Nokian Tyres utökar Ground Kare familjen – Ny dimension 600/40-22.5 rekommenderas till hjulgrävare i viktklassen 9-15 ton

Nokian Tyres utökar Ground Kare familjen   – Ny dimension 600/40-22.5 rekommenderas till hjulgrävare i viktklassen 9-15 ton

1.3.2023 12:00 i kategori Produktmeddelanden

Produktfamiljen Nokian Tyres Ground Kare utökas med ytterligare en dimension! Däcket finns nu tillgängligt i storlek 600/40-22.5, som passar till mindre hjulgrävare som använder däck i dimension 9.00-20. Med den nya storleken kommer ännu fler hjulgrävare att lättare kunna utföra grävningsarbeten – speciellt viktigt på trånga platser i stadsmiljö.

Produktfamiljen Nokian Tyres Ground Kare tog grävarvärlden med storm för några år sedan med sina utmärkta all-round egenskaper. Och sedan dess har det bara blivit bättre med nya storlekar så att fördelarna även kan utnyttjas av ännu fler maskiner. Det senaste tillskottet i serien är storleken 600/40-22.5 – den passar till många mindre hjulgrävare. 

”Kompakta och smidiga hjulgrävare i viktklassen 9-15 ton är populära för entreprenadarbete i stadsmiljö,” berättar Kimmo Kekki, produktchef på Nokian Tyres. ”Många mindre hjulgrävare styr på alla fyra hjulen (krabbstyrning), vilket gör att de är ännu smidigare att arbeta med i trånga utrymmen. ”Genom att Nokian Tyres Ground Kare nu kan användas på den här typen av maskiner bidrar vi till att entreprenörernas får ett däck som är skonsamt mot underlaget samtidigt som däcket har smidiga, bekväma och bränslesnåla egenskaper för vägtransport.” 

Ersättning för däck i dimension 9.00-20 

Fler och fler kunder väljer att byta till Nokian Tyres Ground Kare istället för att använda 10.00-20 hjul i tvillinghjulskonfiguration. ”Nya 600/40-22.5 är ett lämpligt alternativ för maskiner där man använder 9.00-20 däck som tvillingmontage” berättar Kimmo Kekki. ”Ground Kare däckets specialdesignade mönter med lågt yttryck och många kanter för ökad dragkraft gör däcken skonsamma mot marken.”

Effektivitet och bekvämlighet 

Ground Kare däcket har en förstärkt stålkonstruktion i banan vilket motverkar stick- och skärskador.  De större mönsterklackarna i mitten ger smidig och bekväm körning på väg samt minskad bränsleförbrukning.

Slitbanemönster utan rullriktning vilket gör att du kan placera däcket på valfri sida.

Med den nya storleken är Ground Kare däcket kompatibelt med de mindre hjulgrävarna, som använder 9.00-20 däck som tvillingmontage. Tack vare den breda kanalen i däckets båda ytterkanter har Ground Kare däcket goda självrensande egenskaper. 

Ground Kare däcket är skonsamt mot underlaget tack vare det stora fotavtrycket. Det rullar också mjukt och jämnt, vilket innebär att det är tystgående och bekvämt att köra med på väg. 

Grävmaskinsdäck för all-round körning 

Sami Isomäki, som utför grävningsarbete runt om i Helsingfors, har använt Nokian Tyres Ground Kare under en längre tid vid det här laget. Han arbetar huvudsakligen på byggarbetsplatser. Till sina tidigare grävmaskiner har han använt dubbelmonterade däck, men han tycker nu att däcken Ground Kare passar mycket bättre till det arbete han utför. 

”Tidigare har jag fastnat med de dubbelmonterade däcken när maskinen lämnat vägen”, berättar Isomäki. ”Tack vare Ground Kare har det verkligen blivit lättare för mig att utföra mitt arbete, eftersom däcken fungerar så bra på platser där jag tidigare fastnade. Dessutom har jag lagt märke till att lastkapaciteten är utmärkt.”, tillägger Isomäki.  

Storlekar och tillgänglighet

Nokian Tyres Ground Kare är tillgängliga i storlekarna 600/40-22.5, 600/50-22.5, 650/45-22.5 och 710/40-22.5. Däcket Nokian Tyres Ground Kare kan också beställas för traktorgrävare i storlekarna 620/60B30 och 620/60B34, inklusive den speciella Semi-Slick versionen för användning på järnväg i storleken 620/60B34.

The perfect match – Kompletta hjul från Nokian Tyres 

Nokian Heavy Tyres erbjuder kompletta hjullösningar. Fälgarna till Nokian Tyres hjulgrävarhjul är specialdesignade med extra förstärkning för att ge ökad stabilitet och bättre komfort.  Vi använder också samma kraftiga ventilskydd till hjulgrävarfälgarna som till skogsfälgarna, för att säkerställa att ventilen inte skadas. Vi tillhandahåller fälgar i olika färg för att matcha din maskin! 

Den nya storleken 600/40-22.5 kan nu beställas både som däck och komplett hjul. 

 

Mer information: 

Kimmo Kekki, produktchef, Nokian Heavy Tyres Ltd 
[email protected], tel. +358 10 401 7254  

Marketing, Nokian Heavy Tyres
[email protected]   

 

För media:  

Foto och pressmaterial: www.nokiantyres.com/heavyPR  

Produktsida: www.nokiantyres.com/groundkare 

Företagets webbplats: www.nokiantyres.com/heavy