NYa NOKIAN TYRES HAKKAPELIITTA CR4

Nordiskt dubbfritt vinterdäck i premiumklass för lätta lastbilar och husbilar

Njut av vintern, oavsett om du ska transportera varor eller ut och resa. Våra nya däck för lätta lastbilar, utvecklade för krävande och mångsidig vinteranvändning, gör vardagen enklare för yrkesförare och ger fritidsförare sinnesro.

Stabil körkänsla, behaglig ljudnivå

Det nya dubbfria däcket Nokian Tyres Hakkapeliitta® CR4 för lätta lastbilar är utvecklat för mångsidig användning, är pålitligt, tyst och lättrullande även i snöstormar eller när minusgrader gör våta vägar till en isbana. Förarens sinnesro är byggd på nya mönsterdesignen MultiTouch som ger ett utmärkt grepp och exakta samt komfortabla köregenskaper.

  • Pålitliga köregenskaper i alla vinterväglag
  • Låg ljudnivå, sparar bränsle även vid tunga laster
  • Utmärkt slitstyrka, Aramid-förstärkta däcksidor skyddar mot stötar och skärskador
Officiellt godkänd för vinteranvändning
Officiellt godkänd för vinteranvändning
Hakkapeliitta CR4

Pålitliga köregenskaper

Husbilsförare och förare av lastbilar på de nordiska vintervägarna vill att deras dubbfria däck ska erbjuda säkerhet och bekväm körning, men även lågt däckljud, bränsleeffektivitet och slitstyrka. Hakkapeliitta CR4 anpassar sig till plötsliga förändringar i det nordiska väglaget. Däckets stora kantiga mönsterklackar har en tät lamellering vilket ökar greppegenskaperna vid acceleration, på isiga underlag och i kurvor i hög hastighet under tungt snöfall.

Körkomfort och sinnesro

De stora mönsterklackarna på Hakkapeliitta CR4 och det robusta kraftigt lamellerade mönstret tillsammans med den flexibla gummiblandningen för låga temperaturer dämpar stötar på dåliga vägar. Däckljudet är lågt och behagligt på varierande underlag.

Slitstyrka och effektivitet för yrkesförare och fritidsförare

Lätta lastbilar och husbilar kräver mycket av däcken. Fordonen är tunga och de körs vanligen fullastade på dåliga vägar och längs grusvägar med många gropar. Livet blir enklare för de hårt arbetande yrkesförarna och fritidsförarna genom den balanserade körkänslan och slitstyrka i toppklass. Slitstyrkan för den nya produkten är maximerad tack vare Nokian Tyres unika teknologi Aramid Sidewall som skyddar mot stöt- och skärskador, en stabil stomme och stark gummiblandning som använder det senaste inom gummiblandningsteknik.

Balanserat grepp och bra väghållning

MultiTouch mönsterdesign. De kantiga mönsterklackarna och en tät lamellering som förbättrar köregenskaperna på isiga, snöiga och våta vägar. De stora öppna spåren påskyndar bortforsling av slask och vatten, och minskar risken för slask- och vattenplaning

Vintersäkerhet, körkomfort och miljövänlighet

Hakkapeliitta CR4 gummiblandning. Gummiblandningen för dubbfria vinterdäck som utformats för skåpbilar fungerar på ett säkert sätt i varierande temperaturer och minskar rullmotståndet, vilket du ser på bränsleförbrukningen och minskar miljöbelastningen. Dämpar stötarna från hjulspår och gropar på dåligt underhållna vägar. Däckljudet är lågt och komfortabelt på varierande underlag

Effektivt väggrepp på is och snö

Sipe Activators. De redan väl beprövade Sipe Activators finns både på skulderpartierna och på mitten av slitbanan. Sipe Activators säkerställer körsäkerhet under snabbt föränderliga förhållanden, eftersom en bredare lamell aktiverar en smalare för extra grepp under extrema förhållanden.

Bättre bromskraft på snö

Brake Boosters. Det sågtandade mönstret på däckets bromskraftförstärkare i slitbanans främre och bakre delar av mönsterklackarna förbättrar acceleration och bromskraft på snö.

FÖR MEDIA

FÖR MEDIA

Välkommen till vår materialbank! Här hittar du källmaterial som lanseringar, foton och videor med vår nya produkt. Allt material är kostnadsfritt så länge källan omnämns.

HUR ÄR DET MED DINA SOMMARDÄCK?

HUR ÄR DET MED DINA SOMMARDÄCK?

Ett förstklassigt däck sparar bränsle, tillverkas på ett miljövänligt sätt, minskar vägslitage och ljud – och är snyggt. Tuffa körförhållanden överraskar inte heller på sommaren när du förlitar dig på utbudet av säkra och hållbara Nokian Tyres-sommardäck.

FÖR MILJÖN

FÖR MILJÖN

Hållbarhet är en viktig del av företaget. Både säkerhet och miljövänlighet tas i beaktande under däckets hela livscykel. Och precis som alla våra produkter har Nokian Tyres Hakkapeliitta CR4 utvecklats med hållbarhet i åtanke.