Två nya storlekar av gruvdäcket Nokian Mine King E-4 gör att det kan användas på fler borriggar och nyttofordon

Två nya storlekar av gruvdäcket Nokian Mine King E-4 gör att det kan användas på fler borriggar och nyttofordon

18.9.2019 7:00 i kategori Företagsnyheter

Nokian Mine King E-4, däcket för gruvarbete under jord, är en av de mest specialiserade produkterna i sitt slag. De är konstruerade i samarbete med slutanvändare och tillverkare av borriggar och har två noggrant balanserade egenskaper för att klara utmaningarna med användning under jord. Nu är de tillgängliga för ännu fler fordon för gruvarbete.

Gruvarbete under jord ställer speciella krav på däcken. Inte bara är miljön fysiskt krävande med vassa, hala stenar, utan den begränsade maskinstorleken i trånga utrymmen och höga säkerhetskrav måste beaktas. När ett däck konstrueras från grunden för dessa krävande förhållanden kompletterar det maskinen perfekt, och gör arbetet säkrare och effektivare.

”En av grunderna för designen av Nokian Mine King E-4-däcket var kombinationen av kompakt storlek och hög lastkapacitet”, säger Eva-Leena Varpe, produktchef på Nokian Tyres. ”Däcket blev sedan en hjälp för att optimera storleken på en ny borriggsmodell, så att utrymmet kunde användas så effektivt som möjligt.”

Egenskaper för många olika maskiner

Nokian Mine King E-4-däcket passar inte bara för borriggar, utan även för annan användning under jord. ”Däckets egenskaper innebär fördelar för alla nyttofordon”, säger Varpe. ”Grepp, säkerhet, punkteringsskydd, lång livslängd – vi har undersökt behoven inom gruvindustrin noggrant och skapat en produkt som fyller dem.”

Däckets robusta struktur tillåter ett arbetstryck på upp till 10 bar, vilket förbättrar lastkapaciteten. De skarpa skuldrorna och den stora kontaktytan ger ett bättre grepp på hala, våta stenar.

En annan viktig egenskap är skyddet mot skärskador och punkteringar. Enligt Varpe beror den på två saker. ”Man kan säga att hållbarheten delvis beror på däckets design, med grova och robusta mönster och goda självrensande egenskaper, säger hon. ”Delvis beror den på vår gummiblandning för gruvdrift, som jag menar är överlägsen alla andra på marknaden.”

De nya storlekarna

Den första storleken för Nokian Mine King E-4 var 14.00-20, men hösten 2019 kompletteras sortimentet med storlekarna 12.00-20 och 14.00-24. Det gör till exempel att du kan använda samma däck med välkända och förutsägbara egenskaper på de flesta underjordsmaskiner.

”De nya storlekarna ersätter även vissa av våra äldre däck som slutar tillverkas”, säger Eva-Leena Varpe, “eftersom Nokian Mine King E-4 är en verklig uppgradering av äldre modeller.”

Storlekar och tillgång

14.00-24 – augusti 2019

12.00-20 – september 2019

 

Mer information och bilder:

Foton och pressmaterial: www.nokiantyres.com/minekinge4PR

Produktsida: www.nokiantyres.com/minekinge4

Företagets webbplats: https://www.nokianheavytyres.se

 

Toni Silfverberg, försäljnings- och marknadsföringschef, Nokian Heavy Tyres Ltd

[email protected], tel. +358 10 401 7854

 

Eva-Leena Varpe, produktchef OTR, Nokian Heavy Tyres Ltd

[email protected], tel. +358 40 1801648