Menu
Menu
mån oktober 18 12:31 2010 i kategori Företagsnyheter

Vianor Industrial – nytt koncept för tunga fordonDäckkedjan Vianor har tillsammans med Nokian Heavy Tyres utvecklat ett nytt koncept, Vianor Industrial, som erbjuder maskinentreprenörer professionella lösningar, baserade på branschens senaste innovationer och verksamhetsmodeller. I Sverige finns Vianor Industrial för närvarande i Kristianstad, Norrköping och Umeå.

Vianor Industrial anläggningar är specialister på tunga däck som exempelvis industri-, entreprenad-, skogsmaskins- och traktordäck. Det finns redan över 20 Vianor Industrial anläggningar i Sverige, Finland och Norge och antalet kommer att öka, även i Sverige.

- Vårt mål är att det ska bli cirka tio Vianor Industrial anläggningar till i Sverige. Servicemontörerna som jobbar på Vianor Industri anläggningar har fått en specialutbildning på tunga däck. De arbetar i nära samarbete med Nokian Heavy Tyres däckexperter och kan lösa även svåra problem. Vianor Industrial är ett resultat av att vi har lyssnat på vad våra kunder vill ha, berättar Leif Karlsson, produktchef på tunga däck på Vianor AB.

- Vianor Industrial är ett led i våra strävanden att ge våra kunder branschens bästa service. I konceptet ingår också att vi åker till kundens maskin och skiftar hjul på plats. Tack vare vårt nära samarbete med Nokian Heavy Tyres kan vi ge våra kunder de senaste kunskaperna vad gäller användningen av däck i tuffa förhållanden. Syftet är att däcken håller längre och att det blir färre däckskador. Tack vare det blir det färre avbrott i arbetet, vilket ökar våra kunders produktivitet och resultat, säger Leif Karlsson.

Även kunder hos andra Vianor anläggningar kan utnyttja kompetensen hos Vianor Industrial. Alla Vianor anläggningar kan kontakta Vianor Industrial anläggning för rådgivning eller skicka dit hjul för lagning, om inte den lokala Vianor anläggningen kan lösa problemet.

Mer information:

Leif Karlsson, produktchef tunga däck, Vianor AB, tel. 0702-20 35 10, leif.karlsson(at)vianor.com

Vianor är en växande bilservice- och däckkedja med över 600 anläggningar världen över. Tack vare det täta nätet av anläggningar är det inte långt till närmaste Vianor. Kedjan har över tusen anställda som har en stor kompetens lång erfarenhet av branschen.

Nokian Heavy Tyres Ltd. tillhör i koncernen Nokian Tyres och är en av världens mest kända och framgångsrika tillverkare av specialdäck. När det gäller skogsmaskinsdäck är företaget marknadsledande i världen. I produktsortimentet finns även olika specialdäck för lantbruk, industri, hamnar och gruvor. Gemensamt för alla produkter är de innovativa lösningarna som har utvecklats tillsammans med våra kunder, samt hög kvalitet och slitstyrka.