokian Tyres Hakka Truck Coach-däcket har speciellt utvecklade lameller som möjliggör ett tryggt och säkert grepp på torra, våta eller till och med snöiga vägbanor.

En annan viktig faktor är det låga däckljudet.

– Om däckljudet är lågt och körningen mjuk känner sig passagerarna avslappnade under resan, säger Siltanen. – Samtidigt är detta också en viktig del av förarnas arbetsergonomi, för att inte tala om den strängare lagstiftningen kring däckljud.

För bussflottor är en ekonomisk däckhantering också av största vikt. Nokian Tyres Hakka Truck Coach har flera funktioner som bidrar till att sänka däckkostnaderna.

– Hela Nokian Tyres Hakka Truck-däckserien har ett mycket jämnt slitagemönster som ser till att däcket behåller de goda egenskaperna genom hela sin livslängd, säger Teppo Siltanen. – Dessutom slits däcken mycket långsamt, och de särskilda stenavvisarna i mönstret hos Nokian Tyres Hakka Truck Coach minskar risken för att stenar kilas fast vilket förkortar däckets livslängd.

Toni Österberg och Nokian Tyres Hakka Truck Coach

 

Klar för regummering

Regummering är ett smart sätt att sänka däckkostnaderna och minska koldioxidavtrycket. Därför finns det avancerade slitbanemönstret hos Nokian Tyres Hakka Truck Coach även som Noktop-regummering, och den robusta däckstommen lämpar sig mycket väl för användning i ytterligare en omgång.

– Nokian Tyres Noktop Hakka Coach-regummeringen har i princip samma egenskaper som

Nokian Tyres Hakka Truck Coach-däcket, konstaterar Siltanen. – Den kontrollerade processen för Noktop-regummering ger en oerhört jämn och hög kvalitet, vilket gör regummerade däck till ett mycket bra och säkert val.

 

Storlekar och tillgänglighet

Nokian Tyres Hakka Truck Coach finns tillgängligt från juni 2022 och framåt, i storlekarna 295/80R22.5 och 315/80R22.5. Den kompatibla Nokian Tyres Noktop Hakka Coach-regummeringen kommer att finnas tillgänglig för beställning vid samma tidpunkt.

 

Mer information:

Teppo Siltanen, global produktchef lastbil- och bussdäck, Nokian Heavy Tyres Ltd
[email protected], tel. +358 10 401 7709

Marketing, Nokian Heavy Tyres 
[email protected]  

 

Produktinformation, foton och pressmaterial                                                                                                                 

Foton och pressmaterial: www.nokiantyres.com/hakkatruckPR

Produktsida: www.nokiantyres.com/hakkatruckcoach

Företagets webbplats: https://www.nokiantyres.se/heavy