NYA NOKIAN TYRES HAKKAPELIITTA C4

Dubbat vinterdäck i premiumklass för lätta lastbilar

Transportera eller res och njut av vintern. Våra nya däck för lätta lastbilar och husbilar, utvecklade för krävande och mångsidig vinteranvändning, gör vardagen enklare för yrkesförare och ger fritidsförare lugn och ro.

Hitta de däck som passar dig bäst

Rostfritt vintergrepp

Nya Nokian Tyres Hakkapeliitta® C4 dubbdäck klarar allt som vintern innebär. Avancerade kvadratiska dubbar i rostfritt stål garanterar kontrollerad, Hakkapeliitta-aktig körkänsla och överlägset grepp på både is och snö.

  • Unikt grepp på is och snö – kvadratiska dubbar i rostfritt stål erbjuder grepp och slitstyrka
  • Precist, balanserat och stabilt under tung belastning
  • Längre livslängd, Aramid-förstärkta däcksidor erbjuder extra slitstyrka även vid tyngre belastning
Officiellt godkänd för vinteranvändning
Officiellt godkänd för vinteranvändning
Hakkapeliitta C4

Recen­sioner

Betyg 4.7 baserat på 14 kundrecensioner

Däckdimensioner

195/70 R 15 C 104/102R

maximal belastning 900 kg, Maxhastighet 170 km/h

205/70 R 15 C 106/104R

maximal belastning 950 kg, Maxhastighet 170 km/h

215/65 R 15 C 104/102R

maximal belastning 900 kg, Maxhastighet 170 km/h

215/70 R 15 C 109/107R

maximal belastning 1030 kg, Maxhastighet 170 km/h

VI REKOMMENDERAR ÄVEN DESSA DÄCK FÖR ELBILAR OCH HYBRIDER

Rätt val av däck kan förbättra bilens säkerhet och körkomfort och öka dess potential ännu mer. Vårt omfattande produktsortiment på över 400 däck erbjuder unikt grepp och skandinavisk sinnesro. Vi har högkvalitativa vinter- och sommardäck speciellt utvecklade och testade för användning på elbilar.

Balanserad körning

Det utmärkta, balanserade greppet i robusta Hakkapeliitta C4 garanteras av avancerad dubbteknik från världens nordligaste däcktillverkare. Särskilt för tunga skåpbilar är maximering av grepp i sidled viktigt för att behålla kontrollen över fordonet med hög prestanda under plötsliga undanmanövrar och inbromsning. De kvadratiska dubbarna i rostfritt stål har ett fast grepp och varar även efter flertalet mil. De nya dubbarna är tåligare mot korrosion och slitage som orsakas av saltade vägar och fukt. Ett säkert vintergrepp uppnås även genom det ökade antalet dubbar och de olika lamelldjupen och storlekarna på mönsterblocken.

Stabilt och tåligt i alla väder

Varor och människor måste kunna röra sig tillförlitligt och säkert hela året. Den lättkontrollerade nya mönstermodellen kan säkert hantera ishalka, vatten och slask lika bra. De olika storlekarna på mönsterblocken och den tydliga pilliknande designen i mittområdet, med stödribbor, erbjuder välbehövligt grepp och stabilitet när det behövs som mest. Datoroptimerad dubbfördelning möjliggör lägre däckljud, eftersom effektvågorna från enskilda dubbar inte förstärker varandra. Ljudnivån håller sig behagligt låg, och förbättrar därmed körkomforten, särskilt under långa resor.

Slitstyrka och effektivitet för proffs och resenärer

Lätta lastbilar och husbilar kräver mycket av däck. Fordonen är tunga och de körs vanligen fullastade på dåliga vägytor och längs grusvägar med många gropar. Livet blir enklare för de hårt arbetande yrkesförarna och resenärerna genom den balanserade körkänslan och slitstyrka i toppklass. Slitstyrkan för den nya produkten är maximerad tack vare Nokian Tyres unika Aramid Sidewall-teknologi som skyddar mot stöt- och skärskador, en stabil stomme och stark gummiblandning som använder det senaste inom gummiblandningsteknik.

Utmärkt väggrepp på is och snö

De moderna, slitstarka, kvadratiska dubbarna av rostfritt stål garanterar utmärkt grepp när kilometerna blir fler. Dubbarna har flera kanter för att maximera kontaktområdet både i sidled och laterala riktningar som turas om att förbättra greppet för dubbarna på halkiga vägar.

Behagligt däckljud

Optimerad placering av dubbarna håller ljudet behagligt lågt, vilket förbättrar körkomforten, särskilt i höga hastigheter.

Bättre grepp på snö

Snow Grip Booster. Skärningarna på båda sidorna av mittenblocken i slitbanans mittparti ger skarpare kanter för bättre snögrepp, både i färdriktning och sidled.

HAKKASKYDD IFALL DÄCKET GÅR SÖNDER

Vår kundförmån ger dig tur i oturen!

Ett överraskande hinder på vägen kan skada däcket. Hakkaskydd ersätter ett däck som går sönder och som inte kan repareras, helt utan kostnad!

FÖR MEDIA

FÖR MEDIA

Välkommen till vår materialbank! Här hittar du källmaterial som lanseringar, foton och videor med vår nya produkt. Allt material är kostnadsfritt så länge källan omnämns.

HUR ÄR DET MED DINA SOMMARDÄCK?

HUR ÄR DET MED DINA SOMMARDÄCK?

Ett förstklassigt däck sparar bränsle, tillverkas på ett miljövänligt sätt, minskar vägslitage och ljud – och är snyggt. Tuffa körförhållanden överraskar inte heller på sommaren när du förlitar dig på utbudet av säkra och hållbara Nokian Tyres-sommardäck.

FÖR MILJÖN

FÖR MILJÖN

Hållbarhet är en viktig del av företaget. Både säkerhet och miljövänlighet tas i beaktande under däckets hela livscykel. Och precis som alla våra produkter har Nokian Tyres Hakkapeliitta C4 utvecklats med hållbarhet i åtanke.