Your browser seems to have JavaScript disabled. Please enable JavaScript to improve your experience.

Snötävlingen

Ingen plogar snabbare än tvåfaldiga rallyvärldsmästaren Marcus Grönholm. Vi bestämde oss för att prova utan någon bakom ratten … Världens snabbaste snöplogning med en obemannad traktor gjordes i

73,171 km/h

En obemannad traktor?

Den här idén hade verkat främmande för bara några år sedan, men Valtra bedriver i dag omfattande forskningsverksamhet om autonoma traktorer för snöplogning och andra uppgifter. Men, den verksamheten handlar knappast om att slå några hastighetsrekord. Rekordförsöket gjordes under anpassade förhållanden och vi ändrade ganska mycket i traktorns programvara. Vi nådde hastigheten 73,171 km/h med en traktor som nästan välte i svängarna.

Testa inte det här hemma!

Nokian Hakkapeliitta TRI

Ett däck – två världsrekord

Nokian Hakkapeliitta TRI har inte bara dubbla världsrekord (världens snabbaste traktor – snitthastighet 130,165 km/h – och världens snabbaste obemannade snöplog – snitthastighet 73,171 km/h) – det bevisar ständigt sitt värde i det tunga vardagsarbetet. Nokian Hakkapeliitta TRI gör vinterns entreprenörsarbeten säkrare och mer effektiva – med eller utan dubbar – från rengöring av parkeringsplatser till plogning av isiga motorvägar.

Läs mer om Nokian Hakkapeliitta TRI

1

Guinness världsrekord – världens snabbaste traktor: 130,165 km/h (2015)

2

Världens snabbaste snöplogning med obemannad traktor: 73,171 km/h (2018)

Nokian Hakkapeliitta TRI

Valtra T-Serien

Årets traktor

Valtra har tillverkat traktorer i över 60 år. T-serien är Valtras senaste skapelse och sammanfattar företagets långa erfarenhet av traktorer. Den är designad för att vara så mångsidig att den passar alla användare och klarar de mest krävande och extrema förhållanden. Valtras funktionella och flerfaldigt prisbelönta design ger, i kombination med Valtras SmartTouch-armstöd, ett säkert grepp mot underlaget även vid körning i tuff terräng. De logiska och lättåtkomliga funktionerna i SmartTouch-användargränssnittet fokuserar på det som är viktigt för användaren.

Mer information
Design award 2018
Machine of the year 2018
Tractor of the year 2018

Familjen Grönholm

Far och son

Man behöver knappast vara rallyfantast för att känna igen den tvåfaldiga rallyvärldsmästaren Marcus Grönholm, med 30 rallysegrar i bagaget. Hans son Niclas Grönholm – som är andreförare i videon – är också rallycrossförare. Niclas tävlar för GRX-teamet, där han har sin far Marcus som stallchef, i rallycross-VM. Hans farfar Ulf var förresten också rallyförare. Den här familjen har farten i blodet!

HAR DU REDAN SETT DESSA?