ons augusti 27 03:03 2008 i kategori Produktmeddelanden

Ny fälgdimension för Nokian Forest Riderger effektivitet och radialdäckets komfort även
för mindre skogsmaskiner
Nokian Forest Rider skogsmaskinsdäck för skogsmaskiner som arbetar enligt kortvirkesmetoden (cut to lenght) är det första funktionella radialdäcket för professionellt skogsbruk. Nu lanseras nya dimensioner av däcket som har övertygat sina användare att vara ett bekvämt och slitstarkt däck med mycket bra dragförmåga. Nokian Heavy Tyres har utvecklat en ny dimension av däcket, 24,5 tum, som ger mer rörelsefrihet och bärighet för mindre skogsmaskiner. Tack vare den större fälgdimensionen kan nu även mindre skogsmaskiner effektivt transportera ännu större laster i den krävande skogsmiljön. Den nya fälgdimensionen av Nokian Forest Rider har en däckbredd på 650 millimeter.

Däcket har en robust radialkonstruktion och mönster som ger mycket bra grepp och dragförmåga även i svår terräng. Däcket har goda rensningsegenskaper och är skonsam för terrängen också i svåra förhållanden. Däcket rullar lätt även utan band, men kan vid behov också användas med band.

Nokian Forest Rider har en patenterad sidoförstärkning som ger effektivt skydd mot stickskador. Sidoförstärkningen gör däcket slitstarkt i alla förhållanden i skogen och ger samtidigt radialdäckets alla fördelar. Jämfört med ett diagonaldäck ger Nokian Forest Rider bättre dragförmåga och framkomlighet. Däcket har lägre rullmotstånd, vilket minskar bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen.

Tack vare ribbmönstret och den breda markkontakten går det att köra med Nokian Forest Rider även i en svår terräng utan problem, men däcket rullar även bekvämt på vanliga vägar. För en förare av en mindre skogsmaskin innebär radialkonstruktion och ökningen av dimensionen från 22.5 tum till 24.5 tum att vibrationerna minskar och köregenskaperna blir mer komfortabla. Vid lastning blir maskinen mycket stabil med det nya däcket. Arbetet sker effektivt och säkert.

Nokian Forest Rider dimensioner:

650/45 R 24.5 161 A8/168 A2
600/55 R 26.5 165 A8/172 A2
710/45 R 26.5 168 A8/175 A2

Viktigaste egenskaper:

  • Bred slitbana ger mycket bra framkomlighet och är skonsam för terrängen
  • Radialkonstruktion ger mycket goda köregenskaper och minskar vibrationerna
  • Lågt rullmotstånd minskar bränsleförbrukningen
  • Utmärkt dragförmåga, minskar behovet av band
Naturally Nokian Tyres - föregångare i miljövänlighet
När det gäller miljöfrågor är Nokian Tyres pionjär bland däcktillverkare. Som första däcktillverkare i världen slutade bolaget användningen av skadliga oljor i produktionen av däck och började använda enbart renade oljor.

I utvecklingen av nya däck framhävs att däcken ska vara slitstarka och att rullmotståndet måste minska. Gummiblandningar, slitbanor och konstruktioner på Nokian Heavy Tyres specialdäck är gjorda för att tåla hårt slitage, vilket ger många drifttimmar och funktionalitet i krävande förhållanden. Däck som rullar lätt minskar bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen. En av utmaningarna som produktutvecklingen har är att ständigt minska däckljudet.

Nokian Heavy Tyres är en av världens ledande tillverkare av specialdäck. Viktigaste produktsegment är skogsmaskinsdäck. Andra viktiga produkter är specialdäck för lantbruk och däck för arbetsmaskiner. Nokian Heavy Tyres produkter säljs både på original- och eftermarknaden. Bolaget har ett nära samarbete med maskintillverkarna. Huvudmarknader utöver Norden är Central- och Sydeuropa, USA och Kanada. Nästa samtliga produkter tillverkas på fabriken i Finland. Nokian Heavy Tyres tillhör koncernen Nokian Tyres.


Bilder och information:
www.nokiantyres.com/finnmetko2008
www.nokiantyres.com/forestrider


För ytterligare information kontakta:


www.nokiantyres.com/heavytyresJukka Hautala, marknadschef, Nokian Heavy Tyres
tel. +358 10 401 7570
jukka.hautala@nokiantyres.com

Martti Päivinen, produktutvecklingschef, Nokian Heavy Tyres tel. +358 10 401 7544
martti.paivinen@nokiantyres.com

Jan Boberg, försäljningschef, Nokian Däck AB, 08-4747 440
jan.boberg@nokiantyres.com