tis februari 19 10:00 2019 i kategorierna Företagsnyheter, Produktmeddelanden

Nokian Tyres återigen ett av de mest hållbara bolagen i världen

Nokian Tyres har även i år utnämnts till ett av de mest hållbara bolagen i världen. Bolaget listades i Silver Class i RobecoSAM Sustainability Yearbook 2018 som publicerades förra veckan. RobecoSAM är experter på hållbarhet och deras årliga granskning anses vara en mycket pålitlig och omfattande rapport om hur hållbara företagen är runt om i världen.

Nokian Tyres återigen ett av de mest hållbara bolagen i världen

I Silver Class finns med två finska bolag. Totalt fem finska bolag klassificerades till Gold, Silver och Bronze Class. Förra året var Nokian Tyres med i Bronze Class. Av svenska bolag finns tre i Gold Class, ett i Silver Class och två i Bronze Class.

– Vi är glada över att vårt målmedvetna arbete för hållbar utveckling är framgångsrikt. Vi har långsiktiga mål och den här typen av erkännanden sporrar oss att fortsätta vårt goda arbete, säger Teppo Huovila, kvalitets- och hållbarhetsdirektör på Nokian Tyres.

Det här har vi gjort:

ÅTTA PROCENT LÄGRE RULLMOTSTÅND

Nokian Tyres har minskat rullmotståndet på sina däck med i genomsnitt  åtta procent från 2013 till 2018. Däck sålda under 2018 minskar koldioxidutsläppen lika mycket som utsläppen från 65 000 personbilar årligen.

FARLIGA HÄLSOEFFEKTER ELIMINERAS

Nokian Tyres är föregångare när det gäller att eliminera hälsofarliga effekter från råvaror. Nokian Tyres var den första däcktillverkaren i världen som slutade använda högaromatiska oljor. Företaget använder endast förnybara råvaror som till exempel rapsolja i vinterdäck och tallolja i sommardäck och letar aktivt efter nya alternativa råvaror.

SOLKRAFT

Nokian Tyres installerar solpaneler på sitt lager i Vermont i USA. Solpanelerna producerar förnybar och ren energi som används i anläggningen.

RobecoSams årliga hållbarhetsmätning baseras på viktiga ekonomiska faktorer som påverkar företagens värderingar. Viktiga faktorer för investerare är till exempel företagets förmåga att skapa nya innovationer, att locka och kunna behålla duktiga medarbetare och faktorer som förbättrar miljövänligheten. Allt detta påverkar företagets konkurrenskraft  och resultat på längre sikt.

I sin Sustainability Yearbook 2019 utvärderade RobecoSam 2 600 börsbolag baserad på information från 2018.

RobecoSAMs bilkomponentsektion hittar du här.

Bilder: www.nokiantyres.com/sustainabilityphotos

Nokian Tyres plc 
Päivi Antola 
SVP, Corporate Communications and Investor Relations 

Mer information

Teppo Huovila, Vice President, Quality & Sustainability, tel +358 10 401 7701, teppo.huovila@nokiantyres.com