ons mars 5 02:23 2014 i kategori Produktmeddelanden

Sommardäcksfamiljen Nokian Hakka för varierande nordiska förhållanden

Hakka-skydd ger trygghet och garanterar att resan kan fortsätta vid en däckskada

 
Nokian Hakka sommardäck är ett naturligt val för bilägare som uppskattar däck som är utvecklade för varierande nordiska sommarförhållanden. Nokian Hakka sommardäck är flerfaldiga testvinnare och erbjuder mycket komfortabla köregenskaper. De slitstarka sommardäcken ger optimalt grepp i varierande temperaturer från tidig vår till sen höst på grova svenska asfaltvägar. Det unika Hakka-skyddet och dess vägassistans garanterar att resan kan fortsätta även om en däckskada tillfälligt stoppar resan.
 
I den kompletta Nokian Hakka sommardäcksfamiljen ingår det sportiga Nokian Hakka Black för motorstarka bilar, Nokian Hakka Blue för familjebilar, som ger utmärkt skydd mot vattenplaning och det mycket lättrullande Nokian Hakka Green. De robusta SUV-däcken i sommardäcksfamiljen Nokian Hakka är Nokian Hakka SUV och Nokian Hakka Z SUV.
 
Alla Nokian Hakka sommardäck ger ett utmärkt skydd mot vattenplaning, som är en stor risk på de spåriga svenska asfaltvägarna på sommaren.
 
− Risken för vattenplaning kan väsentligt minskas med bra sommardäck. Ett bra exempel på sommardäck av hög kvalitet är Nokian Hakka Blue som har vunnit flera sommardäcktester. Många tidningar skriver att Hakka Blue är det absolut bästa däcket på vått underlag. Däcket har flera innovationer som minskar risken för vattenplaning, bland annat sugrörslamellen Dry Touch som effektivt suger vatten mellan däcket och vägen och leder sedan vattnet till däckets huvudspår. Dessutom har däcket speciella störtspår, ellipsformade hål i de tvärsgående huvudspåren på skulderpartiet, som lagrar vatten när spårvolymen i de tvärsgående spåren ökar, berättar Allan Ostrovskis, teknisk chef på Nokian Tyres.
 

Nokian Hakka Black – prestanda för snabb körning

 
Den senaste nyheten i Nokian Hakka -sortimentet är sportiga Nokian Hakka Black som är ett sommardäck i toppklass för krävande körning. Däckets slitbanegummiblandning, en konstruktion med flera gummilager och nanoteknik samt ett mönster som speciellt är utvecklat för snabb körning, ger däcket mycket goda köregenskaper. Däcket reagerar blixtsnabbt på styrningen, vilket är ett absolut krav för säker körning nära den yttersta gränsen för greppet.
 
Slitbanegummiblandningen Nordic Intelligent UHP Silica, som speciellt är utvecklad för Nokian Hakka Black, är skräddarsydd för tufft bruk och högre hastigheter. Gummiblandningen optimerar däckets våtgrepp i kraftigt varierande temperaturer, från kyliga vårvintertemperaturer till varma sommardagar och vidare till kyliga höstdagar. Köregenskaperna är mycket bra i alla förhållanden, även vid extrema situationer.
 
Mellanlagret under slitbanan har en nanosilicagummiblandning med små molekyler. Den här unika blandningen gör att Nokian Hakka Black styr betydligt snabbare än däck med traditionella gummiblandningar. Den känsliga och pålitliga vägkontakten märks speciellt vid körning i kurvor och i filbyten.
 
Den nya innovationen, Hydro Grooves, ger ett effektivt skydd mot vattenplaning, genom att lagra vatten mellan däcket och vägen och genom att leda det till de längsgående spåren. Den nya innovationen garanterar säkra köregenskaper även på våta vägar.
 
Nokian Hakka Black för snabb körning är ett däck i UHP-kategori, den tuffaste kategorin för personbilsdäck. I sortimentet ingår 34 artiklar från 16 tum till 20 tum i hastighetsklasser W (270 km/H) och Y (300 km/h).
 
Mer information om Nokian Hakka Black:
https://www.nokiantyres.se/sommardack
 
Bilder: www.nokiantyres.com/HakkaBlack
 
Video: http://youtu.be/t9fZeEGmBdk
 

Nokian Hakka Blue och Nokian Hakka Green – pålitliga och säkra däck för familjebilar

 
De pålitliga testvinnarna i sommardäcksfamiljen Nokian Hakka erbjuder utmärkta köregenskaper i alla förhållanden och varierande temperaturer som förekommer under sommaren i Sverige. Nokian Hakka Blue för familjebilar ger ett utmärkt skydd mot vattenplaning och Nokian Hakka Green för mindre bilar rullar extremt lätt, vilket minskar både bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen.
 
Nokian Hakka Green har på sidorna av de längsgående ribborna små halvrunda hål som liknar ytan på en golfboll och deras uppgift är att avkyla däcket, vilket ökar däckets livslängd, och sänka ljudnivån. Den här nya Silent Groove Designen minskar däckets luftmotstånd och bilens bränsleförbrukning. Däckets design minskar även det externa däckljudet ljudet inne i kupén. De unika venturispåren ger bra skydd mot vattenplaning och talloljan i gummiblandningen optimerar det gröna däckets slitstyrka.
 
Nokian Hakka Green finns i 26 artiklar från 13 tum till 16 tum i hastighetsklasser T (190 km/h), H (210 km/h) och V (240 km/h).
 
Innovationerna på den effektiva Hakka Blue med utmärkta våtegenskaper är Dry Touch lamellerna och störtspår som ger ett utmärkt våtgrepp och skydd mot vattenplaning. Även Nokian Hakka Blue är lättrullande och bränsleförbrukningen är bland de lägsta i sin klass.
 
I sortimentet av Nokian Hakka Blue finns både däck i hastighetsklassen V (240 km/h) och hastighetsklassen W (270 km/H). I sortimentet finns sammanlagt 26 artiklar, från 15 tum till 17 tum.
 
Mer information om Nokian Hakka Blue:
https://www.nokiantyres.se/sommardack
 
Bilder: www.nokiantyres.com/HakkaBlue
Video: http://youtu.be/TcQpuiubS2Y
 
Mer information om Nokian Hakka Green:
https://www.nokiantyres.se/sommardack

Video: http://youtu.be/wqebSYA0Dx0
 

Nokian Hakka SUV, Nokian Hakka Z SUV och Nokian Rotiiva – robusta köregenskaper för stora SUV-bilar

 
För de stora och motorstarka SUV-bilarna kan Nokian Tyres erbjuda ett stort sortiment av SUV-däck för krävande och varierande körning. Det slitstarka och robusta Nokian Z SUV för effektiva stadsjeepar rullar lätt och har lätta samt exakta köregenskaper. Det här specialdäcket trivs i extrema förhållanden och har ett lågt däckljud. Nokian Hakka Z SUV finns i hastighetsklass V (210 km/h), W (270 km/h) och Y (300 km/h) och i dimensioner från 17 tum till 22 tum.
 
Även Nokian Hakka SUV är skräddarsydd för varierande nordiska vägar, exempelvis grusvägar och grova asfaltvägar. Även om däcket trivs på mindre vägar så kommer de exakta köregenskaperna även till rätta på asfaltvägar. Mönstret har olika mönster på inner- och ytterskuldran, vilket ger utmärkt skydd mot vattenplaning. Även Nokian SUV har en robust och slitstark konstruktion för varierande SUV-bruk. Däcket passar utmärkt för SUV-förare som uppskattar effektiva och säkra köregenskaper. Nokian Hakka SUV finns i de vanligaste SUV-dimensionerna i hastighetsklasser T och H.
 
Nokian Rotiiva AT (All Terrain) är ett slitstarkt specialdäck som ger optimal prestanda, utan att säkerheten och komforten blir lidande. Däcket rullar effektivt både på asfaltvägar och i lättare terräng. Däckets robusta konstruktion och den skräddarsydda slitbanegummiblandningen med bra skydd mot skärskador ger bra slitstyrka även på tyngre bilar. Däcket finns i många dimensioner och passar utmärkt på lätta lastbilar, de största stadsjeeparna och på pick-up bilar.
 
Mer information om Nokian Hakka Z SUV:
https://www.nokiantyres.se/sommardack
 
Bilder: www.nokiantyres.com/NokianHakkaZSUV
 
Mer information om Nokian Hakka SUV:
https://www.nokiantyres.se/sommardack
 
Bilder: www.nokiantyres.com/NokianHakkaSUV
 
Mer information om Nokian Rotiiva:
https://www.nokiantyres.se/sommardack
 
Bilder: www.nokiantyres.com/RotiivaAT
 

Patenterad säkerhet och komfort

 
Alla Nokian Hakka sommardäck har en slitagevarnare (DSI – Driving Safety Indicator) som Nokian Tyres har patenterat. De har även en vattendroppssymbol som försvinner när mönsterdjupet är mindre än fyra millimeter. Det innebär att däcket inte längre ger bra skydd mot vattenplaning.
 

Hakka-skydd och dess vägassistans ger mer trygghet

 
Nokian Tyres unika Hakka-koncept omfattar också Hakka-skydd och Hakka-skydds vägassistans som ökar tryggheten på nordiska vägar. Om ett däck som har monterats och använts på ett rätt sätt skadas, och däcket inte går att reparera, får konsumenten ett nytt likadant däck utan kostnad. Hakka-skyddet gäller ett år från inköpsdatumet eller tills mönsterdjupet är fyra millimeter. Hakka-skydds vägassistans ser till att man kommer fram även om olyckan är framme. Om ett däck går sönder mitt under resan så behöver man bara ringa till Hakka-skydds vägassistans som kommer och hjälper till.
 
Hakka-skydd: www.hakkaskydd.se
 
Mer information:
 
Nokian Däck AB
Produktchef Anders Jansson, tel 08-4747 447
anders.jansson(at)nokiantyres.com
 
Allan Ostrovskis, teknisk chef, 070-244 8820, Allan.Ostrovskis2(at)nokiantyres.com
 
www.nokiantyres.se
 
www.facebook.com/nokiantyressverige www.youtube.com/NokianTyresCom