Utvecklingen av däck sker med nordisk iver

Ett däck är en överraskande komplicerad teknisk produkt med många komponenter, en helhet som det ställs stora krav på. Däcken är en del av din bils aktiva säkerhetsutrustning, den enda kontakten med vägen. För att utveckla ett välfungerande däck krävs omfattande teknisk kompetens, stor erfarenhet, konsekvens, uthållighet, mycket arbete och nordisk mani.

Huvuduppgiften för Nokian Tyres produktutveckling är att utveckla världens bästa vinterdäck och skogsmaskinsdäck. Produktutvecklingen har haft samma grundprincip i 70 år: det krävande målet är att utveckla däck för nordiska förhållanden, för bilförare som uppskattar säkerhet och kräver att däcken ska fungera pålitligt i alla körförhållanden.

Den viktigaste ledstjärnan är principen om den hållbara säkerheten: ett däck måste kunna behålla sina säkra egenskaper så gott som oförändrade även när däcket blir äldre och slits.

Med hjälp av nya tekniska innovationer kan säkerheten förbättras ytterligare.

Vid sidan av säkerhet och ekonomi betonas hur avancerade och särpräglade produkterna är. Produktutvecklingen har som mål att deras idéer kan konkretiseras och kommersialiseras med gott resultat.

Den fyrkantiga dubben, slitagevarnaren (DSI) och vattenplaningsvarnare är senaste exempel på innovationer som ökar däckens säkerhet och användarvänlighet.

Strikt specialisering styr produktutvecklingen

Det krävs noggrann planering för att utveckla däck. Olika marknader kräver olika typer av däck, för sina specifika förhållanden skräddarsydda innovationer. Marknader och konsumentgrupper blir alltmer specifika. Nokian Tyres produktutveckling följer mycket noga hur konsumenternas behov utvecklas och försöker alltid ligga steget före när det gäller att förutse kommande önskemål.

Dubbkonceptet Nokian Eco Stud 8, pumplameller, konceptet Nokian Cryo Crystal, venturispår, Silent Groove Design och slitagevarnare (DSI) är bara några exempel på innovationer som förbättrar däckens säkerhet och komfort. På våra senaste resultat av vår framgångsrika produktutveckling - Nokian Tyres Hakkapeliitta 8, Nokian Tyres Hakkapeliitta R2, Nokian Tyres WR SUV 3 och Nokian Tyres Hakka Black - kristalliseras däckbranschens toppkunnande även i form av många andra nya innovationer.

Säkra skräddarsydda produkter

Vårt produktsortiment som förnyas i snabbt takt är omsorgsfullt skräddarsytt för olika marknader: Minst en fjärdedel av vår omsättning är nya produkter. Över hälften av produktutvecklingsbudgeten går till produkttester. Företaget testar sina produkter i autentiska förhållanden i Ivalo, i finska Lappland. Testvinnardäcken utvecklas norr om Polcirkeln och konsumenter världen över kan lita på att de fungerar väl. Bra vinterdäck fungerar logiskt och utan överraskningar i alla situationer. Det tar 2-4 år att utveckla ett helt nytt personbilsdäck.

Ett innovativt produktsortiment som ständigt förnyas uppmärksammas och får beröm. Däckåterförsäljare, konsumenter och motortidningarnas kritiska journalister uppskattar säkra och pålitliga däck. Produkter som är omsorgsfullt skräddarsydda för olika användningsändamål och som har klarat av tuffa tester övertygar. De öppnar vägen mot framgångarna.