Nokian tyres Hakkapeliitta 10

Sinnesro för nordiska vintern

Se på videon

Hitta de däck som passar dig bäst

Företag inom Nokian Tyres Group behandlar dina personuppgifter för att utveckla våra produkter och tjänster och för att ge dig mer intressant innehåll. Läs mer om behandlingen av din personuppgifter i vår sekretesspolicy.

Företag inom Nokian Tyres Group behandlar dina personuppgifter för att utveckla våra produkter och tjänster och för att ge dig mer intressant innehåll. Läs mer om behandlingen av din personuppgifter i vår sekretesspolicy.

Hur kontrollerar du din däckdimension

Däckdimensionen som passar till din bil anges i form av både nummer och bokstäver, exempelvis 205/55 R 16 94 V XL. Du kan kolla den rätta dimensionen på däcksidan på dina nuvarande däck eller på din bils instruktionsbok.

  1. Bredd exempelvis 205
  2. Höjd exempelvis 55
  3. Fälgstorlek exempelvis 16

Sinnesro för nordiska vintern

Vinterdäcket Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 är skräddarsytt för att ge ultimat säkerhet i situationer där det behövs mest. Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 ger nästa generations säkerhet, en innovativ kombination av överlägset vintergrepp, körkomfort och miljövänlighet. Double Stud Technology erbjuder maximal säkerhet på is och snö, dubbarna i slitbanans mittparti förbättrar greppet vid acceleration och inbromsning medan dubbarna på skulderpartierna maximerar greppet i kurvor och vid filbyten.

  • HÖGSTA MÖJLIGA SÄKERHET – UTMÄRKT GREPP PÅ IS OCH SNÖ
  • STABILA OCH EXAKTA KÖREGENSKAPER, ÄVEN PÅ BARMARK
  • MAXIMAL KÖRKOMFORT MED BEHAGLIG LJUDNIVÅ
  • FLER MIL OCH LÅG BRÄNSLEFÖRBRUKNING
Officiellt godkänd för vinteranvändning
Officiellt godkänd för vinteranvändning
Officiellt godkänd för nordiska krävande vinterförhållanden
Officiellt godkänd för nordiska krävande vinterförhållanden
Passar även för elbilar
Passar även för elbilar
elbilar testvinnare hakkaskydd
Hakkapeliitta 10

Recen­sioner

Betyg 4.7 baserat på 539 kundrecensioner

Däckdimensioner

175/65 R 14 86T XL

maximal belastning 530 kg, Maxhastighet 190 km/h

175/65 R 15 88T XL

maximal belastning 560 kg, Maxhastighet 190 km/h

185/60 R 15 88T XL

maximal belastning 560 kg, Maxhastighet 190 km/h

185/65 R 15 92T XL

maximal belastning 630 kg, Maxhastighet 190 km/h

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 - Oberoende jämförelsetester

Testvinnare

Tuulilasi 11/2023
Finland

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 dubbdäck utmärker sig särskilt på is och ger enastående prestanda. Det spelar ingen roll om det är snö eller is, däcket är det bästa för kurvtagning. Däcket har även en bra körkänsla vid kurvtagning på torr asfalt. Hakkapeliitta 10 rekommenderas starkt för förare som värdesätter bästa möjliga grepp på snö och is.

Testvinnare

Tekniikan Maailma 18/2023
Finland

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 vinterdäck är testets bästa. Däckets grepp på is och snö är utmärkt. Lätt att köra med även i utmanande situationer. Däcket är komfortabelt tyst.

Testvinnare

Aftonbladet 9/2023
Sverige

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 är utmärkt på is. Greppet är enastående och köregenskaperna om möjligt ännu bättre. Det styr snabbt men är ändå lugnt. På snö understyr det lagom mycket men släpper aldrig bak. Lättkört! Tyst för ett dubbdäck.

Testvinnare

Motor 9/2023
Norge

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 är bästa däcket på is och snö - utan att förlora greppet. Däcket passar för förare som vill ha bästa möjliga vintergrepp på snö och is och som njuter av körning på kurviga vägar. Däcket ger utmärkta vinteregenskaper och bra kurvgrepp på alla underlag.

Testvinnare

Vi Bilägare 12/2023
Sverige

Den finska vinterspecialisten Hakkapeliitta 10 plockar många poäng med sin höga greppnivå på is. Det är även bäst på att hantera hala kurvor på både snö och is utan att tappa spåret. En lätt medstyrande bakvagn hjälper till att vrida runt bilen i svängarna. Lättkontrollerat på greppgränsen.

1a plats

Tekniikan Maailma 18/2022
Finland

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 är testets bästa på is och snö. Det enda däcket som fick maxpoäng i iskategorin. Däcket fick beröm för goda, säkra och lugna köregenskaper i alla förhållanden.

1a plats

Aftonbladet 09/2022
Sverige

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 är stabilt och säkert på is. De 220 dubbarna gör sitt jobb och däcket styr exakt med en bra känsla. På snö är det om möjligt ännu bättre med testets snabbaste varvtider. Hakkapeliitta 10 har en perfekt kombination av gummi-, mönster- och dubbgrepp.

Testvinnare

Dagbladet 28.09.2021
Norge

Lätt att köra med och säkert. Utmärkta egenskaper på is. Bra styrförmåga på is. Kortaste bromssträcka på is. Grepp och uppförande på is är tryggt och bra. Utmärkta köregenskaper även på snö. Bra på våt och torr asfalt. Relativt stabilt på spåriga vägar.

Testvinnare

Aftonbladet 21.9.2021
Sverige

Lättkört och tryggt. Egenskaper på is superbra. Styr fantastiskt bra på is. Testets kortaste bromssträcka på is. Grepp och uppförande på is är tryggt och lugnt. Samma på snö med perfekt styrning. Bra även på våt och torr asfalt. Ganska stabilt på spårig asfalt.

Testvinnare

Tekniikan Maailma 17/2021
Finland

Testets bästa isgrepp. Utmärkt styrkänsla, trygga och lugna köregenskaper. Stabilt att köra på snö. Exakta styregenskaper. Relativt stabilt på spåriga vägar. Lågt dubbljud och lågt rullmotstånd.

Testvinnare

Moottori 8/2021
Finland

Testets bästa däck med bästa resultat totalt sett. Speciellt grepp och köregenskaper på is och snö är utmärkta. På asfalt det säkraste däcket i extrema situationer, logiska köregenskaper på torra och våta vägar, riktningsstabilt.

Testvinnare

Motor 7/2021
Sverige

Utmärkt acceleration och bromsgrepp på snö och is, utmärkt grepp i kurvor, underhållande köregenskaper. Tryggast i älgtest på våt och torr asfalt, logiska köregenskaper, stabil mot spårkänslighet.

2 plats

Teknikens Värld 20/2021
Sverige

Testets mästare på is och snö. Däcket har alltid grepp i reserv och imponerar. Härligt lätt att hantera på halt underlag. Inga plötsliga greppbortfall. Inga konstigheter med sladdrande bakvagn. Följsamt grepp och harmoniskt beteende. Mycket bra och trevligt däck.

3 plats

Motor 9/2021
Norge

Däcket fungerar bra i testets samtliga vintergrenar. Bra grepp på våta vägar. Däcket får som enda däck fullpott på bränsleeffektivitet. Däcket delar också första plats på acceleration på is.

3 plats

Vi Bilägare 12/2021
Sverige

Nokians nya dubbdäck presterar som väntat väl i vinterronderna. Bra balans mellan is/snögrepp och på våt asfalt. Tydligt vinterfokus med förbättrade barmarksegenskaper ger en imponerande helhet.

VI REKOMMENDERAR ÄVEN DESSA DÄCK FÖR ELBILAR OCH HYBRIDER

Rätt val av däck kan förbättra bilens säkerhet och körkomfort och öka dess potential ännu mer. Vårt omfattande produktsortiment på över 400 däck erbjuder unikt grepp och skandinavisk sinnesro. Vi har högkvalitativa vinter- och sommardäck speciellt utvecklade och testade för användning på elbilar.

MODERN DUBBTEKNIK GER ÖVERLÄGSET VINTERGREPP

De största utmaningarna på vinterväglag är bra bromsprestanda, greppet vid filbyten och i kurvor på hårdpackad snö. Nokian Tyres Hakkapeliitta 10s dubbstift har alltid ett optimalt läge mot vägen vilket ökar greppgränsen och ger bilföraren mer tid att reagera innan greppet försvinner och föraren förlorar kontrollen över bilen. De nya stjärnformade dubbarna har vänts i 180 grader på båda skulderpartierna. Den här nya layouten förbättrar däckets sidogrepp och köregenskaperna speciellt på is.

UTMÄRKT STABILITET OCH KONTROLLERADE KÖREGENSKAPER

Medan ett utmärkt isgrepp är ett måste så är en bra prestanda på barmark och våta samt snötäckta vägar viktiga egenskaper i varierande vinterförhållanden. Slask är ett av de svåraste förhållandena, särskilt om slasken är lite frusen och ligger mellan körfält på motorvägen. Slitbanemönstret på Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 har kraftiga lameller, förbättrar stabiliteten och snögreppet. Slitbanans mittområde är mycket styvt som gör däcket mer stabilt vilket ger mer exakt körrespons på barmark. Den robusta konstruktionen ger utmärkt stabilitet och slitbanan klarar elbilens höga vridmoment och bilens vikt utmärkt .

HÅLLBAR SÄKERHET

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 har lågt rullmotstånd och utmärkt vintergrepp för kalla vinterdagar, men den är utformad för att bibehålla sitt grepp även vid mildare vinterväder. Tack vare den nya gummiblandningen är rullmotståndet mycket lågt vilket förlänger bilens räckvidd. Däcksidorna har tunna spår och är aerodynamiska för att ytterligare öka räckvidden. Skräddarsydd mix av gröna råvaror och lågt rullmotstånd gör Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV till ett mer ansvarsfullt alternativ för bilister.

JÄMN OCH KOMFORTABEL KÖRNING

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 erbjuder en smidig, bekväm och stabil ljudnivå. Den optimerade dubbplaceringen är utformad för att öka körkomforten genom att minska störande ljudvågor till ett minimum. När en dubb slår mot vägen så skapar det ljudvågor som förs vidare genom gummiblandningen till däckets stålbälteskonstruktion och vidare till däcksidorna. Därifrån söker sig ljudvågorna till fälgarna och bilens kaross och till sist i kupén. Fördelen med den optimala dubbplaceringen är att man kan eliminera de mest frekventa ljudtopparna som öronen upplever som störande.

Double Stud teknologi

Maximal säkerhet på is och snö

Dubbarna i slitbanans mittparti förbättrar greppet vid acceleration och inbromsning medan dubbarna på skulderpartierna maximerar greppet i kurvor och vid filbyte. De nya stjärnformade dubbarna har vänts i 180 grader på båda skulderpartierna. Den här nya layouten förbättrar däckets sidogrepp och köregenskaperna speciellt på is. Den optimerade dubbplaceringen förbättrar även ljudnivån och körkomforten.

Eco Stud 10 concept

Bättre isgrepp, mindre vägslitage

Eco Stud 10 concept, innebär att det nedersta gummilagret och det mjuka gummit under dubbarna med en luftdämpande teknik kombinerar varandra. Luftutrymmet i mitten av den nedresta delen av bottenflänsen dämpar dubbanslaget mot vägen och minskar vägslitaget. Livslängden på Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV har ökats genom att dubben har fästs bättre i däcket tack vare mer gummi under slitbanan.

Gummiblandning

Överlägsen prestanda under alla förhållanden

Utmärkt vintergrepp och lågt rullmotstånd. Genom att använda ny gummiblandning och högpresterande råmaterial erbjuder nästa generationens vintergummiblandning på Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 även utmärkt vintergrepp och stabil prestanda i mildare väderförhållanden. Nya innovativa råmaterial, som till exempel tallharts och rapsolja, utgör upp till 30 procent av alla material i gummiblandningen. Över 50 procent av alla oljor i gummiblandningen är biobaserade. Lågt rullmotstånd sparar bränsle och minskar bilens skadliga utsläpp.

Körsäkerhetsindikatorn

Patenterad säkerhet

Den patenterade körsäkerhetsindikatorn (Winter Safety Indicator, WSI) i slitbanan visar tydligt däckets mönsterdjup i millimeter. På slitbanan finns också en symbol av en snöflinga som försvinner när mönsterdjupet är under fyra millimeter. Då är det dags att köpa nya däck för att garantera säkra vinteregenskaper.På däcksidan finns en inforuta där man kan markera rätt lufttryck och däckets placering, vilket ökar säkerheten ytterligare.

HAKKASKYDD IFALL DÄCKET GÅR SÖNDER

Vår kundförmån ger dig tur i oturen!

Ett överraskande hinder på vägen kan skada däcket. Hakkaskydd ersätter ett däck som går sönder och som inte kan repareras, helt utan kostnad!

UPPLEV NOKIAN HAKKAPELIITTA 10 I 3D

Augmented reality (AR) gör att du kan uppleva Nokian Hakkapeliitta 10 på ett nytt sätt. Allt du behöver är din mobiltelefon. Ladda ner Arilyn-appen från telefonens appbutik. Öppna sedan Arilyn-appen. Skanna AR-utlösaren, (bilden som bifogats med texten) och en 3D-bild av däcket kommer att visas på din skärm.

Njut av magin!