Nokian TYRES Hakkapeliitta 10 EV

Sinnesro för nordiska vintern

Se på videon

Hitta de däck som passar dig bäst

Sinnesro för nordiska vintern

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV har designats och utvecklats med miljövänlig teknik och däcket erbjuder utmärkt körkomfort och säkerhet för elbilar och hybrider. Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV är en innovativ kombination av överlägset vintergrepp, körkomfort och hållbarhet. Double Stud teknologi erbjuder maximal säkerhet på is och snö, dubbarna i slitbanans mittparti förbättrar greppet vid acceleration och inbromsning medan dubbarna på skulderpartierna maximerar greppet i kurvor och vid filbyten.

  • HÖGSTA MÖJLIGA SÄKERHET – UTMÄRKT GREPP PÅ IS OCH SNÖ
  • TEKNOLOGIN NOKIAN TYRES SILENTDRIVE™ - MYCKET LÅGA LJUDNIVÅER
  • ÖKAD RÄCKVIDD, UTMÄRKT STABILITET
Officiellt godkänd för vinteranvändning
Officiellt godkänd för vinteranvändning
Officiellt godkänd för nordiska krävande vinterförhållanden
Officiellt godkänd för nordiska krävande vinterförhållanden
Passar även för elbilar
Passar även för elbilar
elbilar testvinnare hakkaskydd
Hakkapeliitta 10 EV

Recen­sioner

Betyg 4.7 baserat på 35 kundrecensioner

Däckdimensioner

235/45 R 18 98T XL

maximal belastning 750 kg, Maxhastighet 190 km/h

215/50 R 19 93T

maximal belastning 650 kg, Maxhastighet 190 km/h

245/45 R 19 102T XL

maximal belastning 850 kg, Maxhastighet 190 km/h

255/45 R 19 104T XL

maximal belastning 900 kg, Maxhastighet 190 km/h

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV - Oberoende jämförelsetester

1a plats

Motor 7/2022
Sverige

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV har utmärkt accelerations- och inbromsningsgrepp på snö och is. Utmärkt att köra. Logiska köregenskaper på våt och torr asfalt. Det säkraste däcket i älgtest.

1:a plats

Moottori 8/2022
Finland

Däcktestets vinnare med utmärkt resultat. Däcket fungerar mycket bra på is och snö. "Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV är testmästare på is." Hakkapeliitta 10 EV är även testets bästa däck på våta vägar och har bästa egenskaper i undanmanöver.

VI REKOMMENDERAR ÄVEN DESSA DÄCK FÖR ELBILAR OCH HYBRIDER

Rätt val av däck kan förbättra bilens säkerhet och körkomfort och öka dess potential ännu mer. Vårt omfattande produktsortiment på över 400 däck erbjuder unikt grepp och skandinavisk sinnesro. Vi har högkvalitativa vinter- och sommardäck speciellt utvecklade och testade för användning på elbilar.

MODERN DUBBTEKNIK GER ÖVERLÄGSET VINTERGREPP

De största utmaningarna på vinterväglag är bra bromsprestanda, grepp vid filbyten och i kurvor på hårdpackad snö. Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EVs dubbstift har alltid ett optimalt läge mot vägen vilket ökar greppgränsen och ger bilföraren mer tid att reagera innan greppet försvinner och föraren förlorar kontrollen över bilen. De nya stjärnformade dubbarna har roterats i 180 grader på båda skulderpartierna. Den här nya layouten förbättrar däckets sidogrepp och köregenskaperna speciellt på is.

MAXIMAL KÖRKOMFORT MED NOKIAN TYRES SILENTDRIVE™ TEKNOLOGI

Elbilar är tysta vilket innebär att lågt däckljud handlar om komfort. Den exceptionellt tysta ljudnivån hos den nya Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV möjliggörs genom ett ljuddämpande skum i däckets innerliner. Den nya Nokian Tyres SilentDrive™-teknologin absorberar vibrationer vilket resulterar i tystare ljud, mindre buller i kupén och bekvämare körning.

UTMÄRKT STABILITET OCH KONTROLLERADE KÖREGENSKAPER

Medan ett utmärkt isgrepp är ett måste så är en bra prestanda på barmark och våta samt snötäckta vägar viktiga egenskaper i varierande vinterförhållanden. Slask är ett av de svåraste förhållandena, särskilt om slasken är lite frusen och ligger mellan körfälten på motorvägen. Slitbanemönstret på Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV har kraftiga lameller, förbättrar stabiliteten och snögreppet. Slitbanans mittområde är mycket styvt som gör däcket mer stabilt vilket ger mer exakt körrespons på barmark. Den robusta konstruktionen ger utmärkt stabilitet och slitbanan klarar utmärkt elbilens höga vridmoment och bilens vikt.

HÅLLBAR SÄKERHET

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV har lågt rullmotstånd och utmärkt vintergrepp för kalla vinterdagar, men den är utformad för att bibehålla sitt grepp även vid mildare vinterväder. Tack vare den nya gummiblandningen är rullmotståndet mycket lågt vilket förlänger bilens räckvidd. Däcksidorna har tunna spår och är aerodynamiska för att ytterligare öka räckvidden. Skräddarsydd mix av gröna råvaror och lågt rullmotstånd gör Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV till ett mer ansvarsfullt alternativ för bilister.

JÄMN OCH KOMFORTABEL KÖRNING

Optimerad dubbplacering ökar körkomforten genom att minimera ljudnivån. När däcken rullar på vägen så skapar däckets slitbana och dubbarna däckljud vid vägkontakt. Den nya placeringen av dubben dämpar ljudet och minskar ljudnivån som är mest störande för det mänskliga örat. Detta och SilentDrive ™ -teknologin gör Nokian Tyres Hakkapeliitta EV till det perfekta däcket för moderna elbilar.

Double Stud teknologi

Maximal säkerhet på is och snö

Dubbarna i slitbanans mittparti förbättrar greppet vid acceleration och inbromsning medan dubbarna på skulderpartierna maximerar greppet i kurvor och vid filbyte. De nya stjärnformade dubbarna har roterats i 180 grader på båda skulderpartierna. Den här nya layouten förbättrar däckets sidogrepp och köregenskaperna speciellt på is. Den optimerade dubbplaceringen förbättrar även ljudnivån och körkomforten.

Eco Stud 10 koncept

Bättre isgrepp, mindre vägslitage

Eco Stud 10 koncept, innebär att det nedersta gummilagret och det mjuka gummit under dubbarna med en luftdämpande teknik kombinerar varandra. Luftutrymmet i mitten av den nedresta delen av bottenflänsen dämpar dubbanslaget mot vägen och minskar vägslitaget. Livslängden på Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV har ökats genom att dubben har fästs bättre i däcket tack vare mer gummi under slitbanan.

Nokian Tyres SilentDrive ™ -teknologi

Maximal körkomfort

Körkomforten maximeras av den nya Nokian Tyres SilentDrive ™ -teknologin som används i Nokian Tyres Hakkapeliitta EV. Den låga ljudnivån uppnås genom att ha ett lager av ljuddämpande skum i däckets innerliner, vilket resulterar i en lägre ljudnivå och ökad körkomfort.

Gummiblandningen

Överlägsen prestanda under alla förhållanden

Utmärkt vintergrepp och lågt rullmotstånd. Den nya gummiblandningen håller sig flexibel i varierande temperaturer och presterar utmärkt även i mildare temperaturer. Nya innovativa råmaterial, som till exempel tallharts och rapsolja, utgör upp till 30 procent av all material i gummiblandningen. Lågt rullmotstånd sparar bränsle och minskar bilens skadliga utsläpp

Körsäkerhetsindikatorn

Patenterad säkerhet

Den patenterade körsäkerhetsindikatorn (Winter Safety Indicator, WSI) i slitbanan visar tydligt däckets mönsterdjup i millimeter. På slitbanan finns också en symbol av en snöflinga som försvinner när mönsterdjupet är under fyra millimeter. Då är det dags att köpa nya däck för att garantera säkra vinteregenskaper.På däcksidan finns en inforuta där man kan markera rätt lufttryck och däckets placering, vilket ökar säkerheten ytterligare.

HAKKASKYDD IFALL DÄCKET GÅR SÖNDER

Vår kundförmån ger dig tur i oturen!

Ett överraskande hinder på vägen kan skada däcket. Hakkaskydd ersätter ett däck som går sönder och som inte kan repareras, helt utan kostnad!

VI REKOMMENDERAR ÄVEN DESSA DÄCK FÖR ELBILAR OCH HYBRIDER

Rätt val av däck kan förbättra bilens säkerhet och körkomfort och öka dess potential ännu mer. Vårt omfattande produktsortiment på över 400 däck erbjuder unikt grepp och skandinavisk sinnesro. Vi har högkvalitativa vinter- och sommardäck speciellt utvecklade och testade för användning på elbilar.

FÖR PRESSEN

FÖR PRESSEN

Välkommen till vår materialbank! Här hittar du pressmeddelanden, foton och videor av vår nya produkt. Allt material är fritt tillgängligt så länge källan nämns.

HUR ÄR DINA SOMMARDÄCK?

HUR ÄR DINA SOMMARDÄCK?

Ett premiumdäck sparar bränsle, är tillverkat på ett miljövänligt sätt, minskar vägslitage och buller - och ser snyggt ut. Nokian Tyres sommarutbud ger dessutom mer säkra köregenskaper under krävande körförhållanden på sommaren.

FÖR MILJÖN

FÖR MILJÖN

Hållbarhet är en viktig del av vår verksamhet. Både säkerhet och miljövänlighet beaktas under hela däckets hela livscykel. Liksom alla våra produkter har Nokian Hakkapeliitta 10 EV utvecklats ansvarsfullt.