Nokian Heavy Tyres har tilldelats nyckelflaggssymbolen och Design from Finland-märket

Nokian Heavy Tyres har tilldelats nyckelflaggssymbolen och Design from Finland-märket

12.1.2023 9:28 i kategori Företagsnyheter

Förbundet för finländskt arbete har tilldelat nyckelflaggan till Nokian Heavy Tyres däck, hjul och regummeringsmaterial för tunga fordon. Märket tilldelas produkter och tjänster från Finland där innehåll producerat i Finland utgör minst 50 procent av break-even-kostnaden. Design from Finland-märket visar att produkterna är designade i Finland och att företaget bevisligen har investerat i finsk design.

Världen förändras snabbt och det har gjort att efterfrågan på inhemskt arbete och inhemska produkter har ökat. Därför är det helt naturligt för Nokian Heavy Tyres att hedra sitt ursprung och lyfta fram att företagets produkter är tillverkade i Finland. Det är det som den ansedda nyckelflaggan står för.

 

Alla däck, hjul och regummeringsmaterial för tung trafik från Nokian Heavy Tires har designats och tillverkats i Finland – där företaget har sina rötter. Det är endast lastbils- och bussdäcken som tillverkas någon annanstans i EU.

 

– Det har alltid varit viktigt för oss att se till att våra kunder och intressenter vet var våra däck designas och tillverkas, säger Manu Salmi, verkställande direktör för Nokian Heavy Tyres.

 

– Vi är stolta över vår långa historia och solida kompetens som gör oss till en av världens främsta däcktillverkare, och det är våra skogsmaskinsdäck ett utmärkt exempel på.

 

 

En flagga vi bär med stolthet

Nyckelflaggan har använts sedan 1965. Den har en lång historia och ett gott rykte. Reetta Mentu, marknadsansvarig för Förbundet för finländskt arbete, beskriver symbolens betydelse:

 

– Nyckelflaggan ger konsumenterna positiva associationer till finsk kvalitet, pålitlighet, säkerhet, ansvar och sysselsättning, säger Mentu och tillägger: – Med nyckelflaggan kan företag förmedla viktiga värden till sina kunder och andra intressenter. Av de företag som tilldelats nyckelflaggan uppger 92 procent att symbolen främjar deras försäljning av produkter och tjänster.

 

 

Export av finsk design

Design from Finland-märket vittnar om ansvarsfull och professionell design från Finland.

 

– När det gäller våra produkter – till exempel däck och hjul för tunga maskiner – väljer vi våra material baserat på hur hållbara och säkra de är, säger verkställande direktör Salmi.

– Det är viktigt för oss att våra produkter är funktionsenliga och håller hög kvalitet. Ett konkret exempel på vårt arbete med att säkerställa detta är det nya forsknings- och utvecklingscentret i Nokia, som har varit i drift sedan 2020.

 

De senaste åren har företaget gjort stora investeringar och arbetat hårt med produktutvecklingen. Detta har resulterat i nya produkter med en unik och kompromisslös design, som redan har rönt stor uppmärksamhet i hela världen.

 

– Vi är en global aktör, och vi hade inte kunnat uppnå våra goda resultat utan vårt internationella personal- och partnernätverk, säger Manu Salmi tacksamt. – Men samtidigt är vi väldigt stolta över våra finska rötter. Det är en ära för oss att få visa resten av världen vårt fantastiska designarbete och vilka enastående produkter vi tillverkar här i Finland. Jag är väldigt glad över det här erkännandet av vårt arbete.

Pressmaterial:

www.nokiantyres.com/heavypr