Effektivitet och säkerhet för underhållsarbete i bebyggd miljö – Nokian Hakkapeliitta TRI-däcket finns nu för multifunktionstraktorer i de populära 65-seriestorlekarna

Effektivitet och säkerhet för underhållsarbete i bebyggd miljö – Nokian Hakkapeliitta TRI-däcket finns nu för multifunktionstraktorer i de populära 65-seriestorlekarna

22.6.2021 10:00 i kategori Produktmeddelanden

Nokian Hakkapeliitta TRI-däcket ger en vinnande kombination av effektivitet för alla årstider, oöverträffat grepp vid skiftande vinterförhållanden och enastående köregenskaper. Dess mångsidighet och breda urval av storlekar har gjort däcket till ett populärt val för allt från kompakttraktorer till riktigt kraftfulla maskiner. Med de nya däckstorlekarna 540/65R28 och 650/65R38 finns nu 29 olika storlekar tillgängliga.

Säsongsbetonat underhållsarbete i bebyggda miljöer är ofta väldigt intensivt med tighta tidsplaner. Nokian Tyres har utvecklat Nokian Hakkapeliitta TRI-serien av traktordäck för just detta ändamål – förbättrad effektivitet, säkerhet och ergonomi vid traktorbaserat underhållsarbete i skiftande arbetsförhållanden.

– Eftersom fler och fler multifunktionstraktorer utrustas med bredprofildäck i 65-serien ville vi göra de utmärkta egenskaperna hos vårt Nokian Hakkapeliitta TRI-traktordäck tillgängliga för alla entreprenörer, säger Tero Saari, Product Manager vid Nokian Tyres. – Därför har vi utökat storleksutbudet ytterligare till 65-serien i 28" och 38 ".

 

Säkerhet, effektivitet och kontroll vid varierande förhållanden

I bebyggd miljö är mellanstora multifunktionstraktorer det perfekta valet för en mängd olika underhållsarbeten, eftersom de är så flexibla och effektiva. Och när vintrarna är snöiga och vägarna isiga måste däcken vara förstklassiga.

Däckprofilen för Nokian Hakkapeliitta TRI-däck har vissa unika egenskaper med många fördelar. Nokian Hakkapeliitta TRI-traktordäckets unika grepp på underlaget har klara fördelar vid underhållsarbeten i bebyggda miljöer. Bättre kraftöverföring, styrrespons, riktningsstabilitet, bromseffektivitet och lastkapacitet minskar påfrestningarna året runt genom att göra köregenskaperna mer förutsägbara och körningen mer bekväm, stabil och säker. Dessutom bidrar däckets långa livslängd och låga rullmotstånd till lägre kostnader.

 

Två nya 65-seriestorlekar

Utöver tre däck i 65-serien som redan är i produktion, kommer nu de nya däckstorlekarna 540/65R28 och 650/65R38 som är skräddarsydda för multifunktionstraktorer.

– Den kraftfulla multifunktionstraktorn lämpar sig för många typer av arbete, och med ett premiumdäck kan den arbeta ännu effektivare, säger Tero Saari. – Allt fler entreprenörer inser att däckvalet kan ha avgörande betydelse för hur problemfri en arbetsdag i förarhytten blir.

 

 

Mer information:

Tero Saari, Product Manager, Nokian Heavy Tyres Ltd
[email protected], tel. +358 10 401 7226 

Marketing, Nokian Heavy Tyres
[email protected]

 

Mer information och bilder:

Foton och pressmaterial: www.nokiantyres.com/hakkapeliittatriPR

Produktsida: www.nokiantyres.com/hakkapeliittaTRI

Företagets webbplats: www.nokiantyres.com/heavy