Säkra och ekonomiska allround-kilometrar för medelstora lastbilar – Nokian E-Truck 19,5 storlekar kompletterar Nokian E-Truck-sortimentet

Säkra och ekonomiska allround-kilometrar för medelstora lastbilar – Nokian E-Truck 19,5 storlekar kompletterar Nokian E-Truck-sortimentet

18.11.2020 10:00 i kategori Produktmeddelanden

Nokian E-Truck-seriens däck har en utmärkt balans mellan ekonomiska, bekymmersfria kilometrar och exceptionellt goda allround-förhållanden. Det senaste tillskottet i sortimentet är storlekar för medelstora lastbilar. Den nya storleken 19,5 kompletterar sortimentet och gör det möjligt för medelstora lastbilar i intervallet 12–16 ton att dra nytta av deras beredskap inför varje säsong.

Region- och stadstrafik för hämtning och leverans har sina egna speciella utmaningar för däck. Att manövrera de trånga hörnen och innergårdarna i staden kräver exakta hanteringsegenskaper. Förortsvägarna kan bli hala och snöbelagda på vintern. Och hela tiden är det asfalt som nöter och försöker slita ut dina däck i förtid.

"De större Nokian E-Truck-däcken har redan robusta slitbanemönster som ger en imponerande livslängd", säger Teppo Siltanen, Produktchef på Nokian Tyres. ”Med det nya 19,5 har vi vidareutvecklat dem vidare och kombinerade det senaste inom utformningen av slitbanemönster med en speciell, slitagebeständig gummiblandning.”

 

Från stadsgator till förorter

De nya Nokian E-Truck Steer 19.5 och Nokian E-Truck Drive 19.5 -däcken är utformade för att ge bästa resultat vid lokala transporter och på stadens gator. Vidare, så kompletterar de Nokian E-Truck-sortimentet, som nu sträcker sig från tunga lastbilsstorlekar till mindre kommersiella fordon.

"Med den 17,5-storleken på däck som släpptes tidigare i år, kan vi ge mervärde till våra kunder genom att erbjuda ett omfattande sortiment av däck", säger Teppo Siltanen. "Nu kan hela deras vagnpark ha däck med liknande goda egenskaper."

 

Fördelen med allrounddäck

Förutom sin långa livslängd, utmärker sig alla Nokian E-Truck-däck i sin beredskap för olika väderförhållanden.

"Vi har en lång tradition av att uppnå goda vinteregenskaper utan att kompromissa med livslängden eller körnoggrannheten", säger Teppo Siltanen. "Alla däck i Nokian E-Truck-serien har 3PMSF-märkning, vilket innebär att inget väder hindrar dig."

 

För styraxeln

Nokian E-Truck Steer 19.5 är ett stabilt och pålitligt framdäck för medelstora distributionslastbilar, erbjuder goda hanteringsegenskaper tack vare sitt kraftiga slitbanemönster. För en lång, problemfri livslängd uppvisar däcket ett jämnt slitmönster som varar och de speciella breda sicksack-spåren minskar effektivt ansamling av stenar.

 

För drivaxeln

Nokian E-Truck Drive 19.5-däcket är utformat för att användas året runt i krävande regional-, förorts- och stadstrafik. För grepp och säker hantering under alla omständigheter har den en tät mönsterklack av en specialgummiblandning och ett öppet mittmönster med designad halvöppen skuldra. Optimerad klackfördelning ger stabilitet vid körning för en säker och bekväm resa.

 

Redo för framtiden

De kommersiella lastbilarna utvecklas ständigt. Marknaderna också som lagstiftningen kräver

tysta, smidiga transporter med låga utsläpp och elektriska lastbilar är under utveckling.

"Stads- och regiontrafiken byts ut mot lättare, tystare och mindre förorenande fordon, och det är en bra sak", säger Teppo Siltanen. ”Det möjliggör en mer flexibel trafik och renare luft – så Nokian Tyres vill erbjuda däck som påskyndar förändringen!”

 

 

Mer information:

Ari Maunula, Business Line Director, Nokian Heavy Tyres Ltd
[email protected], tel. +358 10401 7521


Teppo Siltanen, produktchef TBR, Nokian Heavy Tyres Ltd
[email protected], tel. +358 10 401 7709

 

Mer information och bilder:

Foton och pressmaterial: www.nokiantyres.com/e-truckPR

Produktsida: www.nokiantyres.com/e-truck-urban

Företagets webbplats: www.nokiantyres.se/heavy