tor mars 28 09:00 2019 i kategorierna Produktmeddelanden, Företagsnyheter

Snart dags för sommardäck – Kvalitetsdäck ovärdeliga när det väl gäller

Ett säkert vårtecken i april är när sommardäckssäsongen börjar. Nokian Tyres har ett stort och vältäckande sortiment av Nokian Hakka sommardäck som uppskattas av konsumenterna och som har klarat sig bra i däcktester. Nokian Hakka sommardäck är kända för sin höga kvalitet och slitstyrka samt för sina säkra och komfortabla köregenskaper.

Snart dags för sommardäck – Kvalitetsdäck ovärdeliga när det väl gäller

Efter vintern är asfaltvägarna grova och spåriga. Vid regn fylls spåren med vatten vilket ökar risken för vattenplaning. Nokian Hakka sommardäck är utvecklade och testade för varierande nordiska sommarväglag och temperaturer.

Typiskt för Hakka-däck är logiska och stabila köregenskaper utan överraskningar, speciellt vid extrema situationer. Däcken reagerar snabbt och exakt på styrningen och rättar till eventuella körfel. Greppet är mycket bra både på torra och våta vägar och de är slitstarka även på grov asfalt. Ny generation av gummiblandning och nya slitbane- och konstruktionslösningar minskar rullmotståndet vilket gör att däcken rullar lätt, vilket i sin tur minskar bränsleförbrukningen och sparar på miljön.

De välutvecklade kvalitetsdäcken ger säkerhet speciellt när man som mest behöver det.

– Nästan vilka sommardäck som helst rullar på torra sommarvägar utan problem. Vid överraskande och svåra förhållanden är läget helt annat. Nokian Hakka sommardäck ger mycket stabila köregenskaper och de överraskar inte föraren vid kraftiga inbromsningar och filbyten, eller när det finns mycket vatten på vägen. Föraren kan lita på att däcken fungerar som de ska och att köregenskaperna är stabila från tidig vår till sen höst, säger Emil Sundholm, Product Manager på Nokian Tyres Sverige.

I det vältäckande sortimentet på nästan 300 produkter, från 13 tum till 22 tum, finns däckalternativ för personbilar och tunga SUV-bilar samt för laddhybrider och elbilar. Körningen sker säkert och komfortabelt både på fina asfaltvägar och på dåliga grusvägar.

Vinnare på våta vägar

Nokian Hakka Blue 2 för effektiva och sportiga familjebilar fick på Nokian Tyres webbsidor 4,8 poäng av 5 möjliga av de svenska konsumenterna och 97 procent av de som använder däcket rekommenderar det.

Nokian Hakka Blue 2 har utmärkta våtgreppsegenskaper. I EU:s däckmärkning ligger de flesta dimensionerna av däcket i den bästa klassen A när det gäller våtgrepp. I Aftonbladets sommardäcktest (2019-03-04) var däcket delat etta i deltestet som handlade om köregenskaperna på våt väg.

”Greppet på våt väg är mycket logiskt och däcket är lättkört. Styrningen är exakt, men inte för snabb. Understyrning är lätt att kontrollera och däcket håller i fint bak. Samma egenskaper och grepp på torr väg”, skriver Aftonbladet om testvinnaren Nokian Hakka Blue 2.

Lämpliga däck för dina och bilens behov

Nokian Hakka Black 2 för sportig och snabb körning är ett stabilt premiumdäck med utmärkt styrprecision. Däcket ger maximalt grepp, slitstyrka och ger stabila köregenskaper även i högre hastigheter.

Lättrullande Nokian Hakka Green 2 passar till mindre och medelstora familjebilar. Däcket är mycket bränsleeffektivt och tyst samt komfortabelt att köra med.

Förra året lanserads Nokian Hakka Black 2 SUV och Nokian Hakka Blue 2 SUV sommardäck. Dessa robusta däck för SUV-bilar har Aramid-förstärkta däcksidor som ger bra skydd mot stick- och skärskador.

Samma Aramid-teknik finns även på alla Nokian Tyres däck för lätta lastbilar och husbilar. Däckfamiljen Nokian Hakka C2 ger stabilt grepp och utmärkt slitstyrka.

Hakkaskydd ger extra trygghet

Alla Nokian Hakka-däck omfattas av Hakkaskydd som kan aktiveras efter däckköpet. Hakkaskyddets vägassistans kommer och hjälper till om ett däck går sönder under resan. Om ett däck som har körts normalt och har monterats på rätt sätt går sönder och däcket inte kan lagas så får konsumenten ett nytt motsvarande däck utan kostnad.

Ladda hem bilder

Mer information: www.nokiantyres.se

Emil Sundholm, Product Manager, tel. 08 474 74 64 
emil.sundholm@nokiantyres.com