Nokian Tyres lanserar ny produktfamilj för väg- och terrängsbruk

Nokian Tyres lanserar ny produktfamilj för väg- och terrängsbruk

21.8.2018 10:00 i kategori Företagsnyheter

Nokian Tyres som firar sitt 120-års jubileum har under de senare åren kontinuerligt ökat sitt sortiment av lastbils- och bussdäck. Det senaste tillskottet i sortimentet är produktfamiljen Nokian R-Truck för krävande väg- och terrängförhållanden som tillexempel för schaktarbeten och skogsvägar.

Däck för två världar

”Väg- och terrängsbruk kräver att däcken ska klara speciella, ofta även motstridiga, egenskaper”, berättar Nokian Tyres produktchef Teppo Siltanen. ”En jämn asfaltväg, en stenig schaktarbetsplats och en lerig skogsväg är helt olika miljöer. Produktserien Nokian R-Truck klarar utmärkt alla dessa miljöer.”

Alla Nokian R-Truck-däck har en öppen mönsterdesign och öppna spår som passar bra för körning i terräng och ger också goda självrensningsegenskaper i mjuk terräng som exempelvis på lera, sand och snö. Det förbättrar både greppet och pålitligheten. Dessutom har däcken ett speciellt gummilager som ger ett ovanligt bra skydd mot stick- och skärskador vilket minskar risken för däckskador i krävande terräng. I däckens huvudspår finns även stenavvisare som ökar livslängden.

Vid körning på asfaltväg slits däcken jämnt och har en låg värmebildning vilket ger ett utmärkt milresultat. Däcken behåller sina goda egenskaper under hela sin livslängd. Den symmetriska mönsterdesignen är även tyst och ger lågt rullmotstånd.

Innovativt utvecklingsarbete

”Däckserien Nokian R-Truck är en föregångare när det gäller däckutveckling”, säger Teppo Siltanen. ”Den symmetriska och öppna mönsterdesignen med stora mönsterklackar samt däcksidorna är alla väldigt moderna.”

Traditionsenligt passar även Nokian R-Truck för året-runt-bruk. Alla däck har märkningen 3PMSF och de hör hemma både på snöiga vägar och på het asfalt.

Produktlinjens chef Ari Maunula sammanfattar däcken så här: ”Nokian R-Truck-däck är testade och tillverkade i Europa och den nya däckserien motsvarar europeiska standarder och föreskrifter. Vi ville utveckla bästa möjliga däck för europeiska förare oavsett var i söder eller norr de kör sina bilar.”

Däck för alla ändamål

I produktfamiljen Nokian R-truck finns tre olika däckmodeller:

Nokian R-Truck Steer
Nokian R-Truck Steer för året-runt-bruk passar som styrdäck för olika typer av fordon både på väg och i terräng. Däcket trivs bäst i krävande förhållanden. Stenavvisare i huvudspåren ökar livslängden speciellt i ojämn terräng.

Nokian R-Truck Drive
Året-runt-styrdäck för körning på väg och i terräng i krävande förhållanden och i olika typer av terräng. Stora och slitstarka mönsterklackar som minskar risken för stick- och skärskador i krävande miljöer.

Nokian R-Truck Trailer
Nokian R-Truck Trailer är optimerat för asfalt- och skogsvägar samt för terräng. Ett pålitligt året-runt-däck för trailers. Däckets huvudspår har stenavvisare som minskar risken för däckskador.

Trygghet är målet

Oavsett alla högteknologiska lösningar som däcken har så har de alla bara ett mål: att arbetet på schaktarbetsplatser och på skogs- och asfaltvägar kan ske mer säkert och effektivt samt ekologiskt på ett mer hållbart sätt.

Mer information:

Bilder och pressmaterial: www.nokiantyres.com/r-truckPR

Kampanjsidor: www.nokiantyres.com/r-truck

Företagets webbsidor: www.nokiantyres.com/heavy

Toni Silfverberg, Head of Sales & Marketing, Nokian Raskaat Renkaat [email protected], puh. 010 401 7854

Teppo Siltanen, Product Manager TBR, Nokian Raskaat Renkaat
[email protected], puh. 010 401 7709