Nytt vintergrepp även för väghyvlar – däckfamiljen Nokian Hakkapeliitta Loader växer

6.3.2019 11:00 i kategori Företagsnyheter

Hjullastare och väghyvlar är först ut när vägar, parkeringsplatser och industriområden måste rensas från snö så att samhället hålls igång i alla väder.  Nokian Hakkapeliitta Loader ger utmärkt grepp året runt – nu i den nya storleken 14.00R24.

När däckfamiljen Nokian Hakkapeliitta Loader lanserades 2016, fick den ett varmt välkomnande från yrkesförare som arbetar i snöiga förhållanden. Bättre grepp och väghållning förenklar arbetet på parkeringsplatser, flygfält och industrianläggningar där driften måste vara igång i alla väder. Förhållandena kräver också hastighet och exakthet från hjullastaren. Från början fanns storlekarna 17.5R25, 20.5R25 och 23.5R25 i däckfamiljen Nokian Hakkapeliitta Loader, men den nya storleken 14.00R24 finns nu tillgänglig från början av mars.

”Den nya däckstorleken ger ett bra vintergrepp för både hjullastare och väghyvlar”, förklarar Eva-Leena Varpe, produktchef på Nokian Tyres. "I snöiga och isiga vinterförhållanden behöver både lastare och väghyvlar allt grepp de kan få."

Fungerar året runt

Användningen av däcket Nokian Hakkapeliitta Loader är inte begränsat till årets kallaste månader. “En av drivkrafterna bakom däckdesignen var att inte kompromissa med hållbarheten vid sommaranvändning på asfalterade underlag”, säger Varpe. ”Däcket Nokian Hakkapeliitta Loader fungerar året om.”

Hemligheten bakom däckgreppet och hållbarheten är både det effektiva, asymmetriska slitbanemönstret och den optimerade gummiblandningen. ”Det finns gott om gummi på ytan”, påpekar Varpe. “Det tar många arbetstimmar att slita ut det.”

Det har betydelse när däcket greppar

I extrema vinterförhållanden kan däcket Nokian Hakkapeliitta Loader dubbas. “Däcket har förmarkerade dubbpositioner ”, säger Eva-Leena Varpe. “Men även utan dubbar ger de diagonala lamellerna ett rejält grepp på vägbanan.”

“En av testanvändarna i Lappland, norra Finland, körde 12 timmars snöröjningsskift nästan varje dag under sex månader”, säger Tuomas Färlin, Business Line Director på Nokian Tyres. ”Han var imponerad av det grepp som däcket Nokian Hakkapeliitta Loader har.” När ditt jobb är att röja vägar, parkeringsplatser och bangårdar för andra, så känns det bra att du har den bästa tekniken som finns tillgänglig."

Extra kilometer med regummering

Det är möjligt att förlänga livslängden på däcken för skrapor och lastare med regummeringsmaterialet Nokian Noktop. Med sin modulstruktur passar mönstret olika däckbredder och har egenskaper som liknar det slitbanemönster som Nokian Hakkapeliitta Loader har.

Mer information:

Nokian Hakkapeliitta Loader: www.nokiantyres.com/hakkapeliittaloader

Foton: www.nokiantyres.com/hakkapeliittaloaderPR

Regummeringsmaterial: www.noktop.com

Företagets webbplats: www.nokiantyres.com/heavy

Toni Silfverberg, Head of Sales & Marketing, Nokian Heavy Tyres Ltd 
[email protected], tel. +358 10 401 7854

Tuomas Färlin, Business Line Director OTR, Nokian Heavy Tyres Ltd [email protected], tel. +358 10 401 7819