Nokian Heavy Tyres Forskning och Utvecklings-Center

Nokian Heavy Tyres Forskning och Utvecklings-Center

se videon

Att göra professionell däckanvändning säkrare och mer effektiv

Innovation räcker inte – vi måste bevisa våra idéer. I det nya, toppmoderna Nokian Tyres Forskning- & Utveckling-Centret, måste däcken genomgå en serie hänsynslösa tester för att hitta sina gränser och avslöja sina förmågor. Med ökad automatisering och kapacitet har vårt FoU-center nått en helt ny nivå, vilket hjälper oss att utveckla våra premium lastbils- och bussdäck samt däck för traktorer och andra tunga maskiner.

Svar för olika behov

Syftet med det nya FoU-centret är att säkerställa att nya premiumdäck kan föras ut på marknaden snabbare – med säkerhet och hållbarhet framför allt. Hela testprocessen från 3D-skanning och trycktestning till sektionsskärning är optimerad för att ge svar på olika behov.

Samarbete för bättre däck

Med de gamla flaskhalsarna eliminerade möjliggör den nya maskinparken insamlande av mer data och analysera den bättre. Men framför allt är produktutvecklingen och OEM-samarbetet nu mycket effektivare eftersom integrationen tillsammans med testningen är mer solid än tidigare.

Sinnesro i alla vädervillkor

Förutom inomhusprovning, testar vi tunga däck även i världens största testcenter för vinterdäck. Bara den mest extrema miljön kan garantera maximal säkerhet och prestanda.

Hitta närmaste Nokian Heavy Tyres-återförsäljare

Experter i lokala däckverkstäder står redo att hjälpa dig!

Hitta däck