ons maj 13 09:12 2015 i kategori Produktmeddelanden

Nya Nokian Hakka Truck Drive drivdäck - Stabilitet för året-runt-bruk

Nokian Heavy Tyres lanserar en helt ny typ av drivdäck för varierande nordiska och centraleuropeiska förhållanden. Nokian Hakka Truck Drive är ett året-runt-däck för lastbilar och bussar, för långa och medellånga transporter. Det nya drivdäcket är mycket slitstarkt och ger utmärkt grepp och stabilitet utan kompromisser. Nokian Hakka Truck Drive är en ny medlem i produktfamiljen Nokian Hakka, som även omfattar däck för både framaxel och släpvagn.

Nokian Hakka Truck Drive

Nokian Hakka Truck Drive innehåller många innovationer som garanterar stabila köregenskaper och bra grepp, oavsett om det regnar eller snöar. Ny typ av halvöppna skuldror förbättrar däckets köregenskaper och stabilitet utan att försämra greppegenskaperna. Däckets V-formade pilmönster förbättrar rensningen av spåren och ser till att slask samt snö inte fastnar i spåren, vilket gör att greppet är bra även vid slask. När däcket slits kommer extraspåren och de självintegrerade lamellerna stegvis fram, vilket garanterar att däckets mönster behåller sina goda egenskaper även efter många mil.

− Innovationerna på Nokian Hakka Truck Drive ger säkra köregenskaper både på torra, våta och snöiga vägar. Den unika skulderkonstruktionen, V-format pilmönster samt extraspåren och de självintegrerade lamellerna garanterar bästa möjliga egenskaper oavsett väglaget under däckets hela livscykel, säger Teppo Siltanen, produktchef för Nokian lastbilsdäck.

Säkerheten ökas ytterligare med hjälp av den av Nokian Tyres utvecklade och patenterade slitagevarnaren (Driving Safety Indicator, DSI) som underlättar kontrollen av slitaget och visar med tydliga nummer hur många millimeter av slitbanan som finns kvar i däckets huvudspår.

För året-runt-bruk

Nokian Hakka Truck Drive är ett året-runt-däck och kan monteras när som helst under året. Däcket ger ett bra grepp även på snöiga vägar. Utöver märkningen M+S har däcket även den officiella märkningen 3PMSF, snöflingesymbolen. Däck med snöflingesymbolen är avsedda för krävande snöförhållanden. Den unika lamelleringen och mönstrets öppna mittparti gör att vintergreppet är bra även när däcket slits.

Även däckets gummiblandning, speciellt utvecklad för året-runt-bruk, garanterar bra grepp och slitstyrka i alla typer av krävande väderförhållanden. Gummiblandningen och den optimerade placeringen av mönsterklackarna ger lågt rullmotstånd. Lågt rullmotstånd minskar bränsleförbrukningen och det optimerade mönstret ger behagligt lågt däckljud.

Nokian Hakka Truck Drive ger ett utmärkt milresultat, bland annat tack vare den optimerade mönsterdesignen som ger en mycket jämn slitageform. Den slitstarka stomkonstruktionen garanterar även goda regummeringsegenskaper och för regummeringen finns ett stort antal Nokian Noktop slitbanor av hög kvalitet tillgängliga.

Nokian Hakka Truck Drive passar utmärkt till lastbilar och bussar, men även för tyngre transporter då det krävs bra stabilitet av däcken. Däcket rekommenderas för året-runt-bruk i områden med varierande väderförhållanden, som exempelvis är typiska i Norden och Centraleuropa. De två första dimensionerna 315/70 R22.5 och 315/80 R 22.5 är tillgängliga under våren och sommaren överallt i Europa. Under år 2016 ska sortimentet utökas med dimensionen 295/80 R22.5.

Säkerhet och bra ekonomi för krävande yrkeskörning

Nokian lastbils- och bussdäck utvecklas för krävande yrkesbruk och för varierande förhållanden för att körningen ska kunna ske säkert i alla väderförhållanden och väglag. På Nokian Tyres testcenter i Ivalo och i Nokia testas extrema körförhållanden året runt.

Alla lastbils- och bussdäck i produktfamiljen Nokian Hakka Truck är pålitliga och ekonomiska. Det optimerade mönstret och den slitstarka däckkonstruktionen ger komfortabla köregenskaper och lågt rullmotstånd, vilket minskar bränslekostnaderna. Nokian Hakka Truck lastbilsdäck är utvecklade med respekt för miljön och för att klara av snabbt varierande och krävande väglag utan problem.

Däck i produktfamiljen Nokian Hakkapeliitta Truck är utvecklade för världens mest krävande vinterväglag. Nokian Hakkapeliitta Truck lastbilsdäck förenar branschens modernaste teknik med unika innovationer.

Utvecklingen av däck sker genom att köra hundratusentals mil i olika miljöer där däcken kommer att användas. Nokian Heavy Tyres nära samarbete med åkerier och transportföretag ger värdefull information till stöd för utvecklingsarbetet. Målet med mångsidiga tester är att kunna erbjuda yrkesförare branschens mest säkra och ekonomiska däck. Nokian Heavy Tyres omfattande kunnande har långa traditioner. Redan år 1934 utvecklade Nokian Tyres världens första vinterdäck för lastbilar.

Bilder: www.nokiantyres.com/nokianhakkatruckdrive

Läs mer om Nokian produktsortiment www.nokianheavytyres.se

Nokian lastbilsdäck
Se på video: http://youtu.be/bUo9WtDIY3I

Hakkapeliitta Test Experience 
Se på video: http://youtu.be/SSGI1MIr5F4

Nokian Tyres och Valtra körde nytt världsrekord för traktorer – 130,165 km/t https://www.nokiantyres.se/foretaget/nyhetsartikel/nokian-tyres-och-valtra-korde-nytt-varldsrekord-for-traktorer-130-165-km-t/

Världens första vinterdäck 80 år 2014
https://youtu.be/iwSfmIDn1L4

Mer information:

Nokian Heavy Tyres
Teppo Siltanen
Product Manager, Lastbilsdäck
tel. +358 (0)10 401 7709 
teppo.siltanen(at)nokiantyres.com

Nokian Däck AB
Niklas Enander
Produktchef
tel. 070-230 61 05
niklas.enander(at)nokiantyres.com