Sommardäckstester världen över

Sommaren innebär för oss alla lite annorlunda väglag, temperaturer och sinnesstämning. Nokian Tyres produktutveckling grundar sig på över 80 års kunnande, målmedvetna tester och sökandet av ständigt bättre lösningar.

"Vår omfattande kompetens och otroliga innovativitet är vår styrka när vi testar sommardäck."
Juha Pirhonen, Produktutvecklingschef, Nokian Tyres plc

Som världens nordligaste däcktillverkare skräddarsyr vi våra produkter för olika områden, eftersom varierande förhållanden ställer också olika krav för däck. Det är därför vi testar våra produkter runt om i världen.

Utöver motorbanor i utlandet testar och utvecklar vi våra däck på vår egen testbana i Nokia. Den moderna och mångsidiga testbanan ligger nära vår fabrik i Nokia. Där kan man göra mycket flexibla och exakta produkttester.

När tester, produktutvecklingen och produktionen sker innovativt och effektivt blir slutresultatet testvinnardäck, vars funktion och kvalitet man kan lita på i alla möjliga situationer. Det täta samarbetet med ledande biltillverkare säkerställer att produkterna optimalt utnyttjar den senaste teknologin.

Läs mer om tester i krävande nordiska förhållanden

Produkterna har klarat krävande tester som är skräddarsydda för olika användningsändamål vilket gör däcken både säkra och tillförlitliga. Det är också dessa faktorer som har bidragit till Nokian Tyres framgång.

Ladda ner en broschyr