Nokian Tyres deltar i Swedish Forestry Expo 1–3 juni 2023 på Solvalla, Stockholm

 Nokian Tyres deltar i Swedish Forestry Expo 1–3 juni 2023 på Solvalla, Stockholm

15.5.2023 9:00 Företagsnyheter

I början av sommaren är Swedish Forestry Expo precis runt hörnet. I vår monter C18 har vi ett brett utbud av produkter från åretruntdäck till specialdäck för det mest krävande skogsarbeten.

En tät skog är inte en plats du bör komma oförberedd. Däcken måste vara robusta och väldesignade för att förhindra att fälgarna slirar i däcket. De måste erbjuda bra dragkraft och ett bra stöd för band och kedjor. Dessutom ska träden avverkas utan att skada jorden.

I vår monter har vi däck som klarar alla dessa utmaningar. Från vår ständigt växande produktsortiment bör alla kunna hitta däck som passar deras arbete bäst.

Vi är med dig i skogen

I skogar kan faran komma i form av vassa stenar och trädstubbar. Det kan vara branta backarna som kräver lite extra grepp från dina däck. För det har vi en mängd Nokian Tyres Forest King däck. De har alla ett bra skydd mot punkteringsskador. De har ett utmärkt grepp för att hålla din maskin i arbete säkert, miljövänligt och stadigt på ojämna underlag.

Nokian Tyres Forest King TRS 2+ för 6-hjuliga skotare och skördare är ett utmärkt exempel på ett markvänligt däck. Med eller utan band ger den enastående dragkraft, och tack vare dess breda kontaktyta gör den minsta möjliga åverkan mot underlaget.

Förutom Forest King-produktfamiljen sträcker sig våra skogsprodukter från Nokian Tyres TR Forest 2, ett pålitligt traktordäck som erbjuder bra grepp och stabilitet för mindre och medelstora skogstraktorer, hela vägen till tungviktsklassen Nokian Tyres Tractor King, som är ett innovativt traktordäck för de största traktorerna och krävande terränger inom skogsbruk, entreprenad och vägbyggen.

Våra andra alternativ värda uppmärksamhet

När du behöver kostnadseffektiva och pålitliga däck för de flesta skogsarbeten, kan Nokian Tyres Nordman Forest däck ge den bästa valutan för pengarna. Även om det inte är vårt premium alternativ i vårt sortiment, delas de flesta av de fantastiska egenskaperna med vårt förstklassiga Forest King däck. Med sin utmärkta skär- och punkteringsbeständighet, höga bärförmåga och goda livslängd är de idealiska ersättningsdäck för begagnade skogsmaskiner.

Däck och fälgar för krävande transporter

R-Truck produktfamiljen består av däck utformade för att fungera både på väg och terräng. Det gör dem perfekta för timmertransport, schaktning och andra applikationer där däcket måste fungera på en mängd olika underlag.

Hakkapeliitta Truck E2 och F2, visas även på mässan, är lastbilsdäck som passar bäst för krävande vinterförhållanden. Med sitt exceptionella grepp på is och snö är Hakkapeliitta Truck E2 och F2 vinterdäck som ger dig den sinnesron behövs. De erbjuder trygghet och säkra kilometer för transporter, även när vägarna är i dåligt skick.

Även om dessa däck kanske inte är enbart för skogstransporter, är de nödvändiga för att transportera timmer från skogen, på vägen, till destinationen effektivt och i tid – även mitt i den hårdaste vintern.

Slutligen, när det kommer till skogsarbete av något slag, är det aldrig ett alternativ att kompromissa med prestandan. Det är därför vi har designat våra avancerade fälgar för att få en perfekt matchning med våra däck. Denna kombination av robusta fälgar och premiumdäck maximerar belastningskapaciteten samtidigt som risken för att fälgen slirar minimeras.

Framtidens produkter till skogsbruk

Vi på Nokian Tyres har stor respekt för miljön. Och lyckligtvis minskar skadorna som avverkning och transport gör på jorden dag för dag, tack vare avancerad teknik. För oss är det glädjen att ta reda på vad den tekniken kan göra som håller oss innovativa. Nu visas ett konceptdäck som borde lösa många av de framtida problemen inom skogsbruket.

”Under de senaste åren har vi satsat mycket på produktutveckling. Nu är det verkligen ett nöje att visa sina resultat”, säger Teemu Vainionpää, global produktchef på Nokian Tyres.

– Säkerhet, effektivitet – och särskilt markskydd är nyckelorden för framtidens skogsbruk, tillägger Vainionpää. "Och tro mig, dessa däck kommer att flyga på marken och lämnar ytan praktiskt taget orörd."

Tillverkad och designad i Finland

Alla våra tunga däck och fälgar har designats och tillverkats i Finland. De representerar den finaste kvaliteten av ingenjörskonst och hantverk som vi är stolta över att visa upp. Nokian Tyres är med dig där jobbet görs.

Välkommen att träffa våra experter på Swedish Forestry Expo, 1-3 juni 2023 i Solvalla, Stockholm, monter C18.


Registrera dig som besökare här:
https://www.forestryexpo.se