NYA NOKIAN TYRES HAKKAPELIITTA R5 SUV

REN SÄKERHET

Se på videon

Ren säkerhet

Nya Hakkapeliitta R5 SUV är ett dubbfritt vinterdäck för personbilar, crossovers och SUV:ar. Hakkapeliitta R5 SUV är skräddarsytt för att tillgodose behoven hos tunga och stora fordon, och det erbjuder optimerad stabilitet, hållbarhet och slitagetålighet samtidigt som det hanterar höga belastningar precist och tillförlitligt. Klassens bästa isprestanda garanteras av unika Arctic Grip Crystals, och de aramidförstärkta däcksidorna erbjuder bättre slitstyrka och skydd mot punktering.

  • Rent vintergrepp och balanserad körkänsla
  • Ökad stabilitet och överlägsen körkomfort
  • Miljövänlig mobilitet med bränslebesparingar
  • Aramidförstärkta sidoväggar för hållbarhet och skydd
Officiellt godkänd för vinteranvändning
Officiellt godkänd för vinteranvändning
Hakkapeliitta R5 SUV

RENT GREPP

Vintern kan vara oförutsägbar och riskabel, men dina däck ska inte vara det. Nya Hakkapeliitta R5 SUV täcker alla nordiska vinterförhållanden och är förutsägbart på barmark, våta, isiga och snöiga vägar. Den nya Double Block Grip-designen erbjuder överlägset grepp och god väghållning, medan utmärkta isprestanda garanteras av unika Arctic Grip Crystals. De mikroskopiska kristallerna fungerar som inbyggda dubbar. När däcket slits bildas kristallerna och aktiverar en välbehövlig greppreserv.

REN KONTROLL

Vinterväder innebär många utmaningar för förare, från snö- och istäckta vägar till stora sprickor och gropar som kan försvaga och skada asfalten. Hakkapeliitta R5 SUV har en stark struktur som ytterligare förbättrar stabilitet och hållbarhet vid körning. De aramidförstärkta sidoväggarna erbjuder slitstyrka och skydd för krävande körförhållanden. Den starka, syntetiska aramid-fibern som används i blandningen förstärker sidoväggarna och gör däcket tåligare för stötar och revor som annars lätt skulle kunna göra sönder det. Oavsiktliga däckskador kan vara kostsamma, men däcksidorna av aramid kan förhindra skadan helt och hållet.

REN MILJÖVÄNLIGHET

Om vi börjar med valet av material har nya Hakkapeliitta R5 SUV utformats för att lämna ett lägre koldioxidavtryck. Den för SUV skräddarsydda Green Trace-gummiblandningen erbjuder ett utmärkt vintergrepp, utmärkt livslängd och lågt rullmotstånd med förbättrad stabilitet och slitstyrka. Den styva gummiblandningen fungerar inom ett brett temperaturintervall och har en utmärkt livscykel, och det låga rullmotståndet genererar bränslebesparingar och minskar de skadliga utsläppen.

Oklanderligt grepp på is

Arctic Grip Crystals. Tredje generationens mikroskopiska greppkristaller blandas in i slitbanans gummi. Kristallerna fungerar som inbyggda dubbar och bildar vassa, hårda greppkanter inuti gummit. När däcket slits förstärks kristallerna och aktiverar en välbehövlig greppreserv.

Överlägset grepp och god väghållning

Den nya Double Block Grip -designen erbjuder ett överlägset grepp och väghållning, och syns särskilt på däckets skulderområden. Den styva raden med mönsterblock börjar från mitten och delas upp i två när de närmar sig skulderpartiet. Nya Hakkapeliitta R5 SUV har fler mönsterblock på skuldran och mellanområdet. Den här ökningen innebär att kontaktytan har mer gummi som vidrör underlaget, vilket leder till bättre grepp på hala ytor.

Slitstyrka och skydd för överraskande situationer

Aramidförstärkta sidoväggar. Gummiblandningen i Hakkapeliitta R5 SUV är otroligt slitstark och motståndskraftig och innehåller extremt starka aramidfibrer. Samma material används inom flygindustrin och försvarsindustrin. Aramidfibrerna gör gummit i däckets sidovägg styvare och starkare så att det kan motstå stötar och tryck mot hjulflänsen.

Säker och grön mobilitet

Hakkapeliitta R5 SUV är ett hållbart, behagligt och extremt energieffektivt vinterdäck. Lägre rullmotstånd sparar bränsle och utökar räckvidden för eldrivna fordon. Tack vare den lättrullande slitbanedesignen och den nya Green Trace-gummiblandningen har rullmotståndet hos Hakkapeliitta R5 SUV förbättrats ytterligare. De miljövänliga köregenskaperna kommer från ingredienser som naturgummi, återvunnet stål, vegetabiliska oljor och tallharts. Över en tredjedel av den nya blandningen består av förnybara och återvunna material.

Patenterad säkerhet

Den patenterade Winter Safety Indicator (WSI) i slitbanan förbättrar säkerheten ytterligare. Den visar återstående slitbana i millimeter tillsammans med en snöflingesymbol. Snöflingan syns tills det är fyra millimeter kvar av slitbanan. När snöflingan har försvunnit rekommenderar vi att du köper nya vinterdäck för att se till att körningen är säker.

FÖR MEDIA

FÖR MEDIA

Välkommen till vår materialbank! Här hittar du källmaterial som lanseringar, foton och videor med vår nya produkt. Allt material är kostnadsfritt så länge källan omnämns.

HUR ÄR DET MED DINA SOMMARDÄCK?

HUR ÄR DET MED DINA SOMMARDÄCK?

Ett förstklassigt däck sparar bränsle, tillverkas på ett miljövänligt sätt, minskar vägslitage och ljud – och är snyggt. Tuffa körförhållanden överraskar inte ens på sommaren när du förlitar dig på utbudet av säkra och hållbara Nokian Tyres-sommardäck.

FÖR MILJÖN

FÖR MILJÖN

Hållbarhet är en viktig del av företaget. Både säkerhet och miljövänlighet tas i beaktande under däckets hela livscykel. Och precis som alla våra produkter har Hakkapeliitta R5 SUV utvecklats med hållbarhet i åtanke.