Nokian Tyres lanserar ett testvinnande VF-traktordäck och VF-flotationsdäck för effektiv jordbruk på Agritechnica 2023 i november

Nokian Tyres lanserar ett testvinnande VF-traktordäck och VF-flotationsdäck för effektiv jordbruk på Agritechnica 2023 i november

18.10.2023 14:00 i kategori Företagsnyheter

Nokian Tyres Flexforce® VF är en unik ny däckteknologi som möjliggör effektivare jordbruksarbete genom att skapa en markkontakt i storleken XXL och genom att minska kraftförlusten. Det första traktordäcket som använder denna teknik är Nokian Tyres Soil King VF som redan har visat sig ligga före konkurrenterna i tester från tredje part. Nokian Tyres Float King VF, ett nytt flotationsdäck för gödseltunnor och vagnar med hög kapacitet, kompletterar Flexforce VF-serien. Nokian Tyres är stolta över att presentera både nya däck och det befintliga sortimentet av specialdäck på lantbruksmässan Agritechnica 2023 i Hannover, 12–18 november.

För att få ut det mesta av långa arbetsdagar behöver Lantbrukare idag kraft och skala. Med hög effekt och hög kapacitet följer utmaningen att få arbetet att drivas med bättre produktivitet och lägre kostnad, vilket också är det mest hållbara sättet. Hos Agritechnica är höjdpunkten i Nokian Tyres monter de två däckmodellerna som använder sig av Nokian Tyres Flexforce VF – en helt ny däckteknologi som kombinerar styrka med hög flexibilitet för att producera den mest effektiva markkontakten i XXL-storlek med förbättrad energieffektivitet. 

”Flexforce VF-tekniken ger lantbruksdäck den avancerade designen och premiumfunktionerna som lantbrukarna har efterfrågat”, säger Tero Saari, produktchef på Nokian Tyres.

 

Vi introducerar två nya däck för effektivt lantbruk

Nokian Tyres Soil King VF är det första däcket för kraftfulla traktorer som använder den nya Flexforce VF-däckteknologin. Den har testats av det högt ansedda DLG, eller Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft. Vid jämförelse med andra premium-jordbruksdäck visade däcket klassens bästa prestanda inom åker- och transportarbete genom mindre hjulslirning och bränsleförbrukning samt större bearbetad yta per timme.

Nokian Tyres Float King VF är ett nytt däck för vagnar och gödseltunnor med hög kapacitet som använder Flexforce-däckteknologin. Den har bevisat exceptionell effektivitet i kontaktyta och grepp i utmanande markförhållanden.

”Resultaten är tydliga: Nokian Tyres VF-däck sparar bränsle och ökar arbetseffektiviteten”, menar Saari. ”Det är fantastiskt att komma ut på marknaden med en banbrytande däckteknologi som gör skillnad där det betyder mest: I lantbrukarens dagliga arbete.”

 

Välkommen till Nokian Heavy Tyres värld

Agritechnica-mässan samlar yrkesverksamma och ger en inblick i framtidens jordbruk.  På en fullsatt mässa handlar det inte bara om produkterna – det handlar om upplevelsen.

För Agritechnica har Nokian Tyres byggt en hybridmonter som tar dig så nära den verkliga upplevelsen av lantbruksarbete som du kan komma i en utställningshall. Det finns även mycket mer att uppleva än bara de nya Flexforce VF-produkterna med en hel rad traktor, vagns- och gödseltunne däck samt kompletta hjul.

”Däck, kompletta hjul och Nokian Tyres IntuituTM smart däckuppkoppling– de kompletterar alla varandra, och Intuitu är på väg att få några nya funktioner presenterade i vår monter!”, avslöjar Matthew Crocker, Produktchef på Nokian Tyres.

 

Vi ses på Agritechnica!

För Manu Salmi är Agritechnicas höjdpunkt tydlig: Komma nära människor.

”Vi ser verkligen fram emot att träffa proffsen och visa vad vi har hållit på med”, säger han entusiastiskt. ”Vi har lyssnat till deras behov under tidigare år och är nu stolta över att kunna erbjuda dem en sann marknadsutmanare!”

Du hittar Nokian Tyres monter i hall 20, monter 20B12. Du kan också se Nokian Tyres produkter på de modernaste traktorerna, vagnarna och gödseltunnorna i många andra montrar, bl.a. står Fendt och Valtra i hall 20.

”Att lära känna proffsen och kraven på deras arbete har alltid varit vårt sätt att arbeta på Nokian Tyres”, säger EVP för Nokian Heavy Tyres, Manu Salmi. ”Om det behövs drar personalen på Nokian Tyres alltid gärna på sig gummistövlarna och beger sig ut i åkern eller skogen – där arbetet utförs.”

 

 

Mer information:

Tero Saari, produktchef, Nokian Heavy Tyres Ltd
[email protected], tel. +358 10 401 7226

Marketing, Nokian Heavy Tyres    
[email protected]   

 

 

Mer information och bilder:

Offentligt pressrum: www.nokiantyres.com/heavypr

Företagets webbplats: www.nokiantyres.se/heavy

Evenemangsplats: www.nokiantyres.com/agritechnica

 

 

X I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram