mån augusti 12 11:00 2019 i kategori Företagsnyheter

Nokian Tyres World Orienteering Championships i Norge 12 – 17 augusti 2019

Världsmästerskapen World Orienteering Championship arrangeras denna vecka i Østfold Norge. Elitorienterade från 48 länder kommer att tävla i medeldistans, lång distans och stafett. Även tävlingar för amatörer kommer att arrangeras under veckan. Nokian Tyres är huvudsamarbetspartner i årets WOC.

Nokian Tyres World Orienteering Championships i Norge 12 – 17 augusti 2019

Världsmästerskapen i orientering arrangeras för fjärde gång i Norge, ett land med vacker natur och utmanande terräng. Orientering är en mycket populär sport i de nordiska länderna och i Centraleuropa och över 300 orienterare väntas delta i WOC i Sarpsborg, Østfold. Dessutom har tusentals amatörorienterare anmält sig till tävlingar för amatörer för att njuta av gemenskapen, den vackra naturen och av de utmaningar orientering innebär.

– Vårt mål är att arrangera den bästa World Orienteering Chapnionship som någonsin har arrangerats. För att lyckas med det behöver vi goda samarbetspartners. För WOC 2019 vägnar vill jag ge ett stort tack till Nokian Tyres för att de har gjort det möjligt att nå detta mål, säger Sigmund Vister, ordförande för bolaget VM Orientering 2019 som arrangerar mästerskapen. 

Aktiv livsstil och respekt för naturen

Nokian Tyres är huvudsamarbetspartner i mästerskapen för fjärde året i rad. Samarbetet mellan det internationella orienteringsförbundet och Nokian Tyres har redan från början skett på ett naturligt sätt. Orientering som sport speglar utmärkt Nokian Tyres värden om säker rörlighet, äventyrslust och aktiv livsstil.

– Orientering kombinerar på ett bra sätt träning och handlingskraft även i utmanande miljöer. Därför uppfyller sporten även våra värden på ett bra sätt. Den aktiva nordiska livsstilen, målet att vara föregångare i hållbar utveckling och viljan att ständigt utmana oss själva kan ses i våra produkter som är säkra, miljövänliga och innovativa, säger Antti-Jussi Tähtinen, marknadsdirektör på Nokian Tyres.

Nokian Tyres och International Orienteering Federation (IOF) började samarbeta år 2016. Samarbetsavtalet gäller flera år och innebär att Nokian Tyres fortsätter att vara namnsponsor och IOF:s huvudsamarbetspartner. Samarbetet gäller även världscup i orientering.

Världens nordligaste däcktillverkare är specialist på utmanande natur och varierande väderförhållanden. Utöver orientering främjar Nokian Tyres aktiv livsstil genom att vara huvudsponsor till triathlonevenemanget Nokian Tyres IRONMAN 70.3.

Mer information om tävlingen: https://woc2019.no/en/

Mer information:

Nokian Tyres plc, www.nokiantyres.se
Antti-Jussi Tähtinen, Vice President, Marketing, tel. +358 10 401 7940, antti-jussi.tahtinen@nokiantyres.com