Fler valmöjligheter, mer lastkapacitet - Nokian Tyres Tractor King får tre nya storlekar

Fler valmöjligheter, mer lastkapacitet - Nokian Tyres Tractor King får tre nya storlekar

12.1.2024 10:00 i kategori Produktmeddelanden

Kraftfulla traktorer och utmanande terräng kräver däck som matchar. Nokian Tyres Tractor King är utformad för skogsbruk, entreprenad och vägarbeten. Ett brett utbud av tillgängliga dimensioner säkerställer den bästa matchningen med maskinen och det aktuella jobbet. Det är därför Nokian Tyres Tractor King-familjen utökas med tre nya storlekar, 600/65R28 för framaxel samt 710/70R38 och 800/70R38 för bakaxel.

När Nokian Tyres Tractor King lanserades 2018 välkomnades den särskilt av dem som utför tungt traktorarbete i tuff terräng. Det helt nya slitbanemönstret med fler dragande kanter ger utmärkt grepp medan den förstärkta stommen och den speciella skogsblandningen ger ökad tillförlitlighet. Med de tre nya storlekarna kan ännu fler traktorer dra nytta av dessa vinnande egenskaper.

"Rätt däckstorlek är avgörande för att traktorn ska prestera optimalt", säger Teemu Vainionpää, Senior Product Manager på Nokian Tyres. "Genom att erbjuda en mängd olika storlekar ser vi till att användarna kan välja den storlek som passar bäst för deras specifika applikationer, vilket leder till förbättrad effektivitet och produktivitet."

Den nya nivån av lastbärande kapacitet

Stora maskiner, tunga laster och kraftfulla arbetsredskap kräver hög lastbärande kapacitet från ett däck. Det största av de nya bakdäcksalternativen, 800/70R38, lyfter bärförmågan till en ny nivå.

"Det nya däcket har den högsta lastkapaciteten i Nokian Tyres Tractor King-produktfamiljen med ett belastningsindex (LI) på 183", säger Teemu Vainionpää. "De bredare bakdäcken ger ökad dragkraft och hållbarhet, vilket är särskilt fördelaktigt vid tunga transporter med motorstarka traktorer."

Hör det från användaren

Tractor King har bevisat sitt värde på otaliga platser runt om i världen. I Spanien är Juan Vicente, som arbetar för Nivelanciones Hnos Cabanillas, imponerad av däckens hållbarhet, dragkraft och lastkapacitet.

"Vi har testat otaliga däck på marknaden och utan tvekan är Nokian Tyres Tractor Kings livslängd och höga tillförlitlighet i vårt arbete mer lönsamt och säkrare", berömmer Juan Vicente. "Utan tvekan det bästa alternativet för vårt arbete!"

Juan Vicente välkomnar också de nya storlekarna: "De ger oss möjlighet att installera Nokian Tyres Tractor King på alla maskiner vi har i företaget", säger han.

Tillgänglighet 

De tre nya storlekarna av Tractor King - 600/65R28, 710/70R38 och 800/70R38 - är tillgängliga för beställning från och med nu.

 

Ytterligare information:

Teemu Vainionpää, produktchef för skogsbruk, Nokian Heavy Tyres Ltd
[email protected] , tel. +358 10 401 7175

Marknadsföring, Nokian Heavy Tyres 
[email protected]

 

Mer information och foton:

Foton och pressmaterial: www.nokiantyres.com/tractorkingPR

Produktsida: www.nokiantyres.com/tractorking

Företagets webbplats: www.nokiantyres.com/heavy

 

X I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram