tis januari 17 12:00 2023 i kategori Produktmeddelanden

Framdäck med lång livslängd för reachstackers – det släta, extra djupa däckmönstret hos nya Nokian Tyres HTS G2 L-5S hamndäck står för säkerhet och slitstyrka

För reachstackers, gaffeltruckar och timmerlastare är däckets stabilitet och livslängd avgörande för ett säkert och effektivt arbete på hektiska terminaler. Nokian Tyres HTS G2-hamndäck är särskilt framtaget för detta ändamål, och användarna har i åratal imponerats av däckets enastående stabilitet, utmärkta grepp och förutsägbara livslängd. Nu har HTS G2-familjen fått en nytillskott: Nokian Tyres HTS G2 L-5S – ett nytt däck för användning på framaxeln på reachstackers.

På en containerterminal är stilleståndstid det sista du behöver. Godset måste hållas i rörelse – pålitligt, förutsägbart och ekonomiskt. Nya Nokian Tyres HTS G2 L-5S framaxeldäck för reachstackers i dimensionen 18.00-25 är gjort för långa, hektiska arbetsdagar på asfalt eller betong.  

– Vid tung användning av vårt nya framdäck för reachstackers håller den extra djupa och slitstarka slitbanan upp till 35 procent längre än motsvarande däck ur den förra generationen, beroende på plats och användningsområde, säger Kimmo Kekki, produktansvarig vid Nokian Tyres. – Lägg sedan till de stabila och robusta köregenskaperna, den höga lastkapaciteten och ett punkteringsskydd i toppklass, så är det lätt att se att du har att göra med en verklig effektivitetshöjare!  

Avancerad däckteknik 

Hela Nokian Tyres HTS G2-serien med hamn- och terminaldäck är konstruerad specifikt med tanke på stabilitet och lastkapacitet.   

– Särskild uppmärksamhet har ägnats åt däckets flexibla zon, som har fördel av vår särskilda stötdämpande gummiblandning som används i däckstommen, säger Kimmo Kekki. – I alla Nokian Tyres HTS G2-däck används den diagonaldäckteknik som nu har vidareutvecklats för att förbättra det nya däcket ytterligare. 

Optimerad kostnad per timme 

Nokian Tyres HTS G2 L-5S har designats för att användas på framaxeln. Det möjliggör en ännu tjockare slitbana än på de tidigare L-4S-modellerna, vilket resulterar i en längre livslängd. Den beprövade gummiblandningen – som redan i tidigare modeller har visat vad den går för – slits långsamt och är tålig mot punkteringsskador, vilket i sin tur förhindrar oväntad stilleståndstid.  

– Allt handlar om kostnaden per timme, säger Kimmo Kekki. – Längre däcklivslängd innebär lägre ägandekostnader, vilket i sin tur gynnar verksamhetens konkurrenskraft.  

Säkerhet och hållbarhet 

Vid sidan om en optimerad kostnad per timme kan förstklassiga hamndäck med utmärkta köregenskaper öka säkerheten och hållbarheten i hela verksamheten.  

– Ju längre däckmönstret håller desto effektivare utnyttjas hela däcket, vilket resulterar i mindre avfall, säger Kimmo Kekki. – Dessutom är Nokian Tyres hela tillverkningsprocess optimerad för effektiv användning av energi och material.  

Utvecklat och producerat i Finland

Alla däck från Nokian Tyres är ett resultat av finsk innovation, forskning och produktutveckling, och samtliga hamndäck från Nokian Tyres designas och tillverkas i vår fabrik i Nokia, Finland.

Samtliga Nokian Heavy Tyres-däck och -hjul för tunga transporter bär symbolerna Design from Finland och nyckelflaggan. Dessa symboler visar att produkterna är designade och tillverkade i Finland. 

Tillgänglighet

Det nya Nokian Tyres HTS G2 L-5S-däcket kommer att finnas tillgängligt från den 17 januari 2023.

More information:

Kimmo Kekki, Product Manager, Nokian Heavy Tyres Ltd
[email protected], tel. +358 10 401 7254  

Marketing, Nokian Heavy Tyres 
[email protected]  

Mer information och bilder                      

Foton och pressmaterial: www.nokiantyres.com/htsg2l5sPR

Produktwebbplats: www.nokiantyres.com/htsg2l5s

Företagets webbplats: www.nokiantyres.com/heavy