mån mars 16 10:00 2020 i kategori Produktmeddelanden

Även det bästa kan förbättras – Det nya däcket Nokian Hakkapeliitta Truck E2 och Hakkapeliitta E2-regummering ger grepp, komfort och säkerhet på en ny nivå i vinterväglag

Med nästan en miljon sålda enheter har Nokian Hakkapeliitta Truck E däcken och Noktop Hakkapeliitta E regummeringar i över ett decennium varit riktmärken som däck med extrem dragkraft i vinterväglag. Greppet, säkerheten och komforten med originalet Nokian Hakkapeliitta Truck E är fortfarande svårslaget, men förändrade krav från omväxlande arbeten, nya lastbilar och lagar gör att en förbättrad version behövs. Nokian Hakkapeliitta Truck E2 är verkligen ett nästa generations drivdäck för extrema vinterförhållanden som kombinerar grepp och säkerhet med lågt rullmotstånd och en tyst och bekväm resa.

Arbete i extrema vinterförhållanden fordrar extrema däck. Jobb som snöröjning, timmertransporter och liknande sker ofta i djup eller på hårt packad snö och is, på ojämna vägar. Med ett däck som lämpar sig för de flesta axlar är Nokian Hakkapeliitta Truck-produktserien toppen av Nokian Tyres vinterkunnande för lastbilar och bussar. Drivdäcket Nokian Hakkapeliitta Truck E är konstruerat för de mest extrema kraven och minimerar behovet av kedjor på slingriga skogsvägar – därav bokstaven E i namnet. Nu bygger nya Nokian Hakkapeliitta Truck E2 vidare på traditionen som ett utmärkt däck med förbättringar på många områden.

 

”Jämfört med sin föregångare har Nokian Hakkapeliitta Truck E2 bättre stabilitet och grepp i både djup och hårt packad snö”, säger Teppo Siltanen, produktchef på Nokian Tyres. ”Greppet håller också längre, tack vare några smarta egenskaper i slitbanemönstret.”

För de som kör på vintervägar innebär dessa förbättringar ökad tillit i alla väder, bekvämare arbetsdagar med mindre behov av kedjor samt mer säkerhet och trygghet.

Innovationerna bakom greppet

En stor del ingenjörskonst och innovation ägnas åt varje ny Nokian Tyres-produkt. Några av de främsta konstruktionsegenskaperna med Nokian Hakkapeliitta Truck E2 är lameller i gummit som ger ett större djup, långvarigare grepp och mindre slitage. Länkat blocksystem som ger enhetlig styvhet och jämnt slitage, medan en öppen mönsterdesign längs mitten och extra djupgående mittlameller förlänger däckets livslängd.

Gör vintern grönare

Utöver bättre grepp och längre livslängd bidrar Nokian Hakkapeliitta E2-vinterdäcket även till att spara bränsle och generera mindre oljud.

”Bra grepp och lågt rullmotstånd ses ofta som raka motsatser”, säger Teppo. ”Men vi har lyckats minska ljudet från däcken och rullmotståndet och samtidigt förbättra greppet, vilket är goda nyheter eftersom lagarna som reglerar oljud och bränsleförbrukning också skärps.”

Gör det bästa av vintern

Testförarna har varit väldigt entusiastiska över det här däcket. Christian Embre jobbar med snöröjning i de branta backarna i Hemsedal i Norge. ”Dragkraften var bra, och jag behövde inte använda snökedjor mycket med det här däcket”, säger han. ”Jag rekommenderar detta däck till de som jobbar på vintervägar med branta backar eller med snöröjning.”

Heikki Lepo kör timmer i Orivesi i Birkaland. ”Jag gillar Nokian Hakkapeliitta Truck E2-däcket eftersom det inte är så spårkänsligt, och på vintern har det bra dragkraft”, säger han. ”Detta är ett väldigt hållbart däck med lågt ljud på vägen, och det bidrar till körglädjen”, tillägger Heikki.

Hållbara för en andra omgång

Regummering av lastbilsdäck är vettigt – både för ekonomin och för planeten. Det robusta Nokian Hakkapeliitta Truck E2-däckets stomme är konstruerat för en eller till och med två regummeringar. Det kompatibla Noktop Hakkapeliitta Truck E2-regummeringsmaterialet och den högkvalitativa Noktop-regummeringsprocessen säkerställer att däckens egenskaper är så lika originalet som möjligt, även den andra gången.

Storlekar och tillgång

Nokian Hakkapeliitta Truck E2-däcket blir tillgängligt under 3:e kvartalet 2020 i storlekarna 295/80R22.5, 315/80R22.5 och 315/70R22.5. Det kompatibla regummeringsmaterialet för Nokian Noktop Hakkapeliitta E2 blir tillgängligt under 2:a kvartalet 2020 med mönster som passar de flesta storlekarna.

 

Mer information:

Toni Silfverberg, försäljnings- och marknadsföringschef, Nokian Heavy Tyres Ltd

[email protected], tel. +358 10 401 7854

Teppo Siltanen, produktchef TBR, Nokian Heavy Tyres Ltd
[email protected], tel. +358 10 401 7709

 

Mer information och bilder:

Bilder och pressmaterial: www.nokiantyres.com/hakkapeliittatruckPR

Produktsida: www.nokiantyres.com/hakkapeliittatrucke2

Företagets webbplats: www.nokiantyres.com/heavy

https://youtu.be/5XS88IXoOoA