Sommardäcken

I varierande nordiska sommarförhållanden är köregenskaper på våt asfalt den viktigaste egenskapen på sommardäck. Våtgrepp och köregenskaperna i vattenplaning är egenskaper som man förväntar sig ska vara goda på ett modernt sommardäck.

Utöver säkerhetsaspekter är även ekonomi och komfort viktiga saker på sommardäck. Nokian sommardäck rullar tyst samt ekonomiskt och gör bilkörning till en njutning. Exempelvis sparar det lättrullande sommardäcket Nokian Tyres Hakka Green 5-8 procent bränsle, jämfört med vanliga sommardäck, och den lägre förbrukningen minskar också bilens koldioxidutsläpp.

En balanserad kombination av alla dessa unika egenskaper gör Nokian sommardäck unika och pålitliga. Ett exempel av en innovation är den av Nokian Tyres patenterade slitage- och vattenplaningsvarnaren (DSI – Driving Safety Indicator) som gör det enkelt att kontrollera däckslitaget. Vattenplaningsvarnarens vattendroppsymbol försvinner när mönsterdjupet blir mindre än fyra millimeter och varnar att risken för vattenplaning ökar.

I Nokian Tyres sommardäcksortiment finns rätt typ av däck som passar till din bil och körsätt, oavsett om du vill ha sportiga däck, säkra däck för våta vägar eller ekonomiska däck för varierande förhållanden. Nokian Tyres sommardäck är utvecklade att ge säkra köregenskaper, pålitlighet och ekonomi i varierande nordiska sommarförhållanden.

Nokian sommardäcksortiment:

Personbilar
SUV
Lätta lastbilar