Nya lastbilsdäck, nya regummeringsmaterial – Nokian Tyres följer branschens nya önskemål

Nya lastbilsdäck, nya regummeringsmaterial – Nokian Tyres följer branschens nya önskemål

19.3.2019 7:00 i kategori Företagsnyheter

I transportbranschen pågår produktutvecklingen oavbrutet. Tyngre lastbilar behöver passande däck, och nya däckproduktlinjer behöver motsvarande regummeringsmaterial. Nokian Tyres lanserar fyra nya produkter som ger yrkesförare trygghet.

Nytt framdäck för extra tunga vintertransporter

Nokian Hakkapeliitta-sortimentet av lastbilsdäck är Nokian Tyres flaggskeppsprodukt bland vinterdäck för lastbilar. Med däck för alla axelpositioner fungerar Nokian Hakkapeliitta lastbilsdäck även i de mest extrema vinterväglagen. Det nya däcket Nokian Hakkapeliitta Truck F2 XL är en särskild Extra Load-version av Nokian Hakkapeliitta Truck F2, som klarar framaxelbelastningar på upp till 10 ton.

Precis som Nokian Hakkapeliitta Truck F2 är det nya däcket ett resultat av den nordligaste däcktillverkarens mer än 100-åriga erfarenhet av att utveckla världens finaste vinterdäck för lastbilar.

”Det här är ett stadigt däck med ett överlägset grepp även i de mest extrema vinterväglagen”, säger Teppo Siltanen, produktchef på Nokian Tyres. “Det ger oerhörd belastningskapacitet som krävs för de mest krävande timmerbilarna, kranbilarna och plogbilarna för att nämna några exempel." Det nya däcket Nokian Hakkapeliitta Truck F2 XL blir tillgängligt under våren 2019.

 

 

Ny storlek i Nokian Hakka Truck Steer-familjen

Nokian Hakka Truck Steer är ett framaxeldäck som ger förstklassig hantering på olika vägar och i många olika väglag. Avsett för medellånga och långa transporter har däcket Nokian Hakka Truck Steer 3PMSF-märkningen och kom först ut på marknaden under 2017.

Under våren 2019 kommer den nya storleken 385/55R22.5 som breddar användningsområdet för Nokian Hakka Truck Steer ytterligare. ”Storleken har sina användare, så det är ett välkommet tillskott”, säger Teppo Siltanen. ”Med detta kommer fler lastbilar kunna ha fördelen av stabil och förutsägbar hantering och utmärkt körsträcka.”

Efter nyutgivningen kommer Nokian Hakka Truck-serien också att utökas till 60-seriens storlekar under 2019, både för fram- och drivaxelbruk.

 

Nytt däckregummeringsmaterial för användning på väg- och terränggående släp

Regummering av däck kan jämföras med att tillverka ett nytt däck, och en högkvalitetsstomme kan regummeras 1–2 gånger. Processen, som är strängt reglerad i lag och av myndigheter, ger besparingar i pengar, råmaterial och miljön. Det senaste tillskottet i Nokian Noktop-regummeringsurvalet är Nokian Noktop 75 Super, med en däckmönsterdesign som liknar däcket Nokian R-Truck Trailer för väg- och terränggående släp.

“Nokian Noktop 75 Super är avsett för regummering av breda däck till super single-släp som används i tung schaktning, timmertransport och annan transport på väg och i terräng”, förklarar Teppo Siltanen. ”Slitbanemönstret är optimerat för lokal och medellång transport på grova underlag.”

Den nya regummeringen passar perfekt på däckstommar i storlekarna 385/65R22.5 och 385/55R22.5. Dessa däckmönster, som är 3PMSF-märkta, har utmärkta självrengörande egenskaper på mjukt underlag. Det nya regummeringsmaterialet, som ersätter det gamla Nokian Noktop 63 Super, blir tillgängligt i början av 2019. Senare under året kommer också regummering för däckstommar i storlekarna 265/70R19.5 och 275/70R22.5 för tvillingmontering.

 

Mer information:

Foton och pressmaterial

Regummeringsmaterial: www.noktop.com

 

Toni Silfverberg, försäljnings- och marknadsföringschef, Nokian Heavy Tyres Ltd

[email protected], tel. +358 10 401 7854

Teppo Siltanen, produktchef TBR, Nokian Heavy Tyres Ltd

[email protected], tel. +358 10 401 7709

 

Nokian Tyres är världens nordligaste däcktillverkare och ett av branschens mest hållbara företag. Vi erbjuder trygghet i alla väglag genom att utveckla säkra och miljövänliga däck av hög kvalitet för personbilar, lastbilar och tunga maskiner. Vi är speciellt välkända för våra innovativa vinterdäck. I vår koncern ingår också kedjan Vianor, som är specialister på fordonsunderhåll och däckservice. Företagets omsättning 2018 uppgick till cirka 1,6 miljarder euro, och antalet anställda till cirka 4 800. Nokian Tyres är noterade på Nasdaq Helsingfors. www.nokiantyres.com