FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterWhatsappYouTube
Menu

#NYA

Nokian NORDMAN SZ2

Bekymmersfri och bekväm körning

Exakt och säker körkänsla

Nya Nokian Nordman SZ2 sommardäck imponerar med en utmärkt körkänsla. Den högpresterande nyheten för sportbilar rör sig på ett kontrollerat sätt på både asfalt och grusvägar.

  • STABILT, PRECIST OCH TYST
  • EXAKT OCH LÄTT ATT KONTROLLERA, ÄVEN VID EXTREMA FÖRHÅLLANDEN
  • TÅL SLITAGE FRÅN OJÄMNA VÄGAR MYCKET VÄL

Säker vid det extrema

Slitbanans form stöder perfekt den exakta körprestandan på detta högpresterande däck. Det robusta skulderområdet ansluter till slitbaneblock som är sammanbundna av längsgående ribbor. De breda och massiva ribborna gör däcket styvt och minskar slitbanans rörelse vid vägkontakt. Slitbanan är mycket styv, vilket innebär god kontroll och stbilitet vid högre hastigheter.

Hydro Grooves

Förbättrad körstabilitet, våtgrepp och vattenplaningsegenskaper

De längsgående ribborna bredvid den inre skuldran domineras av djupa diagonala spår som stabiliserar körprestandan. Samtidigt förhindrar den nya innovationen Hydro Grooves effektivt vattenplaning genom att lagra vatten mellan vägytan och däcket och genom att styra vattnet i de längsgående spåren.

Störtspår s.k. Swoop Grooves.

Bekämpar vattenplaning effektivt

De ellipsformade hålen lagrar mer vatten i de tvärsgående huvudspåren på innerskuldran när spårvolymen hos de tvärgående spåren ökar. Detta förbättrar vattenplaningsegenskaperna. De tvärgående spåren har också skurits mer öppna, vilket accelererar flödet av utgående vatten.

Silent Groove Design

Bättre körkomfort

De cirkulära, golfbollsliknande fördjupningarna på väggarna i de tvärgående spåren styr luftflödet. De förhindrar uppkomsten av ett obehagligt, ylande ljud. Designen gör körningen bekvämt tyst. Det minskar också luftmotståndet och kyler däckets yta, vilket i sin tur förbättrar slitstyrkan.

FÖR PRESSEN

Välkommen till vår materialbank! Här hittar du pressmeddelanden, foton och videor av vår nya produkt. Allt material är fritt tillgängligt så länge källan nämns.