tor januari 28 11:00 2021 i kategorierna Produktmeddelanden, Företagsnyheter

Nokian Tyres nästa mål på sin resa mot en säkrare värld - lanserar ett däck som tillverkas helt av hållbara material vid 2025

Nokian Tyres premium vinterdäck är uppskattade i generationer av bilförare som vill ha trygghet i alla förhållanden. Nokian Tyres fokuserar sig dock inte enbart på att skydda bilförare. Företaget arbetar också hårt för att förbättra världen vi lever i. Vi visar denna passion i alla våra aktiviteter, från utvecklingen av ett nytt däck till en färdig produkt. Ett av våra ambitiösa mål är att vid 2025 lansera ett konceptdäck som innehåller enbart förnybara och återvunna material.

Säkerhet bortom vägen 

Nokian Tyres lanserade världens första vinterdäck år 1934. Däcket föddes ur ett behov av bättre vägsäkerhet och sedan dess har våra däck garanterat säkra bilresor i snö, is, regn och solsken världen över.  

– Vi har decennier av lång erfarenhet i att utveckla vinterdäck för vinterförhållanden. Varje ny generation bygger på förra generationers erfarenheter och vi lär oss ständigt nya sätt att möta förändringar i världen, säger Anu Moisio, Brand Manager på Nokian Tyres.  

Men säkerheten i dag betyder något mycket mer än att bara kunna göra en bilresa på ett tryggt sätt. Vi kan med vårt arbete bidra till välmående på vår planet och på allt levande.   

– Vi vill att bilförare som väljer Nokian Tyres produkter vet att de genom sitt däckval inte bara skyddar sin familj under en bilresa, utan deras val även har betydelse för världen vi lever i, säger Anu Moisio.  

Att skapa en säkrare värld är viktig för Nokian Tyres verksamhetallt från forskning och utveckling till produktion. Vi väljer råmaterial från hållbara källor, minskar utsläpp och avfall i produktionen samt granskar ständigt våra logistiska lösningar och distributionsnätVi utvecklar också våra däck så att de är så bränsleeffektiva som möjligt och tillverkade av slitstarka och hållbara material. Målet att skapa en säkrade värld innebär också att vi skapar en ännu mer säker arbetsmiljö för våra medarbetare när vi bygger våra framgångsrika organisationer. 

Vårt nästa ambitiösa mål: ett konceptdäck med endast förnybara och återvunna material 

Nokian Tyres har sedan flera år tillbaka utvecklat däck med hållbarhet som en central egenskap. Vi använder redan biomaterial, som till exempel rapsolja, i våra produkter och forskar efter nya hållbara material samt möjligheten att börja använda återvunnet material. Vi vill göra våra produkter så hållbara som möjligt och för att möta denna utmaning har vi ett ambitiöst mål att vid 2025 lansera ett konceptdäck, tillverkat enbart av förnybara och återvunna material.  

– Vi har varit en pionjär i nästan 90 år. Det innebär en livstid av innovationer och många av dessa innovationer är till nytta för bilförare än i dag. Vi tror att utvecklingen av detta konceptdäck kommer att bli en ny grund för framtida innovationer som bidrar till skapandet av en bättre värld, säger Olli Seppälä, Head of R&D på Nokian Tyres.  

Mer information:  

Nokian Tyres plc 

Brand Manager
Anu Moisio, +358 10 401 7671
 
anu.moisio@nokiantyres.com