mån september 1 01:21 2014 i kategori Produktmeddelanden

Nokian Tyres lanserar fem nya sommardäck för stadsjeepar och förnyar även däcksortimentet för lätta lastbilar

Produktsortimentet för världens nordligaste däcktillverkare Nokian Tyres utökas med fem nya SUV-däck. Marknadens modernaste och ständigt expanderande SUV-produktsortiment använder bland annat aramid-fibrer i sina nya produkter. Aramid-fibrer används även i flygplansindustrin och i militärbruk. Alla dessa nya däck har extremt starka däcksidor, vilket förbättrar slitstyrkan och säkerheten i krävande vägförhållanden och i överraskande situationer.

De nya däcken är mycket slitstarka och ger stabila samt komfortabla köregenskaper för SUV-förare. Efterfrågan på SUV-däck ökar kraftigt och de för SUV-bilar skräddarsydda nya produkterna är avsedda för Nokian Tyres huvudmarknader i Norden, Centraleuropa och Ryssland.

Nya Nokian Hakka sommardäcksmodeller för Norden och Ryssland

De senaste nyheterna i testvinnande Nokian Hakka sommardäckfamiljen är Nokian Hakka Black SUV och Nokian Hakka Blue SUV. Nokian Hakka Blue SUV är utvecklat för populära mindre och medelstora SUV-bilar och ger säkra samt komfortabla köregenskaper från tidig vår till senhösten. Effektiva Nokian Hakka Black SUV med stabila köregenskaper är avsett för stora stadsjeepar. Båda däcken börjar säljas under våren 2015. Det omfattande Hakka-sommardäckssortimentet riktar sig in på marknaderna i Norden och Ryssland. Dessutom finns i Nokian Tyres sortiment sommardäcket Nokian Nordman S SUV som är ett slitstarkt och komfortabelt alternativ för lite äldre och mindre stadsjeepar.

Utöver dessa nya SUV-produkter utökar Nokian Tyres sin Hakka-sommardäcksfamilj med Nokian Hakka C2, ett nytt sommardäck för lätta lastbilar. Stabila Nokian Hakka C2 bär även tunga laster säkert, stabilt och utan problem. Alla däck i den nya produktfamiljen har samma mönster som passar både till lättare och tyngre fordon.

Expanderande Nokian Line produktfamilj för Centraleuropa

Produktfamiljen Nokian Line som trivs utmärkt i varierande sommarförhållanden i Centraleuropa får tre nya medlemmar. Nokian zLine SUV ger effektiva och stabila köregenskaper även i extrema situationer. Nokian Line SUV för mindre och medelstora stadsjeepar är ett utmärkt val för bilförare som vill köra säkert både i stadstrafik och på landsvägar. Nokian cLine är ett robust däck för moderna distributions- och skåpbilar i proffsbruk.

Under hösten lanseras globalt även Nokian Rotiiva HT för lätta lastbilar, stora stadsjeepar samt pick-up-bilar. Däcket ger säkra köregenskaper både på asfalt- och grusvägar.

Nokian Tyres, utvecklaren av världens första vinterdäck, presenterar sina nya sommardäcksprodukter för sina viktigaste målgrupper inom de närmaste veckorna. Mer utförlig produktinformation ska publiceras i mitten av september. Leveranserna till återförsäljare börjar i slutet av år 2014.

Bilder:

www.nokiantyres.com/hakkablacksuv
www.nokiantyres.com/hakkabluesuv 
www.nokiantyres.com/hakkac2 

Video: Nokian Hakka Black SUV – Tough cool performer
http://youtu.be/u00rU28qq98

Video: Nokian Hakka Blue SUV – Tough wet performer
http://youtu.be/JS8tJoBGlvo

Video: Unik slitstyrka – Tekniken Nokian Aramid Sidewall
http://youtu.be/N5LvBke-UqY

Video: Nokian sommardäck – Testing at the extreemes
http://youtu.be/6kT0wLEOxY4

Läs mer:

Mer säkerhet för nordiska vägar
https://www.nokiantyres.se/hakkaskydd/

Nokian Tyres – världens nordligaste däcktillverkare och utvecklaren av vinterdäcket
https://www.nokiantyres.se/foretaget/om-oss/historien/

Hakkapeliitta-testförarblogg
http://community.nokiantyres.se/

Mer information:
www.nokiantyres.se

Nokian Tyres plc.

Produktutvecklingschef Juha Pirhonen, tel. +358 10 401 7708 juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Produktchef, personbilsdäck, Jon Persson, tel. Nokian Däck AB, tel. 08 474 74 47 jon.persson(at)nokiantyres.com

Twitter: https://twitter.com/NokianTyresCom

You Tube: www.youtube.com/NokianTyresCom

Facebook: www.facebook.com/nokiantyressverige

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc