ons mars 22 08:20 2017 i kategorierna Produktmeddelanden, Företagsnyheter

Nokian Hakka Blue 2 vann Aftonbladets sommardäcktest

Nokian Tyres nya sommardäck Nokian Hakka Blue 2 blev vinnare i Aftonbladets stora sommardäcktest. Tidningen berömmer speciellt däckets egenskaper på våt väg. ” Nokian är lugnt och lättkört på våt asfalt”, skriver Aftonbladet som testade 18 sommardäck i dimensionen 205/55R16. Nokian Hakka Blue 2 fick totalt 9,2 poäng av tio möjliga och Aftonbladet hade ingenting dåligt att säga om däcket.

Nokian Hakka Blue 2

Aftonbladet skriver i sin sammanfattning att Nokian Hakka Blue 2 varnar innan greppet förloras och att däcket är fortfarande lätt att kontrollera på sladd. ”Däcket sladdar inte i väg när man bromsar i en kurva.”

Enligt Aftonbladet är Nokian Hakka Blue 2 säkert och logiskt även på torr väg. ”Däcket styr bra och har en bra styrkänsla. Bakdäcken håller i bra även vid en hård undanmanöver”, sammanfattar Aftonbladet.

Nokian Hakka Blue 2 var också testets tystaste däck och även rullmotståndet var mycket lågt, vilket sparar bränsle.

Nokian Hakka Blue 2 har en gummiblandning som är skräddarsydd för nordiska förhållanden, vilket ger ett säkert våtgrepp från tidig vår till senhösten, både i kyliga och varma förhållanden. De flesta dimensionerna av däcket har ett våtgrepp som ligger i klass A i EU:s däckmärkning, den bästa möjliga klassificeringen.

Nya premiumdäcket Nokian Hakka Blue 2 finns i dimensionerna från 15 tum till 17 tum och är avsett för effektiva medelstora personbilar och sportiga familjebilar. I sortimentet ingår däck i hastighetsklassen V (240 km/t) och W (270 km/t).

Se på video

Hitta Nokian Tyres sommardäck här:
https://www.nokiantyres.se/dack/personbilar/sommardack/

Mer information: www.nokiantyres.se

Jon Persson, Marketing Manager, tel. 08 474 74 47
jon.persson@nokiantyres.com

Emil Sundholm, produktchef, tel. 08 474 74 64
emil.sundholm@nokiantyres.com