Menu
Menu

Fler mönsterklackar

Ett symmetriskt mönster och bestämd rullriktning är det bästa alternativet för ett vinterdäck, eftersom det stöder en bred dubbplacering, vilket i sin tur ger däcket ett utmärkt grepp och lågt däckljud. En viktig innovation på däcket är att det har betydligt fler symmetriska mönsterklackar än sin föregångare, vilket förbättrar vintergreppet och slitstyrkan samt minskar däckljudet.

Större antal mönsterklackar med fler skarpa klackkanter förbättrar greppet på is och snö. Ett stort antal mönsterklackar möjliggör även en bred och mer exakt dubbplacering.

Mönsterklackarna är också mindre, vilket minskar däckets värmeutveckling, som i sin tur ökar däckets slitstyrka och livslängd. Det minskar även däckets rullmotstånd och därmed bränsleförbrukningen.

Mönsterklackarna på mitten av slitbanan har samlats till en stark helhet som styvar upp däcket och balanserar köregenskaperna. Mönstret med sina kraftiga mönsterspår och öppna mellanrum mellan mönsterklackarna gör att snö och snömodd inte fastnar i mönstret.

Tillbaka till föregående sida