Mångsidighet: Nokian Tyres har utvecklat ett nytt däck för hjullastare som ger utmärkt grepp på olika underlag

Mångsidighet: Nokian Tyres har utvecklat ett nytt däck för hjullastare som ger utmärkt grepp på olika underlag

30.5.2024 9:00 i kategori Produktmeddelanden

Nokian Tyres Ground King Loader hanterar olika underlag från mjuk lera till hårda ytor utan ansträngning. Det nya hjullastardäcket använder Hybrilug™-tekniken från Nokian Tyres och ger bekväm och tyst körning, ökad produktivitet och förutsägbar hantering för smidigt arbete.

Arbete med hjullastare innebär en mängd olika uppgifter som utförs under varierande förhållanden. Att välja rätt däck kan förbättra produktiviteten avsevärt genom att erbjuda skräddarsytt stöd för den aktuella uppgiften.

 Nokian Tyres Ground King Loader använder Hybrilug™-tekniken, som effektivt kombinerar de bästa egenskaperna hos traditionella klack- och dragmönster.

"Hybrilug-klackarna ger stabilitet, jämnt slitage och smidig körning", säger Kimmo Kekki, produktchef på Nokian Tyres. "Men däcket har också dragribbor som förbättrar greppet i lera och lösa underlag, vilket ger trygghet under olika förhållanden."

 

Idealiska användningsområden för det nya hjullastardäcket

Ett exempel på arbeten som drar nytta av det nya Nokian Tyres Ground King Loader är lastning av grus, kompost och jord, eftersom däcket hanterar tunga laster utan ansträngning och ger stabilitet och grepp på grusvägar och byggarbetsplatser.

Det är också väl lämpat för användning på gårdar, från skördehantering till lastning av ensilage, eftersom dess mångsidighet anpassar sig till de ständigt föränderliga kraven i jordbruksarbetet.

 

Effektivt arbete, snabba vägtransporter

Hjullastare håller material i rörelse, lantbruk i drift och vägar rena - året runt oavsett väder.  Säkert och tryggt arbete säkerställs av den starka radialstommen med kraftiga skuldror, vilket möjliggör stabilitet, komfort och bred kontaktyta.

"Nokian Tyres Ground King Loader är konstruerad för olika jordtyper, från hårt packade ytor till mjuka och leriga", säger Kekki. "På blöta fält eller lös jord ger den enastående dragkraft, och på vägar ger den dig snabb och bekväm körning."

Andra viktig egenskap för att manövrera hjullastaren säkert och effektivt i trånga utrymmen är exakt och förutsägbar hantering.

 

Tillgänglighet

Nokian Tyres Ground King Loader finns nu tillgängligt i storleken 20.5R25, vilket gör att det passar till många hjullastare. Det gör det möjligt för så många användare som möjligt att utöka sin hjullastares prestanda. Besök vår webbplats www.nokiantyres.com/heavy för mer information och för att hitta en återförsäljare nära dig.

 

Världspremiär på Svenska Maskinmässan

Nokian Tyres Ground King Loader gör sitt första framträdande i Sverige, på Svenska Maskinmässan som hålls på Solvalla i Stockholm. Se däcket i Nokian Tyres monter, S:55 den 30 maj-1 juni. Vi ses på Maskinmässan!

 

 

Ytterligare information:

 

Jimmy Gustavsson, Sales Manager, Nokian Heavy Tyres Sweden

[email protected], tel. +46 705 203 390

 

Kimmo Kekki, Product Manager, Nokian Heavy Tyres Ltd  

[email protected], tel. +358 10 401 7254 

 

Marketing, Nokian Heavy Tyres    

[email protected] 


Mer information och foton:

Foton och pressmaterial: www.nokiantyres.com/prgroundkingloader

Produktsida: www.nokiantyres.com/groundkingloader

Företagets webbplats: www.nokiantyres.com/heavy