Stabilitet för containertruckar – Nokian Tyres tillför nya storlekar i däckfamiljen Nokian HTS G2

Stabilitet för containertruckar – Nokian Tyres tillför nya storlekar i däckfamiljen Nokian HTS G2

11.6.2019 7:00 i kategori Företagsnyheter

Det konstanta flödet av gods och material är den moderna världens ryggrad. I takt med att effektiviteten i datadriven logistik ökar blir det allt viktigare med snabb, säker och exakt containerhantering i hamnar och terminaler. Nokian Tyres presenterar två nya storlekar i däckfamiljen Nokian HTS G2 E-4, 14.00-24 och 16.00-25, som förbättrar stabiliteten för containerhanteringsutrustning och gaffeltruckar.

För reachstackers, gaffeltruckar och timmerlastare är stabiliteten en viktig faktor för säkert och effektivt arbete. Arbetet i den upptagna terminalen ger inte många försökstillfällen, så det är viktigt att däcken på containerhanteringsmaskiner dämpar eventuella vibrationer eller stötar snabbt.

”Ju högre du når desto stabilare grund krävs”, säger Tuomas Färlin, Business Line Director (OTR) på Nokian Tyres. ”Däckets stabilitet har en direkt effekt på arbetets säkerhet och effektivitet.”

Nokian HTS G2-serien med hamn- och terminaldäck är från grunden konstruerad med tanke på stabilitet och belastningskapacitet. Särskild uppmärksamhet har ägnats åt däckets flexibla zon, som har fördel av den särskilda stötdämpande gummiblandning som används i däckstommen. Alla Nokian HTS G2-däck är diagonaldäck; en erkänt stabil däckprincip som förbättrats ytterligare genom Nokian Tyres teknik.

Slicks eller mönstrade

Nokian HTS G2-däck finns i två versioner – slicksdäcket Nokian HTS G2 L-4S och Nokian HTS G2 E-4-däcket med fasade mönsterblock för bättre svängningsegenskaper. ”Slicksdäcket slits naturligtvis ut mycket sakta”, säger Tuomas Färlin. ”Men Nokian HTS G2 E-4-däcket har också en mycket slitagetålig slitbana med massivgummi i mitten som förebygger punkteringsskador.”

Nya storlekar för nya användningsområden

Nokian HTS G2 E-4 -däcken blir tillgängliga i juni 2019 i storlekarna 14.00-24 och 16.00-25. ”De nya däckstorlekarna har valts för att komplettera produktfamiljen och utöka den i riktning mot container- och terminaltruckar”, säger Färlin. ”Samma egenskaper som har visat sig praktiska i arbete med reachstackers funkar bra även för dessa användningsområden.”

Trygghet för containerhantering

Med de nya storlekarna kan Nokian Tyres erbjuda ett komplett sortiment av specialkonstruerade däck för krävande hamnarbete. ”Där handlar det helt om snabba ledtider utan att äventyra säkerheten”, säger Färlin om slutanvändarnas utmaningar. ”Med Nokian Tyres kan de känna sig trygga även de mest hektiska dagarna”.

Mer information och bilder:

Foton och pressmaterial: www.nokiantyres.com/htsg2PR

Produktwebbplats: www.nokiantyres.com/htsg2-e4 and www.nokiantyres.com/htsg2-l4s

 

 

Toni Silfverberg, Head of Sales & Marketing, Nokian Heavy Tyres Ltd

toni.silfverberg(at)nokiantyres.com, tel. +358 10 401 7854

Tuomas Färlin, Business Line Director OTR, Nokian Heavy Tyres Ltd

tuomas.farlin(at)nokiantyres.com, tel. +358 50 317 4095