Det bästa av två världar – Nokian Tyres ger möjlighet till mångsidigare maskiner och presenterar nya allrounddäcket Nokian Ground King på Agritechnica 2019

Det bästa av två världar – Nokian Tyres ger möjlighet till mångsidigare maskiner och presenterar nya allrounddäcket Nokian Ground King på Agritechnica 2019

4.9.2019 7:00 i kategori Företagsnyheter

Dagens maskiner har störst sannolikhet att ge bra avkastning om de kan användas på flera olika sätt och genom säsongerna. Nya däcket Nokian Ground King, som premiärvisas i år på Agritechnica-mässan i Hannover, öppnar upp nya möjligheter för traktor- och maskinentreprenad med sin kombination av livslängd vid vägkörning, dragkraft och grepp i mjuk terräng och hög belastningskapacitet.

Vägtransport utgör en stor andel av arbetet inom traktor- och maskinentreprenad, samtidigt som rörlighet på alla underlag är ett måste för byggarbetsplatser och jordbruksmark. Med sin Hybrilug™-teknik kan det helt nya Nokian Ground King-däcket erbjuda både och, vilket ger entreprenörer bättre möjlighet att utnyttja moderna maskiner fullt ut.

”På Agritechnica 2017 presenterade vi det visionära konceptdäcket som lovade att bli startskottet på en ny era vad gäller mångsidighet”, säger Toni Silfverberg, försäljnings- och marknadschef på Nokian Tyres. ”Nu har konceptet utvecklats ytterligare till det som nu är Nokian Ground King – däcket som lever upp till konceptdäckets löfte om mångsidigare och kostnadseffektivare jordbruk och entreprenad”.

Bryter mönstret

Det som är mest utmärkande för det nya Nokian Ground King-däcket är det helt nya slitbanemönstret. Kombinationen av det bästa med traktor- och klackmönster är ett välkänt traktormönster som är indelat i klackar. Det är dock inte bara ett nytt utseende, utan bryter också det gamla mönstret av att göra avkall på antingen markegenskaper eller komfort och livslängd vid vägkörning.

”Vi kallar det Hybrilug™-teknik”, säger Tero Saari, produktchef på Nokian Tyres. ”Däckets kontakt med vägytan är väldigt annorlunda, och det bidrar positivt till både grepp på löst underlag och egenskaper vid vägkörning.”

Rörligheten på alla underlag gör Nokian Ground King till ett perfekt OEM-däck. ”Med Nokian Ground King kan tillverkarna känna sig säkra på att däcket gör deras maskiner ännu mångsidigare”, förklarar Saari.

Klarar vikten

Utöver goda egenskaper på olika underlag måste ett modernt däck för maskinentreprenad vara förberett för tunga laster.

”Jobbet som ska göras kräver kanske tunga arbetsredskap som ökar maskinens totala vikt ytterligare”, säger Tero Saari. ”Nokian Ground King-däcket har en mycket stark struktur som är stabil under tung belastning och därför är betryggande även på den fronten.”

Hållbart grepp

För att vara ekonomiskt måste ett bra däck för maskinentreprenad behålla sina egenskaper även när det slits – och slitas långsamt, för den delen.

”De snabba vägstransporterna utgör en väsentlig del av dagens entreprenadarbete”, säger Tero Saari. ”Nokian Ground King är konstruerat med bättre stöd för detta än de flesta allrounddäck.”

Mängden av högkvalitativ och slitagetålig gummiblandning i slitbanan i HybrilugTM-tekniken, i kombination med den utökade markkontakten, höjer däckets effektiva driftslivslängd till en helt ny nivå.

Några ord från en testanvändare

Benjamin Dufour från Saint Lô i Frankrike har testat Nokian Ground King-däcken på en Fendt 714-traktor. ”Däcket ger utmärkt komfort överallt – på väg, mark och byggarbetsplatser”, säger han. ”De för inte oväsen vid vägkörning.”

Under Benjamin Dufours arbetsdagar ingår entreprenad inom både jordbruk och offentliga sektorn. Utöver komforten uppskattar han däckets goda självrensande egenskaper. ”När jag kör av åkern rensar sig däcket bra”, påpekar han – viktigt för att minimera överföringen av jord till vägarna.

I inledande test har Nokian Ground King också visat sig hålla måttet. ”De slits långsammare än mina förra däck”, har Dufour märkt.

Vad beträffar det nya däckets utseende är Benjamin Dufour bestämd. ”Först blev jag förvånad över designen”, erkänner han. ”Men nu gillar jag den här aggressiva looken!”

Allroundprestanda

Nokian Ground King är ett verkligt universaldäck som ger effektivare användning av maskinerna.

”Det är ett däck med verklig allroundprestanda som är redo för en mängd olika säsongsarbeten”, sammanfattar Toni Silfverberg. ”Om varje arbetsdag alltid för något nytt med sig är Nokian Ground King-däcket ett mycket klokt alternativ. Besök vår monter på Agritechnica 2019 och se själv!”

Storlekar och tillgång

Nokian Ground King, som presenteras på Agritechnica-mässan i Hannover i november 2019, kommer att finnas ute till försäljning hos Nokian Tyres-återförsäljare med start 2020 i storlekar för jordbruks- och multifunktionstraktorer.

 

 

 

 

Evenemang:

Agritechnica 10–16 november 2019: www.agritechnica.com/en

Nokian Tyres i hall 19/20 monter B52

 

Mer information och bilder:

Foton och pressmaterial: www.nokiantyres.com/groundkingPR

Produktsida: www.nokiantyres.com/groundking

Material om konceptdäck: www.nokiantyres.com/nhtconcepttyre_materials

Företagets webbplats: https://www.nokiantyres.com/heavy

 

Toni Silfverberg, försäljnings- och marknadschef, Nokian Heavy Tyres Ltd

[email protected], tel. +358 10 401 7854

Tero Saari, produktchef, Nokian Heavy Tyres Ltd

[email protected], tel. +358 10 401 7226