Förbättrad effektivitet med tyngre laster - Nokian CT släpdäck får ännu högre bärförmåga

Förbättrad effektivitet med tyngre laster - Nokian CT släpdäck får ännu högre bärförmåga

2.9.2021 10:00 i kategori Produktmeddelanden

Nokian CT jordbruksdäck för släpvagn har konstruerats för de tyngsta belastningarna och de tuffaste underlagen, vilket har lett till stabilitet, lång livslängd och massiv bärförmåga för jord- och entreprenadjobb i många år. Nu får den populära 600/55R26.5-storleken på Nokian CT en uppdatering som möjliggör ännu höge belastning och drifttryck - vilket resulterar i ännu bättre drifteffektivitet.

Jordbruks-, kommun- och jordarbeten står inför samma krav på effektivitet som alla andra branscher. Större och mer kraftfulla traktorer kan dra allt större tippvagnar med tyngre last på en gång, hantera snabbare vägtransporter - och få mer gjort på samma tid.

"Nokian CT släpdäck skapades som svar på detta behov av starka men ändå bekväma däck", säger Tero Saari, Product Manager på Nokian Tyres. "Vi var tvungna att komma på något nytt som dels kunde hantera de tunga lasterna, men som samtidigt även var ekonomiskt att använda med lång livslängd."

 

Utmanaren anländer

Nokian Tyres har varit en föregångare för lantbruksdäck i många år. Nokian CT släpvagnsdäck, med sin extremt slitstarka och slitagebeständiga radiella struktur för schaktning samt dess tjocka mönster, stora kontaktyta och extra höga hållfasthetskonstruktion är kröningen inom företagets kunskap på däckområdet.

"Nokian CT släpptes 2014 och är fortfarande ett av världens mest robusta och stabila släpdäck", säger Tero Saari. "Dessutom visade sig gummiblandningen vara så rejäl att även vi blev förvånade över den långa livslängden hos de första produktionsproverna", ler han.

Idag åtnjuter Nokian CT släpdäck tack vare sin mångsidighet global popularitet.

"Vi ville inte begränsa användningen för mycket", säger Tero Saari. "Ute i verkligheten kan samma däck användas för schaktningsarbeten, jordbruk och många andra användningsområden - och Nokian CT släpdäck har visat sig vara värdefullt i samtliga dessa, vilket gör det till ett populärt OEM-däck för släpvagnstillverkare."

 

Det bästa blev just ännu bättre¨

För att ytterligare förbättra mångsidigheten hos Nokian CT däcket har Nokian Tyres vidareutvecklat den populära storleken 600/55R26.5 ytterligare.

"Under maximalt driftstryck kan den nya versionen bära upp till 6,5 ton vid toppfarten 65 km/h", säger Tero Saari. "Vid 50 km/h är lastkapaciteten redan 7,9 ton. Detta innebär att du i en tandemaxelkonfiguration kanske kan bära upp till två kubikmeter mer jord eller sand, till exempel. "

Som ersättning för den gamla versionen kommer det nya Nokian CT däcket 600/55R26.5 att göra det dagliga arbetet ännu mer produktivt för släpvagnsanvändare - vilket visar hur däcktekniken kan frigöra maskinens fulla potential.

"Förmågan att förflytta höga laster säkert, bekvämt och ekonomiskt är vad Nokian CT släpdäck handlar om", sammanfattar Saari. "Denna uppdatering tar hand om det även i framtiden."

 

Mer information:

Tero Saari, Product Manager, Nokian Heavy Tyres Ltd
[email protected], tel. +358 10 401 7226

Marketing, Nokian Heavy Tyres
[email protected]

  

 

Mer information och bilder:

Foton och pressmaterial: www.nokiantyres.com/ctPR

Produktsida: www.nokiantyres.com/CT

Företagets webbplats: www.nokiantyres.se/heavy