Däcktestcentret

Däcktestcentret "White Hell"

Däck för tunga fordon testas under extrema vinterförhållanden

Se videon

Vintertestning av däck för lastbilar, bussar, traktorer och andra tunga fordon

Människor, varor och material måste förflyttas säkert även under den nordiska vintersäsongen. Arbetet på gårdar, schaktplatser och fabriker måste fortsätta också i kallt och snöigt väder. Därför är det viktigt att testa våra lastbils- och bussdäck samt däck för traktorer och andra tunga maskiner under extrema vinterförhållanden. Välkommen till White Hell, Nokian Tyres testcenter i Ivalo i finska Lappland!

 

Hitta däck nära dig

Testning pågår natt och dag

Det enorma testområdet på 700 hektar ligger norr om polcirkeln och får inte mycket dagsljus under de långa vintermånaderna. Men vår metodiska testning varje år ger nytt ljus för produktutvecklingen, vilket möjliggör allt bättre vinteregenskaper för åretruntdäck för lastbilar och bussar.

På väg och i terräng

Från den första vinterdagen måste traktorer, hjullastare och maskiner för fastighetsskötsel hålla gator, bangårdar och parkeringsplatser snöfria. Deras däck testas också i White Hell och testmetoder som har förfinats under årtionden håller Nokian Tyres i ledningen inom vinterdäckteknik.

"White Hell" - En perfekt plats för att testa gränserna för mänsklig innovation

White Hell är det största testcentret för vinterdäck i världen. Där testas verkliga prestanda på ett sätt som inga datormodeller kan. Bara den mest extrema miljön kan ge maximal säkerhet och prestanda.

Hitta närmaste Nokian Heavy Tyres-återförsäljare

Experter i lokala däckverkstäder står redo att hjälpa dig!

Hitta däck