Nytt året runt-däck i låg profil – Nokian Hakka Truck-familjen utökas med 60-profil

Nytt året runt-däck i låg profil – Nokian Hakka Truck-familjen utökas med 60-profil

26.11.2019 10:00 i kategori Företagsnyheter

Däck i 60-profil har blivit populära för lastbilar som vill ha låg karosshöjd och som drar trailrar med höga laster. Från slutet av 2019 kommer däcken Nokian Hakka Truck Drive och Nokian Hakka Truck Steer att finnas i nya 60-profilsstorlekar som gör det möjligt för fler lastbilstyper att utnyttja däckens välbalanserade året runt-egenskaper.

Produktfamiljen Nokian Hakka Truck är en serie lastbils- och bussdäck som är optimerade för medellånga och långa transporter på centraleuropeiska vägar året runt. Hela serien är 3PMSF-märkt och är väl lämpad för växlande väderförhållanden på alla typer av vägbanor.

”Nokian Hakka Truck-däcken ger en utmärkt balans mellan olika egenskaper”, säger Teppo Siltanen, Product Manager på Nokian Tyres. ”Du får bekväm körning och exakt styrrespons, bra grepp i alla väder och en jämn slitagebild som ger utmärkt livslängd.”

Beständigt grepp

Det öppna mönstret och de djupa och effektiva lamellerna hör till Nokian Hakka Trucks mest utmärkande egenskaper. De säkerställer att greppet består när däcket slits.

”Den långa livslängden ger en mer ekonomisk och hållbar användning”, säger Teppo Siltanen. ”Däckets låga rullmotstånd innebär också lägre bränsleförbrukningen och tystare körning.”

Nya 60-seriestorlekar

Från slutet av 2019 kommer Nokian Hakka Truck-däcken att vara tillgängliga för styr- och drivdäck i 60-seriestorlekar med låg profil. Den nya Nokian Hakka Truck Steer-storleken för styrdäck är 315/60R22.5. De nya Nokian Hakka Truck Drive-storlekarna för drivdäck är 315/60R22.5 och 295/60R22.5.

”Det finns en ökad efterfrågan på lågprofildäck för lastbilar med låg karosshöjd som drar trailrar med höga laster”, säger Teppo Siltanen. ”Kvalitetsdäck ger trygghet åt både föraren och hela verksamheten.”

 

Ytterligare information:

www.nokiantyres.com/hakkatruckPR

www.nokiantyres.com/heavy

Toni Silfverberg, Head of Sales & Marketing, Nokian Heavy Tyres Ltd

[email protected], tel. +358 10 401 7854

Teppo Siltanen, Product Manager TBR, Nokian Heavy Tyres Ltd
[email protected], tel. +358 10 401 7709