Nokian Tyres utökar sitt sortiment av lastbilsdäck: Nya dimensioner i produktfamiljerna Nokian E-Truck och R-Truck

Nokian Tyres utökar sitt sortiment av lastbilsdäck: Nya dimensioner i produktfamiljerna Nokian E-Truck och R-Truck

4.11.2021 12:00 i kategori Produktmeddelanden

Vid lastbilstransporter är det viktigt att ha rätt däck för det aktuella jobbet. Däckfamiljen Nokian E-Truck är utformad för pålitliga medellånga och regionala transporter med låg kilometerkostnad. Däckfamiljen Nokian R-Truck är däremot avsedd för krävande användning på väg och i terräng. Nokian Tyres utökar sin däckportfölj med nya storlekar för att betjäna båda däckfamiljernas användare ännu bättre.

I områden som Centraleuropa, där städerna ligger nära varandra, finns behov av lastbilsdäck som fungerar tillförlitligt vid medellånga och regionala transporter. Även om vintrarna inte blir lika extrema som de nordiska behövs däck som klarar alla slags väder – även slask eller snö då och då. Däckserien Nokian E-Truck och dess utmärkta livslängd och 3PMSF-märkning skapades särskilt för dessa förhållanden.

”Medellånga och regionala transporter under typiska europeiska förhållanden ställer sina speciella krav på däcken”, säger Teppo Siltanen, produktchef på Nokian Tyres. ”Däckfamiljen Nokian E-Truck är tänkt att vara ett ekonomiskt alternativ som klarar dessa krav i alla väder.”

 

Ett ekonomiskt styrdäck

Den nya produkten utökar utbudet av styrdäck i Nokian E-Truck Steer-serien. Storleken 385/55R22.5 är avsedd för medellånga och regionala transporter i tätbefolkade områden.

”Det nya däcket erbjuder samma stabilitet och utmärkta livslängd som den övriga E-Truck-familjen är känd för”, säger Teppo Siltanen. ”Bränsleekonomin förbättras också och däckets mycket låga rullmotstånd minskar värmeutvecklingen ytterligare.”

 

Trailerdäck för två världar

Transporter på väg och i terräng innebär körning i två helt olika världar. Körningen på väg görs på olika underlag och vid olika förhållanden, medan den i terräng oftast innebär schaktarbetsplatser eller avsides skogsvägar. Däckfamiljen Nokian R-Truck är gjord för användning i båda världarna.

”Det säkra greppet i terräng säkerställs av det öppna slitbanemönstrets goda självrensande egenskaper”, säger Teppo Siltanen. ”Säkerheten och ekonomin förbättras ytterligare av gummiblandningen som ger skydd mot stick- och skärskador samt låg värmeutveckling.”

Vid körning på väg är också däckets livslängd en viktig faktor. ”Ett balanserat däck fungerar bra i dessa två mycket olika miljöer”, säger Teppo Siltanen. ”Däckserien Nokian R-Truck passar lika bra på vägarna som på en arbetsplats och har egenskaper som möjliggör en lång och problemfri livslängd.”

 

Utvecklat för tunga laster

Det nya däcket Nokian R-Truck Trailer i storleken 285/70R19.5 är gjort för att klara tunga laster. ”Timmertransporter är ett perfekt användningsområde för den nya produkten”, säger Teppo Siltanen. ”Där kombineras tunga trailers med körning på skogsvägar och skogsarbetsplatser.”

 

Storlekar och tillgänglighet

Både Nokian E-Truck Steer 385/55R22.5 och Nokian R-Truck Trailer 285/70R19.5 är tillgängliga sedan september 2021.

 

Mer information:

Teppo Siltanen, Global Produktchef Lastbil- och bussdäck, Nokian Heavy Tyres Ltd
[email protected], tel. +358 10 401 7709

Marketing, Nokian Heavy Tyres
[email protected]

 

Mer information och bilder:

Foton och pressmaterial:

Produktsida: www.nokiantyres.com/trucks-and-buses

Företagets webbplats: www.nokiantyres.se/heavy