tis november 8 12:00 2011 i kategori Företagsnyheter

Flest Vianor Industrial anläggningar i SverigeDet unika Vianor Industrial konceptet växer snabbt i Sverige. Det finns redan tolv Vianor Industrial anläggningar i Sverige och fyra till ska öppnas i början av 2012. Totalt finns det cirka 34 Vianor Industrial anläggningar i Sverige, Finland, Norge och Ukraina.

Vianors kunder som använder tunga arbetsmaskiner har sina specifika tjänste- och teknikkrav och konceptet Vianor Industrial har tagits fram för att kunna ge bättre service till dessa kunder. Längst med konceptet har Vianor i Sverige kommit där ytterligare fyra nya Vianor Industrial anläggningar ska öppnas inom kort.

− Personalen på dessa fyra anläggningar har redan i stort sätt fått sin tekniska utbildning. Vi håller på nu att investera i maskiner som behövs för att laga och montera tunga däck. Vianor Industrial är ett led i våra strävanden att ge våra kunder branschens bästa service och konceptet Vianor Industrial har fått ett mycket bra mottagande hos våra entreprenörkunder, berättar Leif Karlsson, produktchef för tunga däck på Vianor AB.

Konceptet Vianor Industrial som däckkedjan Vianor och Nokian Heavy Tyres har utvecklat tillsammans garanterar kunder en proffsig service på tunga däck. Konceptet erbjuder maskinentreprenörer proffsiga lösningar genom att använda branschens senaste innovationer och verksamhetsmodeller.

− Konceptets styrka är att Vianor kan vara närmare sina kunder genom att bättre förstå och förutse deras däckbehov. Dessutom är det möjligt att utveckla nya lösningar, både vad gäller produkter och tjänster. Samarbetet med Nokian Heavy Tyres garanterar att informationen och samarbetet mellan tillverkare av produkter, återförsäljare och slutanvändare fungerar oavbrutet, säger Juha Lehtinen, marknadschef för lantbruks- och arbetsmaskindäck på Vianor Oy.

Även andra Vianor anläggningar kan använda kompetensen hos Vianor Industrial anläggningar för att hitta de bästa lösningarna för sina kunder.

Konceptet Vianor Industrial växer även i andra länder och i Ukraina håller man på att förhandla vilka nya anläggningar som ska börja med verksamheten. I framtiden ska konceptet startas även i Ryssland och Kazachstan.

Vianor Industrial anläggningar (aktuella läget 2011-09-30):Sverige
- Kristianstad
- Norrköping
- Umeå
- Halmstad (ny)
- Haninge (ny)
- Trollhättan (ny)
- Sävsjö (ny)
- Västerås (ny)
- Gävle (ny)
- Jönköping (ny)
- Karlstad (ny)
- Skellefteå (ny)

Öppnas i Sverige 2012
- Smålandsstenar
- Falköping
- Partille
- Trelleborg

Finland
- Hyvinge
- Tammerfors
- Ylivieska

Norge
- Bergen Loddefjord
- Elverum
- Gol
- Grimstad
- Hamar
- Haugesund
- Hönefoss Hensmoen
- Kristiansand
- Moss
- Notodden
- Oslo Okern
- Stordal
- Trondheim Tiller
- Tromsö
- Verdal
- Öyern

Ukraina
- Dnepropetrorovs (ny)
- Donetsk (ny)
- Odessa (ny)

Ytterligare information:

Vianor AB
Leif Karlsson
Produktchef tunga däck
tel. 0702-20 35 10

Vianor Oy
Juha Lehtinen
Marknadschef lantbruks- och arbetsmaskinsdäck
tel. +358 10 401 2280
juha.lehtinen(at)vianor.com

Nokian Heavy Tyres Ltd
Vesa Sampakoski
Försäljnings- och marknadschef
tel. +358 10 401 7605
vesa.sampakoski(at)nokiantyres.com

Vianor är en växande bilservice- och däckkedja med över 600 anläggningar världen över. Tack vare det täta nätet av anläggningar är det inte långt till närmaste Vianor. Kedjan har över tusen anställda som har en stor kompetens lång erfarenhet av branschen. www.vianor.se

Nokian Heavy Tyres Ltd. tillhör i koncernen Nokian Tyres och är en av världens mest kända och framgångsrika tillverkare av specialdäck. När det gäller skogsmaskinsdäck är företaget marknadsledande i världen. I produktsortimentet finns även olika specialdäck för lantbruk, industri, hamnar och gruvor. Gemensamt för alla produkter är de innovativa lösningarna som har utvecklats tillsammans med våra kunder, samt hög kvalitet och slitstyrka. www.nokianheavytyres.se