mån oktober 27 01:31 2014 i kategori Produktmeddelanden

Nokian Hakka Truck 844 - Slitstyrka för krävande arbeten

Nokian Heavy Tyres lanserar ett nytt 385/55R22.5 Nokian Hakka Truck 844 trailerdäck. Däcket är utvecklat för att fungera utmärkt även i krävande arbeten. Nokian Hakka Truck 844 har en ny typ av konstruktion som ger ett utmärkt milresultat och slitstyrka. Det robusta däcket är främst avsett för trailerbruk, men kan även användas som framdäck.

Nokian Hakka Truck 844 är ett året runt-däck för medellånga och långa transporter. Däcket ger ett utmärkt grepp även i vinterförhållanden och det är det första däcket för trailerbruk på marknaden som utöver M+S-märkning även har snöflingemärkning, vilket innebär att däcket är officiellt godkänt som vinterdäck.

− Med ny typ av bälteskonstruktion har Nokian Hakka Truck 844 trailerdäcket ett optimalt marktryck. Det ger jämn slitageform och ett utmärkt milresultat. Dessutom har däcket lågt rullmotstånd, vilket minskar bränsleförbrukningen och ger lågt däckljud, berättar Teppo Siltanen, produktchef för lastbilsdäck på Nokian Heavy Tyres.

Spiral Sipe System -lamelleringen gör att däckets mönster förblir styvt på rätt sätt även när det blir slitet, vilket säkerställer greppet. Dessutom gör lamelleringen att däckljudet är lågt.

Stenavvisare i däckets huvudspår minskar risken att kantiga stenar fastnar i spåren, vilket ökar däckets livslängd. Även övriga trafikanter uppskattar när färre stenar slungas ut på vägen.

Den tydliga slitagevarnaren underlättar kontrollen av däckslitaget. Den av Nokian Tyres utvecklade och patenterade slitagevarnaren (Driving Safety Indicator, DSI) visar med tydliga siffror hur många millimeter av slitbanan som finns kvar i däckets huvudspår.

Nokian Hakka Truck 844 lämpar sig utmärkt för regummering, vilket ökar stommens användbarhet och minskar totalkostnaderna. Nokian Hakka Truck 844 -slitbana finns även som Nokian Noktop 44 -regummering.

Nokian Hakka Truck 844 är ett däck särskilt utvecklat för förhållandena i Norden, Ryssland och Centraleuropa. Den nya produkten finns tillgänglig från och med november 2014.

Säkerhet och ekonomi för krävande yrkeskörning

Nokian lastbils- och bussdäck utvecklas för krävande yrkesbruk och för varierande förhållanden för att säkerställa säkraste möjliga transporter, oavsett väderförhållanden eller väglag. På våra egna testcenter i Ivalo och Nokia testar vi körning i svåra förhållanden året om.

Däcken vidareutvecklas genom att köra med dem hundratusentals mil i olika användningsmiljöer och på olika väglag. Vårt nära samarbete med åkerier ger oss värdefull information som vi kan använda som stöd i vårt utvecklingsarbete. Syftet med de mångsidiga testerna är att kunna erbjuda yrkeschaufförer marknadens säkraste och mest ekonomiska däck. Vår omfattande kompetens har långa traditioner. Vi utvecklade världens första vinterdäck för lastbilar redan år 1934.

Bild: www.nokiantyres.com/nokianhakkatruck844

Läs mer om Nokian-sortimentet www.nokianheavytyres.se

Nokian truck tyres
Se på video. http://youtu.be/bUo9WtDIY3I

Hakkapeliitta Test Experience 
Se på video: http://youtu.be/SSGI1MIr5F4

Världens första vinterdäck uppfanns för 80 år sedan.
Se på video. http://youtu.be/3pb8Oe-Ki5c

Mer information:

Nokian Heavy Tyres 
Teppo Siltanen
Product Manager, Lastbilsdäck
tel. +358 (0)10 401 7709
teppo.siltanen(at)nokiantyres.com

Marko Muhonen
Business Manager, Heavy tyres
tel. +350 (0)10 401 7968
marko.muhonen(at)nokiantyres.com

Nokian Däck AB
Mats Fahlgren
Försäljningschef
tel. 08-474 74 40
mats.fahlgren(at)nokiantyres.com