ons februari 20 12:17 2013 i kategori Produktmeddelanden

Tillökning i sommardäckfamiljen Nokian Hakka:


Nya Nokian Hakka Black – maximal prestanda för snabb körning


Nya Nokian eLine – når klass AA i EU:s däckmärkningNokian Tyres två nya sommardäcksnyheter är det sportiga högprestandadäcket Nokian Hakka Black och det unika bränslesnåla Nokian eLine som representerar den senaste däcktekniken och som är skräddarsydda för varierande nordiska sommarväglag. I Hakka-sommardäckfamiljen ingår även de välbekanta testvinnarna Nokian Hakka Blue som ger ett utmärkt våtgrepp, miljövänliga Nokian Hakka Green och robusta Nokian Hakka SUV samt Nokian Hakka Z SUV för cityjeepar.

Den nordiska sommaren innebär ofta snabbt varierande väderförhållanden. Därför har Nokian Tyres utvecklat Nokian Hakka sommardäck för nordiska sommarförhållanden. Oavsett om man behöver SUV-däck till en stadsjeep, däck med utmärkta vattenplaningsegenskaper till en familjebil eller sportiga däck till en bil med effektiv motor så har Nokian Tyres alltid bra och säkra däck för krävande nordiska vägar.

Nokian Hakka Black för snabb körning är ett däck i UHP-kategori, den tuffaste kategorin för personbilsdäck. I sortimentet ingår 28 produkter från 16 tum till 20 tum i hastighetsklasser W (270 km/H) och Y (300 km/h).

Nokian Hakka Black är ett däck för krävande körning och har en ny generations gummiblandning, en konstruktion med flera lager och nanoteknik samt ett mönster som speciellt är utvecklat för snabb körning. Däcket reagerar blixtsnabbt på styrningen, vilket är ett absolut krav för säker körning nära den yttersta gränsen för greppet. Utöver exakta köregenskaper gör de tekniska innovationerna att däcket är mycket komfortabelt och slitstarkt.

Slitbanegummiblandningen Nordic Intelligent UHP Silica, som speciellt är utvecklad för Nokian Hakka Black, är skräddarsydd för tufft bruk och högre hastigheter. Gummiblandningen har unika funktionella egenskaper och dess molekylkedjor tillsammans med silicapartiklar skapar en ytterst stark, men flexibel kombination. Gummiblandningen optimerar däckets våtgrepp i kraftigt varierande temperaturer, från kyliga vårvintertemperaturer till varma sommardagar och vidare till kyliga höstdagar.

Nokian Hakka Black trivs i höga hastigheter. Mellanlagret under slitbanan har en nanosilicagummiblandning med små molekyler. Den här unika blandningen gör att Nokian Hakka Black styr betydligt snabbare än däck med traditionella gummiblandningar. Den känsliga och pålitliga vägkontakten märks speciellt vid körning i en kurva och i filbyte.

Den nya innovationen, Hydro Grooves, ger ett effektivt skydd mot vattenplaning, genom att lagra vatten mellan däcket och vägen och genom att leda det till de längsgående spåren. Den nya innovationen garanterar säkra köregenskaper även på våta vägar.

Mer information om Nokian Hakka Black:
https://www.nokiantyres.se/sommardack/nokian-hakka-black/=

Bilder: www.nokiantyres.com/HakkaBlack

Video: http://youtu.be/t9fZeEGmBdk

Nokian eLine med framtidens teknik har AA-klassificering i EU:s nya däckmärkningDen andra nyheten är Nokian eLine som passar på mindre personbilar och för alla förare som uppskattar framtidens tekniska lösningar, branschens bästa bränsleeffektivitet och säkra greppegenskaper. Det nya däcket visar tydligt att rullmotstånd och våtgrepp inte behöver vara egenskaper som utesluter varandra.

På Nokian eLine har båda dessa egenskaper maximerats utan att försämra däckets balanserade egenskaper. För att lyckas med det har man använt helt nya materiallösningar, förändrat mönstergeometrin och använt moderna gummiblandningstekniker.

Däckets gummiblandning är skräddasydd för krävande bruk och gör däcket ännu mer miljövänligt. Nokian eLine kommer snabbt upp till sin normala arbetstemperatur. Rullmotståndets andel av bilens bränsleförbrukning är cirka 20 procent och det har en betydande påverkan på bilens bränsleförbrukning samt koldioxidutsläpp. I klassificeringen enligt EU:s däckmärkning är skillnaden på bränsleförbrukningen betydande, cirka 0,6 l /100 km, mellan det bästa däcket i klass A och det sämsta däcket i klass G.

Bilder: www.nokiantyres.com/NokianeLine

Läs mer: EU:s nya däckmärkning: https://www.nokiantyres.se/eu-nya-dackmarkning

Nokian Hakka Blue och Nokian Hakka Green – pålitliga testvinnareI Nokians sommardäckfamilj ingår även Nokian Hakka Blue med sina utmärkta våtegenskaper för familjebilar, miljövänliga Nokian Hakka Green för mindre personbilar och de robusta SUV-däcken Nokian Hakka Z SUV samt Nokian Hakka SUV. Alla dessa däck är välkända testvinnare.

Sommardäcksfamiljen Nokian Hakka är skräddarsydd för krävande nordiska förhållanden. Nokian Hakka sommardäck klarar utan problem av alla de förhållanden som förekommer under en sommar i Norden: het asfalt i sommarvärmen, regnvåta vägar efter en åskskur och kyliga väglag på senhösten.

Hakka-skydd ger ytterligare mer säkerhetI Nokian Tyres unika Hakka-koncept ingår också Hakka-skydd och Hakka-vägassistans som ökar tryggheten. Om ett däck som har monterats rätt och använts på ett normalt sätt av en olyckshändelse förstörs får konsumenten ett nytt likadant däck utan kostnad. Om däcket går sönder under resan så är det bara att ringa till Hakka-vägassistans som kommer till hjälp.

Bilder Hakka Blue: www.nokiantyres.com/HakkaBlue
Bilder Hakka Green: www.nokiantyres.com/HakkaGreen
Bilder Hakka SUV: www.nokiantyres.com/HakkaSUV
Bilder Hakka Z SUV: www.nokiantyres.com/HakkaZsuv

Mer information om Nokian Hakka Blue:
https://www.nokiantyres.se/foretaget/nyhetsartikel/nya-nokian-hakka-blue-topprestanda-pa-vata-vagar/=

Mer information om Nokian Hakka Green:
https://www.nokiantyres.se/foretaget/nyhetsartikel/nya-nokian-hakka-green-lattrullande-miljovanligt-sommardack/=

Mer information om Hakka SUV:
https://www.nokiantyres.se/dack?id=10469853&group=2.02&name=Nokian+Hakka+SUV

Mer information om Hakka Z SUV:
https://www.nokiantyres.se/dack?id=11736693&group=2.02&name=Nokian+Hakka+Z+SUV

Hakka-skydd: www.hakkaclub.se

Mer information:

Teknisk chef Allan Ostrovskis, 070-2448 820,
Allan.Ostrovskis2(at)nokiantyres.com

www.nokiantyres.se

www.facebook.com/nokiantyressverige
www.youtube.com/NokianTyresCom

Som enda däcktillverkaren i världen koncentrerar sig Nokian Tyres på produkter och tjänster för säker bilkörning i nordiska förhållanden. Innovativa däck för person- och lastbilar samt tunga arbetsfordon marknadsförs huvudsakligen i områden där det finns snö och skogar samt krävande körförhållanden på grund av olika årstider. Nokian Tyres utvecklar produkter där målet är den hållbara säkerheten och miljövänlighet under däckets hela livscykel. Nokian Tyres äger däckkedjan Vianor med 1 037 anläggningar i 26 länder. Nokian Tyres omsättning uppgick till cirka 1 612 miljoner euro år 2012 och antalet anställda är över 4 000. Nokian Tyres aktie noteras på NASDAQ OMX i Helsingfors. Mer information finns på www.nokiantyres.com