Styrdäck för tunga fordon på väg och i terräng – Nokian R-Truck-serien kompletteras med ny XL-storlek

 Styrdäck för tunga fordon på väg och i terräng – Nokian R-Truck-serien kompletteras med ny XL-storlek

10.6.2020 10:00 i kategori Produktmeddelanden

Däckserien Nokian R-Truck har utvecklats för de särskilda krav som ställs vid användning både på väg och i terräng. Serien hör hemma i två världar – på leriga skogsvägar och byggarbetsplatser samt på vägarna – och har tagits emot mycket väl av yrkesförare som kör både på väg och i terräng. Det nya styrdäcket Nokian R-Truck Steer XL i storleken 385/65R22.5 gör nu även de tyngsta schakt- och timmerbilarna redo för dessa båda världar.

Med sin anpassning till förutsättningarna på ojämna underlag och på plan väg är Nokian R-Truck-serien i sitt rätta element vid krävande användning på väg och i terräng. Däckens goda självrensande egenskaper ger ett bra grepp även på mjuka underlag, samtidigt som specialgummiblandningen ger motståndskraft mot stick- och skärskador.

”Nokian Tyres har tidigare lanserat en särskild Extra Load XL-version av styrdäcket Nokian Hakkapeliitta Truck F2, som svar på behovet av ett vinterstyrdäck i premiumklass för de tyngsta lastbilarna”, säger Teppo Siltanen, Product Manager på Nokian Tyres. ”Nu har vi utvecklat Nokian R-Truck Steer XL för att ge också de tyngsta schakt- och timmerbilarna möjligheten att använda däck för tungt arbete på väg och i terräng.”

Kontrollerad styrning

Terrängkörning ställer höga krav på däck. Nokian R-Truck Steer XL har ett öppet slitbanemönster och breda spår som ger god självrengöring och bra grepp för kontrollerad styrning vid växlande körförhållanden. Stenavvisare i huvudspåren förlänger dessutom däckets livslängd, särskilt vid användning på ojämna underlag.

”Vi strävar efter att utveckla däck som behåller sina goda egenskaper under hela däckets livslängd”, säger Teppo Siltanen. ”Gummiblandningen håller hög kvalitet och slits långsamt och den låga värmebildningen innebär längre däcklivslängd.”

Ny viktklass

Det nya däcket Nokian R-Truck Steer XL blir tillgängligt i den populära storleken 385/65R22.5. ”Vi vill skapa nya möjligheter för tunga lastbilar”, säger Teppo Siltanen. ”Nokian R-Truck Steer XL ger ytterligare en viktklass goda terrängegenskaper.”

 

Mer information:

Manu Salmi, SVP, Managing Director, Nokian Heavy Tyres Ltd

[email protected], tel. +358 10 410 7680

Teppo Siltanen, Product Manager TBR, Nokian Heavy Tyres Ltd
[email protected], tel. +358 10 401 7709

 

Mer information och bilder:

Foton och pressmaterial: www.nokiantyres.com/R-truckPR

Produktsida: www.nokiantyres.com/r-truck

Företagets webbplats: www.nokianheavytyres.se