Hakkaskydd

Vår kundförmån ger dig tur i oturen!

Ett överraskande hinder på vägen kan skada däcket. Hakkaskyddet ersätter det skadade däcket utan kostnad. Gör ett tryggt däckköp och börja använda Hakkaskyddet.

Aktivera ditt Hakkaskydd direkt

Du kan även skicka din bils registreringsnummer med sms till nummer 0722420093.

Trygghet som aldrig förr

Gör ett tryggt däckköp och säkerställer att du kommer fram även om oturen är framme.

Nokian Hakka-däck och Nokian Hakkapeliitta-däck är tillverkade för nordiska förhållanden, för att ge dig trygghet i alla slags väderleksförhållanden och väglag. De har en robust konstruktion och går inte sönder I normalt bruk. Om det ändå händer så ger Hakkaskydd dig ett nytt motsvarande däck, kostnadsfritt. Vid behov kan även en vägassistans komma till din hjälp.

Hur fungerar Hakkaskyddet?

1 Registrering

Registrera dig som kund på Nokian Tyres här eller sms:a din bils registreringsnummer till nummer 072- 242 00 93.2 Ring hjälp

Vid däckskada ring till vägassistans 020215253 (+4620215253) 24 timmar om dygnet.

3 Vi hjälper dig

Vägassistans kommer till din hjälp och bedömer vad som behöver göras.

4 Du kan fortsätta din resa

Det skadade däcket byts till ett motsvarande nytt däck och du kan fortsätta din resa.

Vad är Hakkaskydd?

Hakkaskydd är en unik tjänst som ges till nya Nokian Hakka och Nokian Hakkapeliitta däckset. Hakkaskyddet garanterar att om ett däck som har använts normalt går sönder, och däcket inte går att reparera, så får du ett nytt motsvarande produkt utan kostnad från en återförsäljare som säljer Nokian Tyres produkter i Sverige, Norge eller Finland.

Vad är Hakkaskydd vägassistans?

Hakkaskydd vägassistans ser till att du kommer fram även om olyckan är framme. Om ett däck går sönder så kommer vägassistans till din hjälp när du ringer till dem. Hakkaskydd vägassistans erbjuder till sina registrerade kunder teknisk hjälp och vägassistans, exempelvis däckbyte och bogsering till närmaste återförsäljare som säljer Nokian Tyres produkter, i Sverige, Norge och Finland. Tjänsten är tillgänglig 24 timmar i dygnet.

Aktivera ditt Hakkaskydd

Genom att registrera dig får du även andra fördelar, helt gratis.

Hakka-tilläggstjänster

Om däcket inte kan repareras eller bytas under samma dag, garanterar Hakkaskydd vägassistans att du alltid kommer fram.Utgångspunkten är att du så fort som möjligt kan fortsätta resan enligt dina planer, men vi hjälper dig även ifall däcket inte kan repareras/bytas under samma dag. Hakkaskydd vägassistans erbjuder följande extratjänster.När det är hem

Du får en hyrbil i klass A-B för högst tre dagar (bränslekostnaden för hyrbilen omfattas inte av Hakkaskyddet), eller hotellboende i ett mellanklasshotell för två nätter för alla resenärer i bilen (exkl. övriga hotelltjänster).

När det är hem

Vi ordnar buss/taxi eller flygbiljetter till din destination för dig och dina medresenärer.

Vilka däck Hakkaskyddet omfattar?

Hakkaskydd och Hakkaskydds vägassistans gäller för följande Nokian Hakka sommardäck och Nokian Hakkapeliitta vinterdäck som har köpts mellan den 1 mars 2016 och den 28 februari 2017.

Nokian Hakka sommardäck

Nokian Hakkapeliitta vinterdäck

Villkoren och begränsningar för Hakkaskydd

 

1. Registreringen

Förutsättningen för tjänsten är att man registrerar sig på Nokian Tyres webbtjänst inom två veckor (2) från datumet då däcken köptes. Kunden ska ange de uppgifter som Nokian Tyres behöver för tjänsten.

2. Anmäl förändringar

Tjänsten börjar gälla 24 timmar efter registreringen. Kunden ansvarar för att de lämnade uppgifterna stämmer. Kunden ska utan dröjsmål meddela om eventuella ändringar.

3. Montering, service, användning

Däcket har monterats på ett korrekt sätt på en fälg som uppfyller däcknormen ETRTO/STRO. Däcket har inte överbelastats och man har använt det lufttryck som biltillverkaren rekommenderar.

4. Däckanvändning

Däcket har använts i normala förhållanden.

Garantin gäller inte om däcket har använts i bilsport, på ett utryckningsfordon eller på något annat liknande fordon.

5. Giltighetstid

Hakkaskyddet gäller högst tills mönsterdjupet är fyra (4) millimeter, ett (1) år räknat från köptillfället och det fordon som däcket monterades på vid köptillfället.

6. Skadegörelse och direkta samt indirekta skador

Hakkaskyddet täcker inte skador som har uppstått på grund av skadegörelse eller stöld. Hakkaskyddet ersätter inte skador på fälgen eller övriga direkta eller indirekta skador.

7. Skador som orsakas av dubbar

Hakkaskyddet ersätter inte dubbskador eller skador orsakade av dubbar.

Dessa villkor begränsar inte kundens rättigheter som omfattas av lagstiftningen.

Det Ömsesidiga Försäkringsbolaget Tapiola i Finland är försäkringsgivare för produkt försäkringen.

8. Ofta förekommande frågor

Om du inte hittar svar på dina frågor här, eller vill ha mer information om tjänsten, så har vi samlat ihop de vanligaste förekommande frågorna.

Ofta frågat om Hakkaskydd